Google: Ανακοίνωσε νέες συναρπαστικές δυνατότητες για εμπόρους 

Google AI εργαλεία

28 Μαΐου 2024, από

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλάζει και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε πώς! Παρακολουθήσαμε όλα τα νέα features που ανακοίνωσε η Google στο Google Marketing Live, και μοιραζόμαστε μαζί σου τις νέες συναρπαστικές δυνατότητες που θα έχεις το επόμενο διάστημα στη διάθεσή σου για να προβάλεις τα προϊόντα του καταστήματός σου. 

Visual Brand Profiles: Η επιχείρησή σου με μια ματιά 

Ο χρήστης θα μπορεί να δει στα αποτελέσματα αναζήτησης το brand και τα προϊόντα σου με μια ματιά! Πώς; 

Η Google ανακοίνωσε τα visual brand profiles, μια νέα λειτουργία στην αναζήτηση που θα προβάλλει πλούσιες πληροφορίες για τα brands που παρέχονται μέσω του Google Merchant Center, καθώς και από το Google Shopping Graph. 

Visual Brand Profiles
Πηγή: Google Blog 

Τα νέα visual brand profiles των online επιχειρήσεων θα διαθέτουν ελκυστικές εικόνες των brands και των προϊόντων τους, βίντεο και κριτικές πελατών. Επίσης, οι τρέχουσες προσφορές, οι προωθητικές ενέργειες και οι πολιτικές αποστολής θα προβάλλονται σε περίοπτη θέση, προσφέροντας στους καταναλωτές μια συνολική εικόνα για το brand με μια ματιά. Οι διαφημίσεις θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στη σελίδα παράλληλα με αυτά τα νέα προφίλ. Η Google θα εισάγει αυτή τη λειτουργία σταδιακά κατά τους επόμενους μήνες. 

Product studio: Αποτελεσματικό branded περιεχόμενο 

Αν γνωρίζεις ήδη ή χρησιμοποιείς το Product Studio, που παρουσιάστηκε πέρσι από τη Google, τότε θα ενθουσιαστείς με τα νέα AI χαρακτηριστικά του. 

Το Product studio, είναι το “one-stop-shop ενός εμπόρου” και σε βοηθά να δημιουργήσεις περιεχόμενο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Πλέον σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις εικόνες και βίντεο των προϊόντων σου βάσει του brand identity και της αισθητικής σου.  

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις εικόνα προϊόντος, να ανεβάσεις μια εικόνα της αισθητικής του brand σου, να περιγράψεις την εικόνα που θες να δημιουργήσεις και έτοιμο! Το Product Studio θα φτιάξει μια νέα, ρεαλιστική εικόνα για την παρουσίαση του προϊόντος σου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα social media και το site σου. 

Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις και βίντεο από μία μόνο φωτογραφία. Έτσι, μπορείς να προσθέσεις κίνηση σε στοιχεία εικόνων των προϊόντων για να δημιουργήσεις σύντομα βίντεο ή και ελκυστικά GIF προϊόντων για τα social media.  

Product studio
Πηγή: Google Blog

Το Product Studio είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε Αμερική, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά και αναμένεται το επόμενο διάστημα στην Ινδία και την Ιαπωνία.  

3 νέοι τύποι σύντομων videos 

Θέλεις να προωθείς πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα σου; Τα αποτελέσματα της Google θα δίνουν τη δυνατότητα, αρχικά μόνο σε εμπόρους λιανικής, να προβάλουν 3 νέους τύπους σύντομων βίντεο. Έτσι, στα αποτελέσματα ένας έμπορος θα μπορεί να δείχνει πώς φαίνονται τα προϊόντα ένδυσης σε κάθε σωματότυπο (Virtual Try-On), χρήσιμες προτάσεις styling και συμπληρωματικά προϊόντα του brand.  

Επίσης, θα εμφανίζονται περιλήψεις AI κάτω από τα στιγμιότυπα των βίντεο, ώστε οι αγοραστές να μπορούν να δουν βασικές λεπτομέρειες σχετικά με ένα προϊόν πριν προχωρήσουν σε αγορά. 

 

Αυτά ήταν τα βασικότερα νέα features που φέρνει η Google με τη βοήθεια του ΑΙ. Αν θες να μάθεις περισσότερα, μπορείς να παρακολουθήσεις το Google Marketing Live. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να τα γνωρίζεις ώστε όταν γίνουν διαθέσιμα και στη χώρα μας να τα εντάξεις άμεσα στην στρατηγική σου για μια ολοκληρωμένη εμπειρία και καλύτερο engagement. 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!