Τι κουλτούρα έχει ένα Papaki – Πάθος

02 Αυγούστου 2016, από

Blogimages_papakiCulture

Μπορεί να κουράζεσαι, να νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο, ότι χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές… Κι όμως συνεχίζεις!  Οι λόγοι που σηκωνόμαστε κάθε πρωί και πάμε στη δουλειά είναι πολλοί και διάφοροι. Συνειδητοποιήσαμε όμως ότι χωρίς το μαγικό συστατικό, η ζωή γίνεται σιγά σιγά ανυπόφορη και γκρίζα και εν τέλει δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Αυτό το συστατικό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το πάθος!

Το πάθος είναι δύσκολο να μετρηθεί ή να αξιολογηθεί. Είναι μια εσωτερική ορμή που δε σε αφήνει να κάτσεις ήσυχος στην καρέκλα σου! Είναι να γίνεσαι μικρός καλλιτέχνης στη ζωή, σε ό,τι κι αν κάνεις. Όπως αναφέρεται και στο βιβλίο του Seth Godin “Η απάτη του Ίκαρου” από την Key Books: “Το να δουλεύεις σαν καλλιτέχνης σημαίνει να επενδύεις στη δημιουργικότητα, στον συναισθηματικό μόχθο και στο σθένος”.
Το πάθος
σε βοηθάει να κατεβάζεις ιδέες, να αντιμετωπίζεις το κάθε ζήτημα με ενδιαφέρον και προσοχή. Σε βοηθάει να μη βαλτώνεις και να μη βαριέσαι στην καθημερινότητά σου. Και τελικά… “Passion never fails” όπως μας υπενθυμίζει κάθε πρωί το moto του Paul Chen που έχουμε τοιχοκολημμένο στα γραφεία μας. Όταν κάνεις κάτι με πάθος είναι δύσκολο να αποτύχεις!

H πρώτη και βασική αρχή της επιτυχίας είναι η ομάδα: η επιλογή των εργαζομένων του Papaki γίνεται βάση των εταιρικών αξιών. Αυτές οι αξίες έχουν προκύψει ουσιαστικά από έμας τους ίδιους, από τους ανθρώπους της Enartia. Μπορεί κάποιος να μην έχει πολλά πτυχία αλλά να αγαπάει με πάθος αυτό που κάνει. Έτσι βελτιώνει το αντικείμενό του συνέχεια και τελικά το απογειώνει -είτε είναι προγραμματιστής, κειμενογράφος, designer, στο λογιστήριο ή ακόμη και ο κύριος που μας φέρνει τα φρούτα το πρωί (και φωνάζει “Καλημέρααααα σε όλα τα παιδιάααα!”).

Πώς όμως προσπαθούμε να κρατάμε το πάθος ζωντανό στην καθημερινότητα του γραφείου; Ποια είναι αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουμε για να… ξεγελάσουμε τη ρούτινα;

Το μοιραζόμαστε μαζί σου

Το πάθος είναι μεταδοτικό! Γι’ αυτό θέλουμε να μοιραζόμαστε μαζί σου αυτά που κάνουμε -είτε είναι νέες υπηρεσίες και καινούρια features που λανσάρουμε, είτε άλλες… “εξωσχολικές” δραστηριότητες. Στα social media (στο facebook, το twitter, κ.λπ) αλλά και μέσα από τα posts μας στο blog θέλουμε να βάλουμε κι εσένα στο παιχνίδι. Να δεις τι και πώς το κάνουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να σου μεταδώσουμε το πάθος μας για όλα αυτά! Όταν κι εσύ μας δίνεις το feedback σου και μας μιλάς για όσα σε ενδιαφέρουν, ενωνόμαστε και γινόμαστε μέρος μιας μικρής κοινότητας Happy People :)  

thodoris__1_
O κύριος που έκανε την παραγγελία Νο 1 εκατομύριο από το Papaki μας έστειλε γράμμα :) <3

Daily (super)heroes

Ίσως έχει χρειαστεί να μιλήσεις με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του Papaki, ίσως και όχι. Ε, τα παιδιά στην ομάδα support είναι κάτι σαν καθημερινοί υπερ-ήρωες: πάντα στην πρώτη γραμμή, έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση και να παρέχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση, αγαπώντας με πάθος αυτό που κάνουν. Φυσικά και η προθυμία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους αλλά χωρίς το πάθος για problem-solving δε θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Γιατί δεν θα απαντήσουν μονάχα στην ερώτησή σου αλλά θα προσπαθήσουν, με τον τρόπο τους, να σου φτιάξουν τη μέρα :)
Αυτό μας χάρισε και το
Εθνικό Βραβείο Εξυπηρέτησης Πελατών 2015.

