Τα domain names που προτίμησαν οι Έλληνες το 2023

Papaki blog Domain Report 2023 Main image

18 Δεκεμβρίου 2023, από

Ποιο ήταν, την χρονιά που φεύγει, το αγαπημένο domain Ελλάδα και ποια άλλα domain names επιλέγουν οι χρήστες της χώρας μας για τα sites και eShops τους; Το Papaki από την ηγετική του θέση στην ελληνική αγορά, μοιράζεται ενδιαφέροντα insights μέσα από το Domain Report του, που δημοσιεύει φέτος για πρώτη φορά.

Η αγαπημένη κατάληξη, όπως προκύπτει από το report, δεν είναι έκπληξη. Το .GR domain έχει την κορυφαία θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων, ενώ παρουσίασε αύξηση 22% στις κατοχυρώσεις το 2023. Την δεκάδα των προτιμήσεων συμπληρώνουν τα: .com, .site, .store, .online, .info, .shop, .org, .net και .space.

“Οι χρήστες προτιμούν τα .GR και τα .COM domains, αλλά δεν αφήνουν εκτός και domain names που τους βοηθούν να κάνουν ξεκάθαρο το πεδίο της δραστηριότητάς τους. Τα .store και .shop βρίσκονται αιτιολογημένα στην δεκάδα, καθώς διευκολύνουν τον επισκέπτη να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε περιβάλλον ηλεκτρονικού καταστήματος” ανέφερε η Θάλεια Μηλιάκη, Head of Marketing του Papaki.

Ως προς τα domain names που “δείχνουν” δραστηριότητα σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, την κορυφή κατέχει το .eu και ακολουθούν τα .co.uk, .it, .cy, .fr και .uk. “Το .eu domain αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική για χρήστες που θέλουν ευρύτερα να δραστηριοποιηθούν στην Ευρώπη και δεν έχουν στόχευση μόνο σε μια Ευρωπαϊκή χώρα” παρατήρησε η κ. Μηλιάκη.

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και με εφόδιο την πολυετή του πορεία στον κλάδο, το Papaki και η ομάδα του εκτιμούν ότι το 2024 το ενδιαφέρον του κόσμου για κατοχύρωση domains θα αυξηθεί, χωρίς εκπλήξεις. Το .GR domain εκτιμάται ότι θα ενισχύσει κι άλλο τη θέση του, ενώ το .COM ότι θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Τέλος, ως προς τις λοιπές καταλήξεις, φαίνεται ότι θα κινηθούν ανοδικά καθώς δίνουν στον χρήστη περισσότερες επιλογές και κάνουν σαφές το περιεχόμενο ενός site από το URL και μόνο.

Καλή χρονιά!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!