4 τρόποι για να φτιάξεις site

κατασκευή site

Τελευταία ενημέρωση 17/06/2024

“Πώς μπορώ να φτιάξω ένα site;” Αν τώρα ξεκινάς το ψηφιακό σου ταξίδι, είναι πιθανό να έχεις κάνει αυτή την ερώτηση. Επίσης, είναι πιθανό να έχεις λάβει διαφορετικές απαντήσεις που να μη σε βοήθησαν ή να σε μπέρδεψαν. Δεν είναι παράλογο. Υπάρχουν παραπάνω απο ένας τρόποι κατασκευής ιστοσελίδας και εμείς θα σου τους περιγράψουμε όσο πιο απλά γίνεται, για να τους κατανοήσεις και τελικά να κάνεις την επιλογή σου. 

1. Domain και Website Builder

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κατοχυρώσεις ένα όνομα για το site σου, δηλαδή ένα domain name. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε εκατοντάδες καταλήξεις, αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. 

Έπειτα, αν δεν έχεις τεχνικές γνώσεις και θέλεις να δημιουργήσεις το site σου εύκολα, τότε μια καλή λύση είναι να επιλέξεις το Website Builder του Papaki! Επιλέγεις το template που σου αρέσει και δημιουργείς τις υποσελίδες του website σου μέσα από ένα εύκολο περιβάλλον διαχείρισης και το menu πλοήγησης. Ενδεικτικά, οι τυπικές σελίδες που χρειάζεται μια μέση επιχείρηση είναι για παράδειγμα: η Αρχική, Εταιρία, Υπηρεσίες και Επικοινωνία 

Το Website Builder του Papaki διαθέτει πολλά χρήσιμα widgets για να προσθέσεις ημερολόγια, scroll bars, φόρμες και άλλα. Χρησιμοποίησε τα αναλυτικά tutorials που υπάρχουν διαθέσιμα και δημοσίευσε τη σελίδα σου. Φυσικά, μην ξεχάσεις να συνδέσεις το νέο σου website με το domain σου. 

Δες ακόμη, 5 λόγους να φτιάξεις site με το Website Builder του Papaki και μερικά sites που έχουν δημιουργηθεί με αυτό για να πάρεις ιδέες! 

Κόστος: Web hosting με δωρεάν δοκιμή 14 ημερών ή από €5,99/μήνα + ΦΠΑ, ενώ το κόστος του domain διαφοροποιείται ανάλογα με την κατάληξη που θα επιλέξεις.
Απαιτούμενος Χρόνος: 3 – 6 ώρες (για ένα site έως 5 σελίδες με περιεχόμενο κειμένου και φωτογραφιών).
Απαιτούμενες Γνώσεις: Τυπικές γνώσεις μορφοποίησης περιεχομένου, όπως στο Word.
Δυνατό Σημείο: Εύχρηστη δημιουργία site με drag & drop. 

2. Domain και Managed WordPress πακέτο

πώς φτιάχνω site

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές CMS παγκοσμίως, είναι φιλικό προς τον χρήστη και ιδανικό αν θες να ξεκινήσεις την online παρουσία σου. 

Αφού έχεις κατοχυρώσει όνομα για το site σου, τότε μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα και την επιλογή WordPress φιλοξενίας. Στο Papaki μπορείς να βρεις τέτοια πακέτα φιλοξενίας και να ενεργοποιήσεις σε λίγα λεπτά αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου.  

Στο περιβάλλον διαχείρισης θα επιλέξεις το theme σου, κάποια plugins προεγκατεστημένα για μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο SEO. Επίσης, οι αναβαθμίσεις των plugins και του theme σου γίνονται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι. Απλά σύνδεσε το domain σου και αφιέρωσε χρόνο να σχεδιάσεις το site σου. Μην ανησυχείς, διαθέτει και test περιβάλλον για να δοκιμάσεις διάφορες επιλογές ελεύθερα. 

