Πώς μπορείς να βγάλεις χρήματα μέσω ίντερνετ

03 Απριλίου 2020, από και

Στις μέρες μας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να βγάλει κανείς λεφτά από το σπίτι του. Από το να συμμετέχει σε έρευνες μέτρησης (surveys) ή να πουλά πράγματα σε ιστοσελίδες όπως το ebay, μέχρι να αξιολογεί ιστοσελίδες και εφαρμογές επί πληρωμής.

Σήμερα όμως δε θα μιλήσουμε για καμία από τις παραπάνω μεθόδους που απλά εξυπηρετούν στην προσωρινή ενίσχυση εισοδήματος. Αντίθετα, θα σου δώσουμε ιδέες για δουλειά από το σπίτι μέσω υπολογιστή, που μπορεί να σου εξασφαλίσει εισόδημα σε σταθερή βάση. Ας αρχίσουμε!

Online Freelancing

Υπάρχουν διάφορες επιχειρήσεις, μικρές ή μεγαλύτερες, οι οποίες αναζητούν freelancers online, για εργασία από απόσταση. Μπορεί η βοήθεια που θέλουν να είναι για ένα μικρό project αλλά μπορεί να αναζητούν και κάποιον για μερική ή ακόμα και πλήρη απασχόληση.

Virtual βοηθοί, εκπρόσωποι πελατειακής υποστήριξης, συντάκτες περιεχομένου, αλλά και εξειδικευμένοι επαγγελματίες των πεδίων του digital marketing ή της συμβουλευτικής, έχουν αυξημένη ζήτηση. Εάν διαθέτεις δεξιότητες και πορτφόλιο, μπορείς να ελπίζεις σε ένα καλό εισόδημα.

Τώρα, ίσως αναρωτηθείς “Πώς θα ξεκινήσω;”. Λοιπόν, αρχικά θα πρέπει να
καθορίσεις ποιες υπηρεσίες θέλεις να προσφέρεις. Όσο αναφορά αυτό, δεν θα πρέπει να φοβάσαι να ψάξεις πολύ συγκεκριμένα, ιδιαίτερα εάν είσαι εξειδικευμένος σε έναν τομέα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που online freelancers παρέχουν μόνο μια υπηρεσία, όπως οι SEO ειδικοί που κάνουν έρευνες με keywords ή οι graphic designers που δημιουργούν logo. Μπορεί να λειτουργήσει ξεκάθαρα υπέρ σου, καθώς έτσι χτίζεις μια φήμη ότι παρέχεις την συγκεκριμένη υπηρεσία ιδιαίτερα καλά.

Και τότε είναι που θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με εν δυνάμει εργοδότες. Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες ιστοσελίδες που ειδικεύονται στο να φέρνουν σε επικοινωνία freelancers και επιχειρήσεις. Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς, είναι το Upwork και τo Freelancer. Φυσικά, εξαργυρώνουν το ρόλο τους, παίρνοντας ένα μικρό ποσοστό από την πληρωμή σου. Εάν θέλεις να αποφύγεις κάτι τέτοιο, μπορείς να προσπαθήσεις να το κυνηγήσεις μόνος σου. Το Linkedin είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο που θα σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση.

blogging

To blogging εν έτη 2020 μπορεί πραγματικά να αποτελέσει έναν υπέροχο τρόπο να χτίσεις εισόδημα online, αν και φυσικά, υπάρχουν διάφορες προκλήσεις που το συνοδεύουν.

Το να αρχίσεις ένα blog δεν είναι ένας τρόπος να βγάλεις γρήγορα και εύκολα χρήματα. Εάν δεν το απολαμβάνεις, δεν σου το προτείνουμε. Εάν όμως σου αρέσει να γράφεις και να μιλάς για πράγματα που αγαπάς, είναι ιδανικό για σένα.

