Τι έγινε στο yearly event του Papaki;

Yearly Papaki

05 Φεβρουαρίου 2020, από

Η καλύτερη ευκαιρία για να συναντηθεί όλη η ομάδα εκτός γραφείου βρέθηκε! Την αρπάξαμε με χαρά και την απογειώσαμε στο ενδοεταιρικό yearly event μας που έγινε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Σίγουρα κάτι παραπάνω από μια απλή “κοπή πίτας”, η μέρα εκείνη είχε από όλα με το μότο “Imagine”! Μάθαμε πολλά και διάφορα για το τι έχει καταφέρει το κάθε τμήμα και ολόκληρη η εταιρεία την περασμένη χρονιά αλλά και πού πάει το Papaki από εδώ και πέρα. Εμπνευστήκαμε, παίξαμε και γνωριστήκαμε καλύτερα κι εδώ μπορείς να διαβάσεις το… ημερολόγιο καταστρώματος για να μάθεις τι έγινε, πράγματα που σε αφορούν αλλά και να πάρεις ιδέες για δικά σου event.

Getting ready

Οι προετοιμασίες του yearly event ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη του περασμένου, το 2019! Μια εσωτερική ομάδα δράσης συστάθηκε και σχεδίασε το event με κεντρικό μήνυμα το “Imagine 2020”. Η πρόσκληση που λάβαμε είχε μια αίσθηση μυστηρίου -αναφέροντας ένα mystery lunch- και μας καλούσε να μαζευτούμε μια Κυριακή στα τέλη Γενάρη στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου Κρήτης (ναι, εδώ είναι η βάση μας). Το υπέροχο ήταν ότι κανονίστηκε και ήρθαν από τα διάφορα μέρη του κόσμου και όλα τα μέλη της ομάδας που δουλεύουν remotely (ναι, μπορούμε να δουλεύουμε από όπου θέλουμε). Παράλληλα ετοιμάστηκαν τα αναμνηστικά όσων είναι μαζί μας στην εταιρεία 10 χρόνια τώρα, καθώς και τα δώρα για τα φλουριά της βασιλόπιτας.

H μέρα έφτασε!

Η Ειρήνη Παπαδάκη, Head of Customer Service Quality

Μαζευτήκαμε από το πρωί, ήπιαμε έναν καφέ και σκάσαμε χαμόγελα με το μικρό (πρακτικό) δωράκι που βρήκαμε στις θέσεις μας- tote τσάντες της Enartia, του ομίλου μας, με διάφορα quotes. Ξεκινήσαμε με τις παρουσιάσεις των ιδρυτών της εταιρείας αλλά και των manager του κάθε τμήματος.

Imagine

Μαζί φανταζόμαστε και συνεργαζόμαστε (και αγκαλιαζόμαστε)!

Είδαμε σε βάθος με τι ασχολήθηκε η κάθε ομάδα την χρονιά που μας πέρασε και τι κατάφερε. Οι ανακοινώσεις έπεσαν βροχή! Ένα σωρό σχέδια και στόχοι για τη νέα δεκαετία, πράγματα που αφορούν στην εσωτερική διαρρύθμιση της εταιρείας αλλά και εξαιρετικά καινοτόμα πλάνα που αφορούν τους πελάτες μας, εσένα δηλαδή, και θα έρθουν να δώσουν έναν εντελώς καινούριο αέρα στην online ζωή σου! Το Papaki βάζει πλώρη σε ένα νέο σύμπαν: μέσω νέων υπηρεσιών και τεχνολογιών μεταμορφώνεται σε digital enabler. Εδώ, θα βρίσκεις πλέον όλες τις λύσεις που χρειάζεσαι ώστε να κινείσαι και να δημιουργείς στον διαδικτυακό κόσμο! Θα μάθεις περισσότερα όσο περνάει ο καιρός, γι’ αυτό stay tuned.

