Διαφήμιση στο TikTok: Τα σημαντικότερα οφέλη για ένα brand

τα οφέλη του TikTok

14 Ιουλίου 2022, από

Το TikTok σήμερα μετρά 1 δισεκατομμύριο users, και όπως καταλαβαίνεις, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Ιδρύθηκε το 2016 και η βασική δυνατότητα που δίνει στους χρήστες του, είναι η δημιουργία video διάρκειας μέχρι 3 λεπτών. Είναι ένα πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο μέσο, δημιουργεί συνεχώς νέα trends και το χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερα brands για την προβολή τους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις με το TikTok.

Γιατί είναι σημαντική η προώθηση στο TikTok

Διαφήμισε το brand σου

Η αποκλειστική αυτή χρήση videos αποτελεί εξαιρετική περίπτωση για μια διαφήμιση του brand name σου στο TikTok. Η χρήση του TikTok είναι τόσο διαδεδομένη στις μέρες μας, που το Instagram ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει μια πολιτική που θα βασίζεται πιο πολύ στη δημιουργία βίντεο από τους χρήστες του. Αυτό φαίνεται από την σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση των “reels” στο Instagram. 

Αμεσότητα με το κοινό

Η χρήση videos μπορεί να σου προσφέρει μεγαλύτερη αμεσότητα με το κοινό σου. Όταν δημιουργείς ένα video ως brand, θα ανοίξεις συζητήσεις, θα επιμορφώσεις και θα δημιουργήσεις θετικά συναισθήματα στο κοινό σου.

Είναι σημαντική η δημιουργία συνεχούς content για τους ακόλουθούς σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα, ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok, ο οποίος είναι αρκετά ακριβής, βοηθάει να εμφανίζεται το περιεχόμενό σου σε υψηλή θέση στην πλατφόρμα. Θα σε ξαφνιάσει η απήχηση που μπορείς να έχεις σε νέο κοινό και η πιθανή αύξηση των ακολούθων σου στα υπόλοιπα social media της επιχείρησής σου. 

Γνώρισε τα trends

Οι χρήστες του TikTok μπορούν να βλέπουν πολύ εύκολα όλα τα trending videos με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Αυτό είναι χρήσιμο, γιατί μπορείς να παρατηρήσεις τι υλικό ανεβάζουν άλλοι χρήστες με βάση τα δικά σου ενδιαφέροντα και θεματολογία. Έτσι, μπορείς να προσαρμόσεις τα videos σου με στόχο την καλύτερη δυνατή απήχηση για το brand σου.

Πώς να ξεκινήσεις με το TikTok

Για να ξεκινήσεις με το TikTok χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένα βήματα, τα οποία είναι τα παρακάτω:

1. Καθορισμός των στόχων σου

Αρχικά, πρέπει να καθορίσεις τι όφελος θες να αποκομίσει η επιχείρησή σου από αυτή την προώθηση κοινωνικής δικτύωσης. Οι στόχοι, που είναι άμεσα συμβατοί για το brand σου, είναι να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, να προσελκύσεις καινούργιο κοινό και να τους κατευθύνεις στο website σου. Με αυτό τον τρόπο, θα αυξήσεις την απήχησή σου και τις πωλήσεις σου.

2. Ενημέρωση του κοινού σου με χρήσιμες πληροφορίες

Τα videos που ανεβάζεις στο TikTok πρέπει να έχουν απώτερο σκοπό την ενημέρωση του κοινού σου με χρήσιμες και επιμορφωτικές πληροφορίες. Η δημιουργία επιμορφωτικού και ποιοτικού υλικού δείχνει επαγγελματισμό, ώστε το κοινό να εμπιστευτεί το brand σου.

3. Δημοσίευση περιεχομένου σε συχνή βάση

Είναι σημαντικό να δημοσιεύεις βίντεο τακτικά, καθώς αυτό δείχνει επίσης στο κοινό τον επαγγελματισμό σου και δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης.

Πώς κάνω διαφήμιση στο TikTok;

διαφήμιση στο TikTok

Για μια επιτυχημένη διαφήμιση στο TikTok χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το TikTok for Business και πιο συγκεκριμένα το TikTok Ads Manager. Το πρώτο βήμα φυσικά είναι να δημιουργήσεις λογαριασμό σε αυτό.

Τα επόμενα βήματα είναι τα εξής:

1. Διάλεξε τον στόχο σου

Μετά την σύνδεση στο λογαριασμό σου, πήγαινε στην επιλογή Campaign. Εκεί επιλέγεις τους στόχους που έχεις με βάση το μέγιστο αριθμό ατόμων που θα δουν τη διαφήμισή σου, την κίνηση που θέλεις να έχει το website σου και τις πωλήσεις και συνδρομές που στοχεύεις.

2. Δώσε όνομα στην καμπάνια σου και καθόρισε το budget

Στην στρατηγική μάρκετινγκ που θα επιλέξεις πρέπει να δοθεί ένα όνομα που θα είναι χαρακτηριστικό του brand σου. Επίσης, θα χρειαστεί να επιλέξεις το budget σου. Αν έχεις τη δυνατότητα, το budget σου μπορεί να είναι απεριόριστο. Εναλλακτικά, μπορείς να καθορίσεις το ημερήσιο ή το γενικό όριο στα χρήματα που θα ξοδέψεις για την καμπάνια σου.