hey
To support μας έτοιμο για δράση και χαμογελαστό :)

Όσο ζούμε μαθαίνουμε

Το αντικείμενό μας εξελίσσεται συνεχώς με ιλιγγιώδεις ταχύτητες κι αυτό μας αρέσει! Το πάθος μας μεταφράζεται σε δίψα να είμαστε μέσα στα πράγματα και να αναζητούμε συνεχώς νέους δρόμους. Με υποστήριξη από την εταιρεία αλλά και με δική μας πρωτοβουλία, ο καθένας στο αντικείμενό του, παίρνει μέρος σε events όπως τα WordPress και τα DevStaff meetups, αλλά και τα Docker events που διοργανώνουμε στα γραφεία μας. Πριν από μερικές μέρες, κάναμε κι ένα μικρό workshop πάνω στο 3D printing, όπου οι φίλοι μας από το Idea3D μας έφεραν εκτυπωτές, ‘παίξαμε’ και μιλήσαμε για τη φοβερή αυτή τεχνολογία. Πρόσφατα, ολόκληρη αποστολή, ταξίδεψε στη Βιέννη για το WordCamp Europe 2016 -ως μεγάλοι WordPress fans. Αλλά και στο World Hosting Days για να παρακολουθήσουμε από κοντά τις εξελίξεις στον τομέα μας.

Από το WordCamp days 2016 στη Βιέννη. Είμαστε κι εμείς κάπου εκεί!
Από το WordCamp days 2016 στη Βιέννη. Είμαστε κι εμείς κάπου εκεί!

Κάν’ το μόνος σου

Το πάθος μένει ζωντανό όταν του δίνεις χώρο και χρόνο. Μέσα στη ρουτίνα της δουλειάς παίρνουμε δύναμεις όταν κάνουμε μικρά διαλείμματα -“η ώρα του παιδιού”! Σίγουρα δεν έχουν όλα τα τμήματα την ίδια ευελιξία αλλά όσο μπορεί ο καθένας συμμετέχει με τον τρόπο του. Ας πούμε, μας αρέσει να κάνουμε πράγματα με τα χέρια μας και με την πρώτη ευκαιρία, ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για… δοκιμές στον πάγκο χειροτεχνίας που έχουμε στήσει. Γράφουμε γράμματα σε πελάτες μας (κι εκείνοι απαντούν!), κάνουμε μικρές ή μεγάλες κατασκευές και τυλίγουμε δώρα για συναδέλφους (ναι, ανταλλάζουμε δώρα για κάθε περίσταση). Συχνά πυκνά έχουμε κάποιο in house γύρισμα για μια καμπάνια ή απλά επειδή μας ήρθε μια ιδέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου. Κάνουμε ένα εσωτερικό κάλεσμα κι όποιος θέλει συμμετέχει. Έτσι έχουν προκύψει ένα σωρό πράγματα που ίσως έχεις δει κι εσύ στην οθόνη σου, όπως το παρακάτω video.

Αξιολόγηση με… πάθος

Κάθε χρόνο περνάμε όλοι από την διαδικασία της αξιολόγησης. Πρόκειται πιο πολύ για μια κουβέντα όπου συζητάμε την εξέλιξή μας, το πώς νιώθουμε, τι μας ενοχλεί, τι αλλαγές προτείνουμε. Η πορεία και η απόδοση του κάθε εργαζομένου αξιολογείται από τη διάθεση και το πάθος του καθένα να μάθει νέα πράγματα και κατά πόσο ο ίδιος έχει εξελιχθεί μέσα στο χρόνο. Αυτό μας βοηθάει στο να επενδύουμε ακόμη περισσότερο στο πάθος μας για τα πράγματα και τροφοδοτεί την όρεξή μας για μάθηση!

Το πάθος είναι στάση ζωής! Σημαίνει να αποφασίσεις ότι θα είσαι χαρούμενος κι ότι δεν θα αφήνεις στιγμή να περνάει που να μην τη ζεις στο φουλ! Έτσι αποδίδεις καλύτερα σε ό,τι κάνεις αλλά πάνω από όλα είσαι γεμάτος και χαρούμενος άνθρωπος. Κι αυτό κάνει καλό σ’εσένα, στους γύρω σου και στο σύμπαν :)

 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!