Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών – Η δική μας γιορτή!

Support Week Papaki

18 Οκτωβρίου 2017, από

Support Week Papaki

Θέλουμε να βλέπουμε πάντα χαρούμενους τους δικούς μας ανθρώπους. Μας αρέσει να τους φροντίζουμε, να τους υποστηρίζουμε στα δύσκολα και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους βλέπουμε να χαμογελάνε.

Κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου γιορτάζεται η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ). Είναι ένας διεθνής θεσμός, που πλέον υπάρχει σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, με στόχο να αναδείξει το ζωτικό ρόλο της Εξυπηρέτησης Πελατών και να επιβραβεύσει τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά σε αυτό το κομμάτι.

Φέτος, για πρώτη φορά, συμμετείχε και το Papaki σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή. Όλοι ήμασταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που μας δόθηκε η αφορμή, και επίσημα, να εκφράσουμε ακόμα μια φορά την εκτίμηση και την αγάπη που έχουμε για όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να προσφέρουν μια άψογη εμπειρία εξυπηρέτησης!

Για να κάνουμε λίγο πιο διασκεδαστική τη ζωή στο γραφείο των δικών μας Support Daily Heroes, ετοιμάσαμε μια σειρά από δράσεις οι οποίες αποκαλύπτονταν σταδιακά κατά τη διάρκειά της εβδομάδας (2-7 Οκτωβρίου), εκπλήσσοντας τους κάθε μέρα ευχάριστα με κάτι καινούργιο.

Οι προετοιμασίες για να είναι όλα στην εντέλεια είχαν ξεκινήσει μία εβδομάδα πριν. Kάθε πρωί λάμβαναν όλοι ενημέρωση, μέσω email, για τις παράλληλες με την εργασία μας δραστηριότητες που θα έτρεχαν στο γραφείο. Όλα είχαν οργανωθεί υπό άκρα μυστικότητα και όλοι περίμεναν με αγωνία τη Δευτέρα για να ξεκινήσει η γιορτή!

Δευτέρα

Εκείνη η Δευτέρα ήταν από αυτές που ανυπομονείς για να φτάσεις στο γραφείο! Πρωί, και τα κορίτσια του Μarketing είχαν σηκώσει από νωρίς τα μανίκια και είχαν στρωθεί στη δουλειά για να είναι όλα έτοιμα πριν αρχίσουν οι συνάδελφοι να καταφτάνουν. Ακόμα και οι πιο αγουροξυπνημένοι δεν θα μπορούσαν να μην παρατηρήσουν τα πολύχρωμα μπαλόνια με τα οποία είχε γεμίσει το τμήμα του Support.

Στους τοίχους υπήρχαν μερικά μόνο σχόλια πελατών σχετικά με την εμπειρία εξυπηρέτησης που είχαν στο Papaki. Κάποια από αυτά ήταν πραγματικά μοναδικά! Παράλληλα, είχε στηθεί ένας λευκός καμβάς πάνω στον οποίο μπορούσαμε να γράψουμε ό,τι θέλαμε να μοιραστούμε με τους συναδέλφους μας. Στιχάκια, ευχαριστήρια και υποστηρικτικά μηνύματα, ανέκδοτα ή ακόμα και μαντινάδες. Αμέσως ξεχώρισαν όσοι κρύβουν μια πιο δημιουργική φλέβα, καθώς αποπειράθηκαν να ζωγραφίσουν κάτι… όπως για παράδειγμα την καρικατούρα ενός συναδέλφου.

Πέρα όμως από την διακόσμηση που άλλαξε, πάνω στα γραφεία τους περίμενε μια γλυκιά έκπληξη. Ένα t-shirt για τον καθένα, το οποίο συνοδευόταν από την αγαπημένη του σοκολάτα!

Ταυτόχρονα, την πρώτη κιόλας ημέρα, ξεκίνησε το μεγαλύτερο τουρνουά ping pong που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των γραφείων μας! Το ping pong αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για άθληση. Το ρίσκο ενός τραυματισμού είναι πολύ χαμηλό, οπότε ενδείκνυται ως δραστηριότητα για ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Σκοπός του τουρνουά ήταν όλοι οι εργαζόμενοι του support να απολαύσουν μερικές στιγμές ανεμελιάς και γέλιου παίζοντας με έναν συνάδελφό.

Αν και ο χώρος στον οποίο εργαζόμαστε μας επιτρέπει να μετακινούμαστε και να δουλεύουμε από όποιο σημείο θέλουμε, την ιδιαίτερη αυτή εβδομάδα συνάδελφοι από όλα τα τμήματα άφησαν για λίγο τις καρέκλες τους και πήγαν να δουλέψουν δίπλα στα παιδιά του τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών. Μ’ αυτόν τον τρόπο ήρθαμε όλοι λίγο πιο κοντά, γελάσαμε και πήραμε μια μικρή γεύση από την καθημερινότητα τους.