Φυσικά, έχουμε ετοιμάσει και τους αντίστοιχους οδηγούς που θα σε βοηθήσουν να ολοκληρώσεις με επιτυχία το site σου.  

Κόστος: Web hosting από €9,23/μήνα + ΦΠΑ, και για το domain εξαρτάται από την κατάληξη που θα επιλέξεις.
Απαιτούμενος Χρόνος: 4 – 8 ώρες (για ένα site 5 σελίδων με περιεχόμενο κειμένου και φωτογραφιών)
Απαιτούμενες Γνώσεις: Εξοικείωση με τεχνικές γνώσεις web
Δυνατό Σημείο: Δημοφιλής πλατφόρμα με χιλιάδες plugins και themes και ένα μεγάλο community για να βρεις online ό,τι χρειάζεσαι. 

3. Domain και ένα πακέτο Web hosting

Ένας κλασικός τρόπος να δημιουργήσεις site είναι κατοχυρώνοντας το domain σου και επιλέγοντας ένα πακέτο Web hosting που να ταιριάζει στις ανάγκες σου.  

Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να επιλέξεις ένα CMS όπως Joomla, WordPress, κ.λπ. Τα εργαλεία αυτά θα σου δώσουν στο τέλος μια σειρά από αρχεία και στη συνέχεια θα πρέπει να τα ανεβάσεις με FTP στο πακέτο Web hosting σου ακολουθώντας τις οδηγίες.                  

Φυσικά, κάθε γλώσσα προγραμματισμού ή εργαλείο διαχείρισης περιεχομένου έχει διαφορετικές απαιτήσεις σε λειτουργικό και χαρακτηριστικά πακέτου.

Αν δεν έχεις τεχνικές γνώσεις, το πιθανότερο είναι να χρειαστείς τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία προγραμματιστή για να κάνει τη διαδικασία αυτή. 

Κόστος: Web hosting από €7,21/μήνα + ΦΠΑ και για το domain το κόστος εξαρτάται από το ποια κατάληξη θα επιλέξεις.
Απαιτούμενος Χρόνος: >10 ώρες (έως 5 σελίδες με περιεχόμενο κειμένου και φωτογραφιών)
Απαιτούμενες Γνώσεις: Εξοικείωση με τεχνολογίες web
Δυνατό Σημείο: Πλήρης ελευθερία στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα, με μοναδικό όριο την ικανότητα του χρήστη ή προγραμματιστή 

4. Domain και οποιαδήποτε πλατφόρμα website builder

Όπως σε όλα τα παραπάνω βήματα, έτσι και σε αυτό, καλό είναι να ξεκινήσεις από την κατοχύρωση του όνοματος του site σου. Στη συνέχεια, μπορείς να το συνδέσεις με οποιονδήποτε website builder επιθυμείς.  

Υπάρχουν πολλά σχετικά εργαλεία online για κατασκευή site. Όποιο και αν επιλέξεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη σύνδεση με το domain σου. Με την υπηρεσία Free DNS του Papaki είναι πιο απλή από ποτέ, και θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για την κάθε σύνδεση.

Κόστος: website builder ανάλογα με την επιλεγμένη υπηρεσία και για το domain ανάλογα με την κατάληξη. 

Καλή αρχή! 

Όπως καταλαβαίνεις, υπάρχουν επιλογές για όλους τους χρήστες. Έτσι, μπορείς να διαλέξεις τον τρόπο που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σου. Όποια επιλογή κι αν κάνεις, σου ευχόμαστε καλή αρχή και είμαστε πάντα δίπλα σου. Μπορείς να μελετήσεις τα διαθέσιμα tutorials που θα σε βοηθήσουν σε κάθε βήμα, ενώ στο Papaki θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για την ψηφιακή σου παρουσία.  

Διάβασε ακόμα: 

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το web hosting σου 

Τα domain names που προτίμησαν οι Έλληνες το 2023 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!