7 δωρεάν πρότυπα Microsoft Excel για επιχειρήσεις και marketing

free πρότυπα Microsoft Excel για marketing

07 Φεβρουαρίου 2023, από

To Microsoft Excel είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα λογιστικών φύλλων, που χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες για να επεξεργαστούν, να οργανώσουν και να παρουσιάσουν δεδομένα. Ωστόσο, οι διαδικασίες ανάλυσης δεδομένων και το μεγάλο εύρος των δυνατοτήτων που προσφέρει η εφαρμογή, ίσως σου φανούν χαοτικά. 

Γι’ αυτό κι εμείς ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο! Είτε χρησιμοποιείς ήδη Excel είτε όχι, αυτά τα 7 μοναδικά πρότυπα Microsoft Excel που βρήκαμε για σένα, θα σε βοηθήσουν στα projects σου.

Δωρεάν πρότυπα Microsoft Excel για επιχειρήσεις και marketing

Aν ασχολείσαι επαγγελματικά με το marketing, τα free πρότυπα Excel της Microsoft μπορούν να σε βοηθήσουν να προγραμματίζεις και να παρακολουθείς τα καθήκοντά σου αποτελεσματικά, μόνος ή ακόμη και με τους συναδέλφους σου.

Παρακάτω, λοιπόν, σου παρουσιάζουμε 7 δωρεάν πρότυπα της Microsoft Excel για επιχειρήσεις και marketing. Έτσι, θα ολοκληρώνεις τις καθημερινές εργασίες σου οργανώνοντάς τες στον ελάχιστο χρόνο με τις έτοιμες φόρμες Excel.

1. Social media editorial theme calendar

Με το Social media editorial theme calendar έχεις τη δυνατότητα να οργανώνεις το μηνιαίο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα δημοσιεύσεων στα social media, δηλαδή ποιες δημοσιεύσεις θα κοινοποιηθούν σε κάθε μέσο, αλλά και πότε. 

Το πρότυπο ημερολόγιο Excel είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για να οργανώσεις μεγάλο όγκο περιεχομένου σε πολλά και διαφορετικά κανάλια, αλλά και τις προθεσμίες σου. Υπάρχουν στήλες με την τελική προθεσμία, την ημερομηνία δημοσίευσης, το θέμα, τον τίτλο της εργασίας, το κανάλι (π.χ. Facebook), αλλά και το status του post. Μπορείς να δημιουργήσεις, μάλιστα, διαφορετικά φύλλα Excel για κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του calendar template είναι ότι καταμετρά τις λέξεις κάθε ανάρτησης, για να είσαι εντός των ορίων για κάθε πλατφόρμα (π.χ. Twitter). Αν ορίσεις την content στρατηγική σου και προγραμματίσεις εγκαίρως με πλάνο τις αναρτήσεις του περιεχομένου σου, σίγουρα οι αποδόσεις των ενεργειών σου θα αυξηθούν.

2. Social media analytics report 

Ένας εύκολος τρόπος για να γνωρίζεις την ανταπόκριση των δυνητικών ή υφιστάμενων πελατών σου στα social media, είναι το Social media analytics report.

Το συγκεκριμένο πρότυπο Excel για επιχειρήσεις παρέχει ξεχωριστές Excel φόρμες για όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Facebook, Linkedin, Instagram, Snapchat, Pinterest). Με τον τρόπο αυτό, μπορείς να έχεις εύκολα τα συγκεντρωτικά στοιχεία των ακολούθων και των αποδόσεων των ενεργειών σου σε μορφή περίληψης, αλλά και διαγραμμάτων

Αν ψάχνεις πώς θα διατηρήσεις το κοινό σου, αλλά και πώς θα το αυξήσεις, δες πόσο σημαντικό είναι το remarketing. Το είδος αυτό του marketing στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει στους αφοσιωμένους πελάτες σου.

3. Channel marketing budget

Ένα ακόμα free πρότυπο Excel για τους επαγγελματίες του marketing είναι το Channel marketing budgetΕντάσσοντας το συγκεκριμένο πρότυπο προϋπολογισμού στα εργαλεία της δουλειάς σου, θα μπορέσεις να οργανώσεις σωστά την κατανομή κεφαλαίων στα διάφορα κανάλια.

Αυτό που προσφέρει είναι ένα έτοιμο template με τις αναμενόμενες πωλήσεις ανά μήνα. Επίσης, βλέπεις τον προϋπολογισμό για κάθε κανάλι – σε συνδυασμό με τον συνολικό προϋπολογισμό του marketing. Συνεπώς, μπορείς να αποφασίσεις εγκαίρως τα ποσά που θέλεις να διαθέσεις για κάθε δραστηριότητα στα διαφορετικά κανάλια. 

