Πώς να ξεκινήσεις με την ηλεκτρονική τιμολόγηση

BlogimagePapaki_Mainimage (1)

13 Οκτωβρίου 2020, από

Ενημέρωση: Η στρατηγική συνεργασία του Papaki με το Oxygen Pelatologio ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023 και πλέον οι σχετικές υπηρεσίες δεν παρέχονται μέσω του Papaki. Εάν σε ενδιαφέρει η ηλεκτρονική τιμολόγηση, επισκέψου απευθείας το pelatologio.gr 
                                                                                                                                                           

Διανύουμε το τελευταίο τρίμηνο του 2020, μιας χρονιάς η οποία σημαδεύτηκε από γεγονότα τα οποία ώθησαν τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους και τον τρόπο με το οποίο εργάζονται, δημιουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους. Στο προσκήνιο ήρθε και πάλι η ηλεκτρονική τιμολόγηση η οποία για πολύ κόσμο φαντάζει κάτι δύσκολο, εξειδικευμένο και ακριβό. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Τι είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι μια απλή διαδικασία με την οποία εκδίδουμε και στέλνουμε τα τιμολόγια και τις αποδείξεις μας με ηλεκτρονικό τρόπο κερδίζοντας έτσι χρόνο και χρήμα, ενώ παράλληλα βοηθάμε στην εξοικονόμηση χαρτιού αφού δεν υπάρχει η ανάγκη εκτύπωσής τους (αν και δίνεται η δυνατότητα).

Οφέλη
  • Η διαδικασία της τιμολόγησης μπορεί να γίνει γρήγορα και απλά από κάθε συσκευή η οποία έχει πρόσβαση στο internet.
  • Η αποστολή των παραστατικών μπορεί να γίνει αυτόματα με email και sms στον πελάτη σου. Δεν υπάρχει ανάγκη εκτύπωσης και αποστολής τους με το συμβατικό ταχυδρομείο.
  • Ο λογιστής σου μπορεί την ίδια ακριβώς στιγμή να έχει πρόσβαση στα τιμολόγια σου χωρίς την ανάγκη να του στέλνεις ογκώδη πακέτα χαρτιού με τον κίνδυνο κάποια τιμολόγια να χαθούν.
  • Ο χρόνος που χρειάζεται για τον έλεγχο των παραστατικών σου μειώνεται δραματικά κερδίζοντας έτσι χρόνο για την εργασία σου.
  • Έχεις πάντα οργανωμένα τα οικονομικά σου και η αναζήτηση παλαιότερων παραστατικών πλέον γίνεται παιχνιδάκι.
  • Τα τιμολόγιά σου είναι ασφαλή και πάντα προσβάσιμα από κάθε γωνιά του κόσμου με τον προσωπικό σου κωδικό. Η διατήρηση backup σε βοηθά να ξενοιάσεις και από τα χειρόγραφα αντίγραφα.

Απαντήσεις σε 8 συχνές ερωτήσεις

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι υποχρεωτική;

Σύντομα θα είναι υποχρεωτική για κάθε ελεύθερο επαγγελματία και επιχείρηση. Με δεδομένο το ότι από 01/01/2021 όλα τα παραστατικά θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, είναι μια καλή στιγμή να ξεκινήσεις σήμερα με την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Το Papaki αντιλαμβανόμενο τις δυσκολίες και την αγωνία σου για τη νέα πραγματικότητα έχει προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με το Oxygen Pelatologio ώστε να σε βοηθήσει με απλά και κατανοητά βήματα να μπεις στον κόσμο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Είναι μια δύσκολη διαδικασία για την επιχείρηση μου;

Εφόσον επιλέξεις μια αξιόπιστη λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι μια πολύ απλή διαδικασία η οποία δεν θα βάλει νέες σκοτούρες στο κεφάλι σου. Αντίθετα, θα σε βοηθήσει πραγματικά να οργανώσεις τα τιμολόγια σου και να κάνεις την επιχειρηματική σου καθημερινότητα πιο απλή.

Αν επιλέξεις το Oxygen Pelatologio, σε λιγότερο από 3 λεπτά θα είσαι σε θέση να εκδώσεις το πρώτο σου ηλεκτρονικό παραστατικό. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή στη χρήση, με λογική δομή και κατανοητές οθόνες οι οποίες προσομοιώνουν την πραγματική διαδικασία της χειρόγραφης τιμολόγησης. Δεν χρειάζεται να έχεις προηγούμενη εμπειρία χρήσης τέτοιων εφαρμογών αφού τα πάντα είναι ακριβώς εκεί που περιμένεις να τα βρεις.