Το πιο σημαντικό βήμα στο να ξεκινήσεις είναι να επιλέξεις ένα θέμα. Πολλοί “ειδικοί” στο διαδίκτυο θα σου προτείνουν να το κάνεις αυτό ψάχνοντας κενά στο marketing, σκανάροντας keywords ή ακολουθώντας trends. Αν και δεν έχουν άδικο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επιλέξεις ένα θέμα που αγαπάς και θα σε κρατήσει αφοσιωμένο.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το blogging δεν είναι ένας τρόπος να βγάλεις γρήγορα και εύκολα χρήματα, πρέπει να ασχοληθείς μαζί του μακροπρόθεσμα. Εάν αρχίσεις να χάνεις το ενδιαφέρον σου μετά από μερικούς μήνες ή αποθαρρυνθείς από την έλλειψη άμεσων αποτελεσμάτων, το εγχείρημα σου θα έχει τελειώσει πολύ πριν ξεκινήσει.

Επίσης προτείνουμε να διαλέξεις ένα θέμα για το οποίο δεν θα μιλούν πολλοί. Μπορεί να πιστεύεις ότι αυτό θα περιορίσει τον αριθμό των πιθανών αναγνωστών σου αλλά δεν χρειάζεσαι εκατομμύρια επισκέπτες για να βγάλεις ένα ικανοποιητικό ποσό χρημάτων. Ένα πιο συγκεκριμένο θέμα, θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις περισσότερο, και αυτοί που ενδιαφέρονται γι’ αυτό το θέμα θα ενδιαφερθούν αντίστοιχα για το blog σου, και θα γίνουν αφοσιωμένοι αναγνώστες σου, μακροπρόθεσμα.

Αφού αποφασίσεις το θέμα του blog σου, θα πρέπει να βρεις πως θα δημιουργήσεις το δημιουργήσεις. Τα ευχάριστα νέα είναι πως αυτό είναι πολύ πιο εύκολο και όχι τόσο κοστοβόρο όσο νομίζεις. Μάθε περισσότερα εδώ!

Όταν εδραιωθεί μπορείς να αρχίζεις να βγάζεις χρήματα με τη βοήθεια του Google adSense ή με affiliate προγράμματα που είναι σχετικά με τη θεματική σου. Εδώ μπορείς ένα παράδειγμα affiliate προγράμματος.

Eshop

Το 2019, το E-commerce ήταν το γρηγορότερα αυξανόμενο retail market και υπολογίζεται πως θα αγγίξει πάνω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις μέσα στο 2020.

Το να ξεκινήσεις το δικό σου eShop δεν είναι για κανένα λόγο η εύκολη λύση. Απλώς και μόνο να αποφασίσεις τον τύπο του eShop που θες να ανοίξεις μπορεί να είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις αυτή την απόφαση. Και μάλλον είναι η τυχερή σου μέρα, γιατί τα καταγράφουμε και σου δίνουμε ιδέες, στο άρθρο “Τι eShop να ανοίξω;”.

Ξανά, όπως προτείνεται παραπάνω με το blogging, προτείνουμε να είσαι συγκεκριμένος καθώς θα συναντήσεις λιγότερο ανταγωνισμό και θα αποκτήσεις πιο πιστή βάση πελατών. Εφόσον καταλήξεις στην ιδέα, τότε θα ξεκινήσει η πραγματική δουλειά, απ’ το να βρεις ποιο είναι το κοινό στο οποίο στοχεύεις και πώς να το πλησιάζεις, μέχρι το πώς θα τρέξεις το κατάστημα ή να μάθεις το νομικό πλαίσιο. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, εάν θέλεις να έχεις μια πραγματική ευκαιρία να πετύχεις.

Ευτυχώς, δεν είναι όλα τόσο δύσκολα, όμως. Η διαδικασία του να στήσεις το δικό σου eShop έχει γίνει πολύ πιο εύκολη την τελευταία δεκαετία. Sites όπως το WooCommerce βοηθούν να φτιάξεις μέσα σε λίγες μέρες ένα όμορφο eShop. Για να μην αναφέρουμε τον αριθμό plugins που προσφέρονται για να βελτιστοποιήσουν τις σελίδες σου! Το δικό μας αγαπημένο plugin είναι το Yoast SEO. Δοκίμασε το! Θα σε βοηθήσει να “ανέβεις” στα αποτελέσματα της Google.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!