4. Gantt project planner

δωρεάν excel templates για marketing

Στην κατηγορία των δωρεάν marketing Excel templates ανήκει και το διάγραμμα Gantt. Αυτό είναι ένα εργαλείο για να μην ξεφεύγεις από τον προγραμματισμό που έχεις θέσει για κάθε project. Παρουσιάζει την υλοποίηση των projects με άξονα τον χρόνο. Δείχνει πότε προγραμματίζεται να ξεκινήσει ένα project, τη διάρκεια, πότε ξεκινάει στην πράξη, αλλά και πόσο τελικά διήρκεσε. 

Έτσι, διαπιστώνεις κατά πόσο υπολογίζεις σωστά τη διάρκειά του. Και αν υπάρχει απόκλιση, έχεις τα στοιχεία για να το βελτιώσεις. Ακόμη, το έτοιμο αυτό template σού δείχνει την πρόοδο κάθε εργασίας για να ξέρεις σε τι ποσοστό % έχει προχωρήσει. 

Το Gantt project planner είναι χρήσιμο για μικρά ή μεγάλα projects, ατομικά ή σε συνεργασία με τους συναδέλφους σου, ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθούν χρονικά μια ομαδική δουλειά. 

5. Project timeline with milestones

Προτιμάς να δουλεύεις με γραφήματα; Τα δωρεάν πρότυπα Excel σού προσφέρουν την επιλογή του χρονοδιαγράμματος έργου με ορόσημα.

Με το Project timeline with milestones μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα επαγγελματικά χρονοδιαγράμματα με τις σημαντικές στιγμές των εργασιών σου σε απλή και ξεκάθαρη μορφή. Διαχειρίσου καλύτερα τα marketing projects έχοντας σε ένα μόνο πρότυπο τις ημερομηνίες, αλλά και τα μέρη του συνολικού έργου που έχουν αναλάβει συνάδελφοι.

6. Business monthly budget

Ο μηνιαίος προϋπολογισμός μπορεί να γίνει εύκολα με ένα Microsoft Excel πρότυπο ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σου. Έτσι, με το Business monthly budget ελέγχεις με βάση τους πίνακες και τα γραφήματα τα μηνιαία έσοδα και έξοδα της επιχείρησης σε συνάρτηση με τις προβλεπόμενες και τις πραγματικές δαπάνες.  

 7. Sales Pipeline

Αναζητάς τρόπους για να βελτιώσεις την απόδοση των πωλήσεών σου; Το Sales Pipeline είναι ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης της διαδικασίας των πωλήσεων. Θα σε βοηθήσει να οπτικοποιήσεις τα κύρια βήματα της πώλησης, ώστε να γνωρίζεις πόσο κοντά είσαι στον στόχο. 

Σταδιακά, λοιπόν, εύκολα θα προβλέπεις τις πωλήσεις σε συγκεκριμένο χρόνο. Κι αυτό γιατί θα παρατηρείς με πόσους ήρθες σε επαφή και πόσοι από αυτούς τελικά πραγματοποίησαν την πολυπόθητη πώληση.

Συνοψίζοντας

Ο ρόλος των επαγγελματιών του marketing περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές αρμοδιότητες, ενώ υπάρχουν συνεχώς νέες τάσεις στο digital marketing. Για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, σίγουρα πρέπει να έχεις οργάνωση, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία. 

Τα πολύ βοηθητικά, λοιπόν, free πρότυπα Excel της Microsoft για marketing και επιχειρήσεις, που αξίζει να δοκιμάσεις, και είδαμε παραπάνω, είναι:

  • Social media editorial theme calendar: Για να διαχειρίζεσαι αποδοτικά τις κοινοποιήσεις σου στα social media.
  • Social media analytics report: Για να συγκεντρώνεις αναφορές από τα social media.
  • Channel marketing budget: Για να οργανώνεις τον προϋπολογισμό που διαθέτεις σε κάθε κανάλι.
  • Gantt project planner: Για να δημιουργείς σωστά το πρόγραμμα των projects σου.
  • Project timeline with milestones: Για να θέτεις επαγγελματικά χρονοδιαγράμματα.
  • Business monthly budget: Για να ελέγχεις τον μηνιαίο προϋπολογισμό της επιχείρησής σου.
  • Sales pipeline: Για να παρακολουθείς την απόδοση των πωλήσεών σου. 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!