Η εφαρμογή θα υπολογίσει για εσένα αυτόματα όλα τα ποσά του τιμολογίου. Τη συνολική αξία, τις εκπτώσεις, την παρακράτηση φόρου (αν υπάρχει), το ΦΠΑ, και θα σε ενημερώσει πριν από την έκδοση εάν κάποιο από τα στοιχεία που έχεις προσθέσει είναι λάθος.

Τι χρειάζεται να έχω για να ξεκινήσω με την ηλεκτρονική τιμολόγηση;
  • Μια συσκευή (smartphone, tablet ή υπολογιστή) με πρόσβαση στο internet ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Λογικά τα έχεις και τα δύο αφού διαβάζεις αυτό το post! Θα πρέπει να γνωρίζεις τα εταιρικά σου στοιχεία όπως επωνυμία και ΑΦΜ.
  • Ένα λογαριασμό.  Δημιούργησε τον εντελώς δωρεάν εδώ.
Πρέπει να ενημερώσω το λογιστή μου;

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι ανεξάρτητη και μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα. Ο λογιστής σου είναι ο σύμμαχός σου σε αυτή τη διαδικασία και είναι ο άνθρωπος που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις όλες τις διαδικασίες και τις αλλαγές που πραγματοποιούνται με την έλευση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Εάν επιλέξεις μια αξιόπιστη λύση όπως το Oxygen Pelatologio ο λογιστής σου μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση στα τιμολόγιά σου για καλύτερο και πιο οργανωμένο έλεγχο χωρίς την ανάγκη να μεταφέρεις κάθε μήνα ή τρίμηνο μια στοίβα από χαρτιά.

Πρέπει να έχω φορολογικό μηχανισμό ή ταμειακή μηχανή;

Για τα τιμολόγια δεν χρειάζεσαι τίποτα από τα δύο. Για τις αποδείξεις λιανικής εφόσον η επιχειρηματική σου δραστηριότητα σού επιτρέπει να εκδίδεις αθεώρητες αποδείξεις λιανικής και πάλι δεν χρειάζεσαι τίποτα από τα δύο. Για το εάν μπορείς να εκδίδεις αυτή τη στιγμή αθεώρητες αποδείξεις λιανικής θα πρέπει να συμβουλευτείς τον λογιστή σου.

Από 01/01/2021 σύμφωνα με το σχεδιασμό του myDATA , δεν θα υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης φορολογικού μηχανισμού ή ταμειακής εφόσον τα παραστατικά σου αποστέλνονται αυτόματα στην ΑΑΔΕ.

Κοστίζει ακριβά για την επιχείρηση μου;

Δεν κοστίζει ακριβά. Με το Oxygen Pelatologio μπορείς να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν δοκιμάζοντας για 1 μήνα το πλήρες πακέτο (PRO) και στη συνέχεια να επιλέξεις εάν θέλεις να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής χωρίς καμία χρέωση (για έως και 10 πελάτες) ή να επιλέξεις κάποιο πακέτο συνδρομής.

Το βασικό πακέτο συνδρομής για Τιμολόγηση Παροχής Υπηρεσιών κοστίζει μόλις €9.90 / μήνα για ετήσια συνδρομή ενώ το πλήρες πακέτο (Παροχής Υπηρεσιών + Εμπορικό) κοστίζει μόλις €19.90 / μήνα για ετήσιο πακέτο.

Χρειάζομαι επιπλέον εξοπλισμό ή εκπαίδευση;

Αρκεί ο υπολογιστής ή το tablet που έχεις αυτή τη στιγμή στα χέρια σου. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή στη χρήση και περιλαμβάνει οδηγίες χρήσης, ενημερωτικά video και απεριόριστη τεχνική υποστήριξη μέσα από το ενσωματωμένο σύστημα αλληλογραφίας. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να καλέσεις στο 215.215.4433 και να μιλήσεις με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη μας για κάθε ζήτημα που σε απασχολεί.

Πως να ξεκινήσω;

Βήμα 1: Κάνε την εγγραφή σου από εδώ.
Βήμα 2: Ακολούθησε τις απλές οδηγίες βήμα-βήμα που θα εμφανιστούν στην οθόνη σου συμπληρώνοντας τα στοιχεία της επιχείρησης σου.
Βήμα 3: Επίλεξε από το κεντρικό μενού Τιμολόγηση / Νέο Τιμολόγιο.

Όλα έτοιμα. Καλώς ήρθες στον κόσμο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!