Mε γνώμονα τη φαντασία, είδαμε πού μπορούμε να φτάσουμε μέσα από την ομαδική δουλειά και την συνεργασία. Όταν ο καθένας αυτοβελτιώνεται και ψάχνει λύσεις, ακούει και μαθαίνει από τα λάθη του, η ομάδα προχωράει, αναπτύσσεται, δεν σταματάει… Φαντάσου! “The question isn’t who is going to let me, it’s who is going to stop me” είπε η Ayn Rand (και οι αναμνηστικές τσάντες μας).

Το πάρτι στον ιστιοπλοϊκό

Η ομάδα του Papaki: χαμόγελα μέχρι τα αυτιά!

Στο coffee break του yearly event μας, δυο άγνωστοι μας περίμεναν στην έξοδο. Μας μοίρασαν προσκλήσεις για ένα ξεχωριστό πάρτυ: τα εγκαίνια του ιστιοπλοϊκού κλαμπ της πόλης, στον επάνω όροφο του κέντρου, αμέσως μετά τις ομιλίες! Έτσι, αφού ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις, γεμάτοι έμπνευση για τη νέα χρονιά, κατευθυνθήκαμε στην αίθουσα. Στην είσοδο τσέκαραν τις προσκλήσεις, περάσαμε, κεραστήκαμε και το πάρτι ξεκίνησε. Η μπάντα “Kalitsounia” με μια σούπερ σκηνική παρουσία μας ξεσήκωσε με funk και pop μελωδίες, όλα κυλούσαν ξέγνοιαστα μέχρι που ακούστηκε ένα ουρλιαχτό και η γιορτή σταμάτησε: ο ιδιοκτήτης του κλαμπ είχε δολοφονηθεί από αγνώστους και ο αστυνόμος Μπάκας μας κάλεσε να λύσουμε το μυστήριο!

Οι ντετέκτιβ μέσα μας

Ντετέκτιβ εν δράση

Η ομάδα criminalistas βρισκόταν πίσω από αυτό το σενάριο και οι συνεργάτες τους κινούνταν ανάμεσά μας δίνοντας στοιχεία ώστε να αποκαλύψουμε το έγκλημα! Ρωτήσαμε τους ήρωες της ιστορίας, συνεργαστήκαμε, γελάσαμε πολύ και συζητήσαμε ώστε να ξεσκεπάσουμε το δολοφόνο.

Party time

Χορός και χαρά στην πίστα!

Το HR τμήμα του Papaki είχε ετοιμάσει τρία υπέροχα δώρα για τους νικητές της βασιλόπιτας καθώς και αναμνηστικά μετάλλια για τα μέλη της ομάδας που έκλεισαν τα 10 τους γενέθλια στην εταιρεία. Η μπάντα ανέβασε τους ρυθμούς, εμείς φέραμε τις φιγούρες μας στην πίστα και κάποιοι πήραν ακόμη και το μικρόφωνο! Η βραδιά τελείωσε με μια αίσθηση γλυκιά και μια ζεστασιά που πάντα αφήνει η δύναμη της ομάδας.

Όσο πιο καλά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, τόσο πιο καλά συνεργαζόμαστε και έτσι μόνο μπορούμε να σκαρφιστούμε τις πιο WOW λύσεις για σένα. Βρες κι εσύ ευκαιρίες να συναντιέσαι με την ομάδα σου, να φαντάζεστε παρέα αλλά και να γελάτε πολύ. Βρες χρόνο να επιβραβεύεις τα μέλη της εταιρείας ή της οργάνωσής σου, να τους προσφέρεις λόγους και έμπνευση για δημιουργία και αυτοβελτίωση. Εάν δεν έχεις κάποια δική σου επιχείρηση, τότε ρίξε μια ματιά και στις ανοιχτές θέσεις εργασίας στην ομάδα μας.

Και του χρόνου λοιπόν… Και μην ξεχνάς σε ό,τι κάνεις να βάζεις τη φαντασία σου να δουλεύει!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!