Το Papaki γίνεται Tzitziki!

BlogimagePapakiTzitziki

01 Απριλίου 2019, από

Update 2/4/2019: Όπως πιθανόν υποψιάστηκες, η αλλαγή του ονόματός μας σε Tzitziki ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο! Καλό μήνα!


Μια από τις αξίες μας, εδώ στο Papaki, είναι η ταπεινότητα. Διατηρούμε χαμηλό προφίλ, αναγνωρίζουμε τις επιτυχίες των άλλων και κυρίως δεχόμαστε τα λάθη μας, τα συζητάμε και προσπαθούμε να τα διορθώνουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

Σε αυτό το πλαίσιο, κρίναμε ότι έχει πια έρθει η στιγμή να διορθώσουμε μια λάθος απόφαση του παρελθόντος. Πάρθηκε περίπου 15 χρόνια πριν και παρά το ότι τη συνηθίσαμε, την αγαπήσαμε και είχε πλάκα, πλέον ξέρουμε ότι δεν ήταν σωστή. Αναφερόμαστε στο όνομά μας, όπως θα έχεις καταλάβει και από τον τίτλο αυτού του post.

Η έρευνα

15 χρόνια, ακούσαμε το λιγότερο 15.000 φορές ότι το Papaki δεν πάει στην ποταμιά (έπαιξε μάλιστα και στα μεγάφωνά μας!). 15 χρόνια, απαντήσαμε σε εκατοντάδες σχόλια για το όνομα μας, με χιούμορ. 15 χρόνια κοιτάγαμε πλαστικά παπάκια και αναρωτιόμασταν αν ήταν σωστή η επιλογή μας να ονομάσουμε “παπάκι” μια εταιρεία που έγινε ο Νο1 καταχωρητής στην Ελλάδα.

Έτσι, περίπου 2 χρόνια πριν, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε μια μεγάλης εμβέλειας έρευνα στο πελατολόγιό μας, σχετικά με το brand “Papaki”. Συνεργαστήκαμε στενά με επικοινωνιολόγους και δομήσαμε ένα ερωτηματολόγιο σύντομο που όμως θα μας έφερνε τα συμπεράσματα που μας ενδιέφεραν.

Όλο το 2018 αποστείλαμε το ερωτηματολόγιο σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πελατολογίου μας – μήπως συμμετείχες κι εσύ; Τα αποτελέσματα πάντως, μας ήρθαν τον περασμένο Δεκέμβρη και επιβεβαίωσαν τους φόβους μας.

Aντίο Papaki, καλώς ήρθες Tzitziki

Κάπως έτσι, αποφασίσαμε την αλλαγή. Ξεκινάμε σήμερα, 1η Απριλίου 2019, τη μετάβασή μας από το Papaki στο Τzitziki! Aυτό είναι το νέο μας όνομα, το www.tzitziki.com η νέα μας διεύθυνση και είμαστε ενθουσιασμένοι! Απορείς, όμως, γιατί κάναμε αυτή την επιλογή ονόματος;

  1. Ήταν το δημοφιλέστερο στην έρευνά μας!
    Οι πελάτες μας επέλεξαν το “tzitziki” ως ένα όνομα που θα τους άρεσε πολύ να έχουμε!
  2. Παραπέμπει σε χαρούμενες στιγμές
    Το μότο μας (το οποίο και δεν αλλάξαμε όπως θα είδες) είναι Ηappy.People.Online! Το tzitziki ταιριάζει απόλυτα με αυτό το μότο, μιας και στην πραγματικότητα είναι αυτό το μικροσκοπικό ζωάκι που φτιάχνει το soundtrack των πιο χαρούμενων στιγμών του χρόνου.  Είναι η μουσική του καλοκαιριού και το ταίρι του ήλιου. Στην Κρήτη έχουμε πάντα ήλιο, άρα… είμαστε ευτυχισμένα tzitzikia!
  3. Είναι σύμβολο της ελληνικής φύσης
    Εκτός των παραπάνω, παραδεχόμαστε ότι το ρεύμα του Βauhaus μάς μπερδεύει. Θέλουμε και μένουμε σε απλά ελληνικά σύμβολα της ελληνικής φύσης!
  4. Είμαστε φιλόζωοι
    Αγαπήσαμε το παπάκι, αγαπάμε ήδη το τζιτζίκι και κάθε άλλο ζώο σε αυτό τον πλανήτη. Θέλαμε να βγαίνει και στο όνομά μας αυτό το στοιχείο της κουλτούρας μας.

Πώς επηρεάζεσαι;

Η αλλαγή στο branding μας ξεκινάει σήμερα και θα υλοποιηθεί σταδιακά το αμέσως προσεχές διάστημα. Μπορείς να δεις ήδη το logo του Tzitziki στο Papaki Blog! Σύντομα θα ενσωματωθεί στο site μας και στην πλατφόρμα διαχείρισής σου.

Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά παράλληλα θεωρούμε πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι από αυτή την αλλαγή δεν επηρεάζεσαι άμεσα. Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που χρειάζεται κάποια ενέργεια, θα αποστείλουμε σχετικό e-mail. Γενικότερα, όμως, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που έχεις επιλέξει από εμάς, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και εσύ δεν πρέπει να προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια!

Το μόνο που σίγουρα θα προτείναμε να κάνεις, θα ήταν ένα σχόλιο! Ευχήσου μας καλή νέα αρχή, θέλουμε πολύ να είσαι και εσύ κομμάτι αυτής της νέας μας εικόνας!

 

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!