Γιατί να επιλέξω φιλοξενία σε ελληνικούς servers;

Γιατί να προτιμήσεις ελληνικούς servers

08 Νοεμβρίου 2022, από

Σχεδιάζεις να φτιάξεις το δικό σου website ή έχεις ήδη ένα και σε προβληματίζει η επιλογή φιλοξενίας; Μια καλή σκέψη είναι να επιλέξεις φιλοξενία (web hosting) σε ελληνικούς servers

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Ένα site, για να είναι ορατό στο διαδίκτυο και επισκέψιμο, δεν αρκεί να έχει μόνο ένα domain, ένα όνομα δηλαδή. Χρειάζεται να έχει και φιλοξενία (web hosting), την ανάλογη τεχνική υποστήριξη για να είναι online. Το site, επομένως, “φιλοξενείται”, για να λειτουργεί τεχνικά, σε έναν server (διακομιστή ή εξυπηρετητή), έναν πολύ δυνατό υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Οι servers βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε data centers που φροντίζουν για την σωστή λειτουργία και την υποδομή τους. Πριν καταλήξεις, λοιπόν σε πακέτο hosting, πρέπει να επιλέξεις φιλοξενία σε ελληνικό data center ή του εξωτερικού.  Γιατί να επιλέξεις hosting σε ελληνικούς servers;

Καλύτερη ταχύτητα

Ένα από τα χαρακτηριστικά που σου εξασφαλίζει το hosting στην Ελλάδα είναι η καλύτερη ταχύτητα του site σου. Πού οφείλεται αυτό;

Εγγύτητα

Η τοποθεσία του server παίζει σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα του site σου. Το hosting σε data center του εξωτερικού σημαίνει ότι ο χρόνος φόρτωσης του blog ή του site σου είναι μεγαλύτερος. Αυτό συμβαίνει γιατί τα δεδομένα διανύουν μεγαλύτερη απόσταση μέσω κόμβων του εξωτερικού. Αντίθετα, αν ο server σου βρίσκεται σε ελληνικό data center, τα δεδομένα θα έχουν μικρότερη απόσταση να διανύσουν, άρα η ταχύτητα θα αυξηθεί και ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας θα μειωθεί σημαντικά.

Σύνδεση σε GR-IX δίκτυο

Δεν αρκεί, όμως, η εγγύτητα για μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης, είναι απαραίτητη και η σύνδεση στο GR-IX δίκτυο. Το GR-IX είναι το ελληνικό δίκτυο ανταλλαγής διαδικτυακής κίνησης που επιτρέπει στα μέλη του να ανταλλάσσουν πληροφορίες απευθείας, χωρίς να μεσολαβεί κάποιος κόμβος του εξωτερικού. Έτσι, η ιστοσελίδα σου φορτώνει έως και πέντε φορές ταχύτερα και ο χρόνος απόκρισης μειώνεται εξαιρετικά!

Καλύτερα αποτελέσματα στο SEO

Η φιλοξενία σε ελληνικούς servers προσφέρει ένα ακόμα εξαιρετικό όφελος: καλύτερα αποτελέσματα στο SEO και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Δύο είναι οι λόγοι που ένας ελληνικός server θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις υψηλότερη θέση στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης:

Προτεραιότητα έναντι αργών σελίδων

Πρώτον, η φιλοξενία σε ελληνικό server σημαίνει εγγύτητα του διακομιστή, που, όπως είδαμε, θα φέρει μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σου. Και επειδή οι μηχανές αναζήτησης θέλουν να παρέχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, δίνουν προτεραιότητα σε μια γρήγορη σελίδα έναντι κάποιας πιο αργής.

Ελληνική IP

ελληνική IP

Η ελληνική IP που θα σου εξασφαλίσει το web hosting στην Ελλάδα συμβάλλει στη βελτίωση του SEO και της κατάταξης στα αποτελέσματα της Google. Οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν πιο ψηλά στα αποτελέσματα στην Ελλάδα τα sites με ελληνική IP, ως πιο χρήσιμα. Έτσι, συγκριτικά με ένα site με hosting σε server του εξωτερικού, το site σου θα έχει καλύτερο SEO. Και μιας και μιλάμε για βελτίωση του SEO, να θυμάσαι ότι αν ψάχνεις hosting για ένα blog, μια πολύ χρήσιμη τεχνική αύξησης της επισκεψιμότητάς του είναι το SEO guest posting.

Αξιόπιστος πάροχος 

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν μεγάλη αξία, αν δεν υπάρχει μια αξιόπιστη εταιρεία που να υποστηρίζει ένα αποτελεσματικό web hosting. Τα νέα, αναβαθμισμένα πακέτα του Papaki παρέχονται για πρώτη φορά και σε ελληνικό data center, της Lamda Hellix, ενώ συνεχίζει να παρέχει αξιόπιστο hosting και σε ευρωπαϊκούς servers. 

Εν κατακλείδι

Eλπίζουμε να σε βοηθήσαμε σημαντικά στην έρευνά σου για την επιλογή hosting. Αν, λοιπόν, αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα website γρήγορο, με ελληνικό περιεχόμενο και εξαιρετική απόδοση στο SEO, δεν έχεις παρά να επιλέξεις φιλοξενία σε ελληνικούς servers!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!