Το μέλλον του local SEO: Τάσεις που δεν πρέπει να αγνοήσεις 

τάσεις local seo

21 Μαΐου 2024, από

Έχεις δική σου επιχείρηση, διατηρείς site ή eShop και θέλεις να ξεχωρίζεις στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης; Το local SEO θα σε βοηθήσει. Αν αυτός είναι ένας όρος που δεν έχεις ξανακούσει, μπορείς να μάθεις περισσότερα στο άρθρο μας για το Τι είναι το Local SEO και να επιστρέψεις εδώ για να μοιραστούμε μαζί σου τις τάσεις που πρέπει να γνωρίζεις.  

Οι τάσεις για το local SEO 

Ποιες είναι οι τάσεις που κάθε επιχείρηση δεν θα πρέπει να αγνοήσει; Συγκεντρώσαμε τις top τάσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για υψηλό ranking στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης. 

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Βελτιστοποίηση για φωνητική αναζήτηση 

Η βελτιστοποίηση για φωνητικές αναζητήσεις είναι μια καλή αρχή, καθώς η δημοτικότητά τους αυξάνεται. Εργαλεία με τεχνητή νοημοσύνη όπως η Siri και η Alexa έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Εστίασε σε λέξεις-κλειδιά συνομιλίας και δώσε απαντήσεις και λύσεις σε ερωτήματα φωνητικής αναζήτησης. Η προσαρμογή των σελίδων και του περιεχομένου σου σε αυτά τα ερωτήματα θα κατατάξει το site σου υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.  

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, δες το σχετικό μας άρθρο Φωνητική αναζήτηση στο SEO: Τι πρέπει να γνωρίζεις. 

Έμφαση στο hyperlocal targeting  

Η στρατηγική σου είναι σημαντικό να περιλαμβάνει hyperlocal targeting (υπερ-τοπική στόχευση). Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να στοχεύεις πελάτες με μεγαλύτερη ακρίβεια σε τοπικό επίπεδο. Ενσωμάτωσε λέξεις-κλειδιά με γεωγραφική στόχευση στο περιεχόμενό σου, ανάπτυξε σελίδες προορισμού με βάση την τοποθεσία και διευκρίνισε πού δραστηριοποιείσαι και πού μπορούν να σε βρουν οι δυνητικοί πελάτες σου. 

hyperlocal targeting

Δημιουργία video content 

Τα βίντεο είναι πολύ πιο ελκυστικά από το γραπτό περιεχόμενο. Η χρήση βίντεο στη στρατηγική περιεχομένου σου για το local SEO για να παρουσιάσεις το κατάστημά σου, τα προϊόντα σου και τις αξιολογήσεις των πελατών σου θα βελτιώσει το engagement και θα προσελκύσει πελάτες. 

Βελτιστοποίηση για κινητά  

Οι αναζητήσεις μέσω κινητού συνεχίζουν να κυριαρχούν, καθιστώντας τη βελτιστοποίηση για κινητά κορυφαία προτεραιότητα για τις ενέργειες local SEO το 2024. Εξασφάλισε ότι το site σου είναι φιλικό προς τα κινητά και παρέχει άριστη εμπειρία χρήσης. Οι σελίδες που φορτώνουν γρήγορα, το responsive design και η εύκολη πλοήγηση συμβάλλουν σε μια θετική εμπειρία χρήστη για κινητά, βελτιώνοντας το local search ranking σου στη Google και σε άλλες σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs). 

Zero-click Αναζητήσεις και featured snippets 

Τα featured snippets γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.  

zero-click αναζητήσεις

Οι χρήστες λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται γρήγορα και απευθείας από τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης (zero-click searches). Αυτές οι σύντομες και γρήγορες απαντήσεις έχει αποδειχθεί ότι τραβούν την προσοχή των χρηστών και οδηγούν την επισκεψιμότητα στις τοπικές επιχειρήσεις. 

Ανάπτυξη τοπικού περιεχομένου   

Δημιούργησε τοπικό περιεχόμενο (localized content) που εστιάζει στην παροχή λύσεων στους χρήστες, αλλά με τοπικές αναφορές. Η γνώση του τοπικού σου κοινού, η κατανόηση των αναγκών του και η δημιουργία περιεχομένου γι’ αυτό ανταμείβεται από τη Google και το ίδιο το κοινό. Επιπλέον, η συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις και η υποστήριξη τοπικών πρωτοβουλιών θα σε βοηθήσουν να συνεργαστείς με το κοινό σε τοπικό επίπεδο και να βελτιώσεις την προβολή σου στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης. 

Testing στις ώρες λειτουργίας ως παράγοντα κατάταξης  

Μετά από μια σημαντική ενημέρωση του αλγορίθμου της Google τον Νοέμβριο του 2023, η κορυφαία εταιρεία αναζήτησης επιβεβαίωσε ότι η ένδειξη «ανοικτό», ή αν μια επιχείρηση είναι ανοιχτή τη στιγμή της αναζήτησης ενός χρήστη, αποτελεί πλέον ισχυρότερο παράγοντα κατάταξης.  

Έτσι, είναι μια καλή ιδέα να κάνεις ελέγχους παρακολούθησης της τοπικής κατάταξής σου κατά τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησής σου και τις ώρες που είναι “κλειστή”. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς οι ώρες λειτουργίας επηρεάζουν την κατάταξη και να κάνεις τις απαραίτητες βελτιστοποιήσεις. 

Συμπέρασμα  

Συνοψίζοντας, το local SEO χρησιμεύει ως ένα δωρεάν «εργαλείο» που μπορεί να ενισχύσει την online προβολή της επιχείρησής σου σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και να σε συνδέσει με τοπικούς πελάτες που αναζητούν ενεργά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.  

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα με το local SEO. Έτσι, η επιχείρησή σου μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης και στις λίστες χαρτών της Google. Μην ξεχνάς ότι η αυξημένη προβολή, μπορεί να σε βοηθήσει και με το brand awareness, ενισχύει την επισκεψιμότητα στο site και το φυσικό σου κατάστημα και τελικά αυξάνει τις πωλήσεις και τα έσοδα. 

Στο Papaki θα βρεις το απόλυτο digital marketing εργαλείο, την Pixida, που θα σε βοηθήσει να κάνεις περισσότερο γνωστή την επιχείρησή σου, αλλά και αξιόπιστα Web hosting πακέτα για υψηλές ταχύτητες και καλύτερο SEO.

Διάβασε ακόμα

5 συμβουλές για να βελτιώσεις το SEO του e-shop σου

Advanced SEO Tips: Γιατί η ταχύτητα του site μετράει και πώς θα τη βελτιώσεις!

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!