3. Καθόρισε τι εργαλεία μπορείς να χρησιμοποιείς

To TikTok για επιχειρήσεις σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα από τους καλύτερους συνδυασμούς βίντεο, εικόνων και κειμένου που έχεις ανεβάσει. Είναι στο χέρι σου αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις τη δυνατότητα αυτή που σου δίνει η πλατφόρμα.

4. Στόχευσε το κοινό που θέλεις

Είναι επιλογή σου το είδος του κοινού που θέλεις να βλέπει τις χορηγούμενες διαφημίσεις σου στο TikTok. Μπορείς να επιλέξεις τα επιθυμητά χαρακτηριστικά κοινού με βάση την ηλικία, το φύλο, την τοποθεσία του, τα ενδιαφέροντά του, την γλώσσα και τα χαρακτηριστικά της συσκευής του.

Βασικά οφέλη των TikTok Ads

Αξιοποίηση Τάσεων 

Μπορούμε σίγουρα να πούμε πως το TikTok πλέον “γεννά” και διαδίδει τις περισσότερες τάσεις ή trends (όπως τραγούδια, χοροί, γεγονότα της επικαιρότητας κ.λπ.). Ανάμεσα στην πληθώρα αναρτήσεων που περιέχουν τα εκάστοτε trends, μπορείς και εσύ να εντάξεις μερικά στα διαφημιστικά σου βίντεο στο TikTok. Έτσι, ειδικά αν απευθύνεσαι σε νεανικό κοινό, θα καταφέρεις να τραβήξεις την προσοχή ανάμεσα στις χιλιάδες διαφημίσεις που θα δει ο χρήστης.

Στόχευση Χρηστών

Το TikTok συγκεντρώνει μια τεράστια ποικιλία χρηστών. ‘Εχει και την δυνατότητα, όμως, όπως πολλά social media, να τους φιλτράρει. Να τους κατηγοριοποιεί, δηλαδή, με ακρίβεια βάσει των ενδιαφερόντων, των προτιμήσεων και της περιοχής τους και έτσι να εμφανίζει στην αρχική τους σελίδα (For You Page) μόνο βίντεο που τους ενδιαφέρουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις διαφημίσεις. Αν υποθέσουμε ότι έχεις ένα eShop με καλλυντικά, για παράδειγμα, σίγουρα την διαφήμισή σου θα δουν επαγγελματίες ομορφιάς.

Οι διαφημίσεις επί πληρωμή δεν είναι η μόνη επιλογή

Το να τρέξεις Ads είναι ο κλασικός δρόμος. Στο TikTok όμως για να διαφημίσεις, να προωθήσεις, να χτίσεις εμπιστοσύνη και να συγκεντρώσεις κοινό/πελάτες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα απλά βίντεο. Ένα αναρτημένο βίντεο που μπορεί να διασκεδάσει ή με κάποιο τρόπο να βοηθήσει τον θεατή του, θα τον οδηγήσει στο προφίλ σου… από εκεί στην ιστοσελίδα ή το instagram σου κ.ο.κ!

Χτίζεις αξιοπιστία με τη δημιουργία διαφημίσεων

Με τη δημιουργία TikTok ads μπορείς να εκθέσεις το brand σου σε ένα πολύ μεγάλο κοινό. Παράλληλα, δείχνεις ότι είσαι εξαιρετικός επαγγελματίας στον τομέα ενδιαφέροντός σου και πόσο καλά γνωρίζεις το αντικείμενό σου.

Έχεις πολλαπλούς τρόπους για marketing

Το άμεσο engagement με το κοινό είναι αποτελεσματικό με τη χρήση εικόνων και μηνυμάτων. Ο άμεσος αυτός τρόπος επικοινωνίας δημιουργεί σύνδεση με το κοινό σου και οι διαφημίσεις σου αποφέρουν το μέγιστο δυνατό κοινό που θα μπορούσες να έχεις. Έστω και ένα μήνυμα παραπάνω να δέχεσαι αρχικά, θα σε βοηθήσει πολύ στη πορεία σου στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Άμεσος τρόπος επικοινωνίας

Αναμφισβήτητα, το TikTok αποτελεί το κορυφαίο μέσο επικοινωνίας σήμερα ανάμεσα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην περίοδο που το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει πάρει τα ηνία, η διαφήμιση μέσω του TikTok αποτελεί μονόδρομο για την επιχείρησή σου.

Είναι συμβατό με όλες τις συσκευές που υπάρχουν

Μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι συμβατή πλατφόρμα με το σύνολο των συσκευών και operating systems που κυκλοφορούν.

Εν κατακλείδι

Το TikTok έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ψυχαγωγικό μέσο και εργαλείο διαφημιστικής προώθησης. Μια καλοστημένη διαφημιστική καμπάνια στα social media μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην επιχείρησή σου, όπως και στις περισσότερες επιχειρήσεις. Μπορείς να έχεις άπειρα οφέλη από τη χρήση του, με σημαντικότερα να είναι η προσέλκυση καινούργιων followers και η αύξηση στις πωλήσεις των προϊόντων ή των υπηρεσιών σου.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!