Τρίτη

Την επόμενη μέρα η διοίκηση της εταιρίας κάλεσε το Support για πρωινό! Ένας μπουφές με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές στήθηκε στο τμήμα Εξυπηρέτησης, για να έχει όλη η ομάδα τη δυνατότητα να απολαύσει το καφεδάκι της. Λίγα μόλις λεπτά ήταν αρκετά για να αλλάξει εντελώς η διάθεση! Έκαναν όλοι μαζί το διάλειμμά τους και γέμισαν με την απαραίτητη ενέργεια για να περάσει με τον καλύτερο τρόπο #allimiamerastografeio.

Τετάρτη

Καλή η διασκέδαση, αλλά Support χωρίς εκπαίδευση δεν γίνεται! Μία από τις αξίες μας ως εταιρία είναι η αυτοβελτίωση, γι’ αυτό και από τους εορτασμούς δεν θα μπορούσε να λείπει η μάθηση. Πραγματοποιήσαμε ένα σεμινάριο με θέμα “How to write better emails that your customer will love” που αφορούσε το τμήμα Εξυπηρέτησης.

Πέμπτη

Κι ενώ οι ρακέτες είχαν ήδη πάρει φωτιά και συνάδελφοι πηγαινοέρχονταν αλλάζοντας θέσεις, οι Daily Support Hereos είχαν ακόμα ένα δύσκολο task να φέρουν εις πέρας. Ένα quiz με 12 ερωτήσεις, σχετικές με τη “ζωή” support, αναζητούσε απαντήσεις! Η ανταπόκριση ήταν άμεση και μεγάλη, καθώς το δώρο του νικητή ήταν ένα Αmazon Echo Dot (Αlexa)! Άλλοι μάντεψαν μόνοι τους, άλλοι δούλεψαν ομαδικά, ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που προσπάθησαν να μάθουν τις απαντήσεις με αθέμιτους τρόπους από τους δημιουργούς του! Στο marketing, όμως, τηρήσαμε αδιάβλητη τη διαδικασία και δεν αποκαλύψαμε τίποτα σε κανέναν. ?

Παρασκευή

Τέλος της εβδομάδας για τους περισσότερους, γι’ αυτό και αποφασίσαμε όλα τα δωράκια και τα βραβεία να δοθούν με μια μικρή και σεμνή τελετή. Σηκωθήκαμε, λοιπόν, όλοι από τις καρέκλες μας και μαζευτήκαμε στον διάδρομο για να συγχαρούμε και να χειροκροτήσουμε τους νικητές. Οι τίτλοι που δόθηκαν ήταν: “Η γρήγορη ρακέτα της εταιρίας” (ο μεγάλος νικητής του τουρνουά), “ο φωτεινός παντογνώστης του Support” (αυτός που βρήκε τις περισσότερες σωστές απαντήσεις στο quiz) αλλά και o “Μister Καλύτερο Χαμόγελο” (ο νικητής αναδείχτηκε μετά από ενδοεταιρική ψηφοφορία που μας πρόσφερε άφθονο γέλιο)!

Σάββατο

Για να κλείσουμε δημιουργικά αυτήν τη γεμάτη εβδομάδα, αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο κεραμικής και να παίξουμε με τον πηλό δημιουργώντας κάτι που μας γεμίζει, και μας δίνει αισιοδοξία. Ο σκοπός ήταν να δημιουργήσουμε ένα αντικείμενο για να το τοποθετήσουμε δίπλα στον υπολογιστή μας, ώστε να μας δίνει κουράγιο τις δύσκολες μέρες -ναι φυσικά υπάρχουν και αυτές. Τελικά ήταν πιο δύσκολο από ότι φανταζόμασταν… Βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο, ανταλλάξαμε ιδέες και τελικά όλοι καταφέραμε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό.

 

Εκείνη την εβδομάδα, πέρα από τους συναδέλφους που βρίσκονται πίσω από την τηλεφωνική γραμμή ή το πληκτρολόγιο και σε βοηθούν με οτιδήποτε προκύψει, θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε εσένα που είσαι δίπλα μας τόσα χρόνια! Ετοιμάσαμε αποκλειστικές προσφορές, διαγωνισμούς και με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε ότι τα δωράκια μας θα ταξιδέψουν από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να φτάσουν στα χέρια των πιο τυχερών!

Το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του Papaki παραμένει στη διάθεση σου από Δευτέρα έως και  Παρασκευή 8:00 – 22:00, το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή από τις 10:00 – 14:00. Μπορείς να μας πάρεις τηλέφωνο ή να μας στείλεις αίτημα callback (θα σε καλέσουμε εμείς πίσω), να ανοίξεις ένα αίτημα υποστήριξης (ticket), ή ακόμα και να μιλήσεις με τη Leia -το καλύτερο Daily Hero Chat Bot. Ένας Support Daily Hero από την ομάδα μας θα βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής για να σε εξυπηρετήσει έχοντας αυτό το χαμόγελο:

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!