Απόκτησε ευρωπαϊκό αέρα με ένα .EU

19 Ιουλίου 2017, από

Αν θέλεις να δημιουργήσεις το website της επιχείρησης σου, μια προσωπική ιστοσελίδα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή το προσωπικό σου blog και το κοινό που θέλεις να απευθυνθείς δεν είναι απαραίτητα μόνο οι κάτοικοι της χώρας σου, τότε σκέψου μήπως το .EU είναι η κατάλληλη κατάληξη για να πραγματοποιήσεις τις ιδέες σου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Τι σημαίνει η κατάληξη .EU;

Το .EU είναι η ευρωπαϊκή κατάληξη για domain names! Αποτελεί το επίσημο TLD της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμφανίστηκε πρώτη φορά στην αγορά, για κατοχύρωση, το 2005. Αυτό το Top-level domain έδωσε στην Ευρώπη τη δική της online ταυτότητα, προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Κατάφερε από τον πρώτο κιόλας χρόνο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, γι’ αυτό και η ανάπτυξη του ήταν ραγδαία. Σήμερα, μετράει πάνω από 4 εκατομμύρια κατοχυρωμένα domain names, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία online κοινότητα. Εσύ θέλεις να γίνεις μέλος της;

Ποιος μπορεί να κατοχυρώσει .EU domains;

.EU domains μπορούν να κατοχυρώσουν οργανισμοί, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που έχουν έδρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η τέλεια επιλογή, αν θέλεις να προσεγγίσεις κράτη μέλη αλλά και χώρες που ανήκουν στην Ευρώπη. Ουσιαστικά η χρήση του συγκεκριμένου TLD αποτελεί απόδειξη ότι η επιχείρηση σου, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σου έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις ανάγκες αυτής της αγοράς. Με πάνω από 743 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη, ένα .EU domain σου δίνει τη δυνατότητα να απευθυνθείς σε ένα τεράστιο κοινό.

Ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες του!

Η κατάληξη αυτή χρησιμοποιείται κυρίως από websites με πανευρωπαϊκό ή και διεθνή χαρακτήρα και κοινό. Συνήθως, το επιλέγει κάποιος για να δώσει έμφαση στην ευρωπαϊκή ταυτότητα μιας επιχείρησης και να διαφοροποιηθεί από εγχώρια websites ή τα .com sites τα οποία έχουν κυρίως παγκόσμια και εμπορική χρήση.

Ταυτόχρονα σου δίνει τη δυνατότητα, αν το επιθυμείς, να προσθέσεις ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο domain σου, με την ενεργοποίηση του DNSSEC (Domain Name System Security Extentions). Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί μία διεύθυνση με ενεργοποιημένο το DNSSEC, η απάντηση που λαμβάνει, δηλαδή το website στο οποίο ανακατευθύνεται είναι επαληθευμένο ως προς την αυθεντικότητα του. Είναι δηλαδή μια extra πιστοποίηση για τους χρήστες ότι η ιστοσελίδα που επισκέπτονται είναι ασφαλής. Στο Papaki μπορείς να ενεργοποιήσεις δωρεάν τις DNSSEC επεκτάσεις μέσα από το Control Panel σου μέσω επεξεργασίας της υπηρεσίας DNS. Για την ενεργοποίηση θα πρέπει το domain name σου να αποτελείται από λατινικούς χαρακτήρες και να έχει ενεργοποιημένη την υπηρεσία DNS του Papaki.

5 + 1 λόγοι για να επιλέξεις ένα .ΕU domain

  • Για να κατοχυρώσεις την ευρωπαϊκή σου ταυτότητα online και οι χρήστες να μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν ότι η επιχείρηση σου είναι ευρωπαϊκή.
  • Για να προστατεύσεις το εμπορικό σήμα της επιχείρησης σου, εμποδίζοντας τρίτους να χρησιμοποιήσουν το brand name της εταιρίας σου.
  • Για να αποκτήσεις ένα όνομα/λέξη κλειδί που δεν είναι διαθέσιμο σε κάποια άλλη κατάληξη.
  • Για να παρουσιάσεις μέσω του domain σου, ότι δραστηριοποιείσαι στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, χωρίς να πρέπει να περιοριστείς σε μία χώρα (όπως με κάποιο άλλο cctld, πχ. gr, .de, .it κτλ.)
  • Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως ένα online “διαβατήριο” για να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αγορές άλλων χωρών της Ευρώπης.
  • Είναι αναγνωρισμένα μια αξιόπιστη κατάληξη.

Έχεις αγοράσει ένα domain name αλλά δεν το έχεις χρησιμοποιήσει ακόμη; Ήθελες να στήσεις ένα site και δεν το έκανες ποτέ; Δεν πειράζει! Δες εδώ 8 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το domain σου για να εμπνευστείς και να πάρεις ιδέες.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το brand μου με ένα .eu domain;

Το εμπορικό όνομα -brand name- μιας επιχείρησης είναι αδιαμφισβήτητα το πολυτιμότερο στοιχείο για την ύπαρξη της, ανεξάρτητα από το μέγεθος που έχει. Η διεκδίκηση του ονόματος αυτού από κάποιον τρίτο, και η αποτυχία υπεράσπισης και προστασίας του, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη λειτουργία και τη φήμη μιας εταιρίας, πολλές φορές μάλιστα με καταστροφικά αποτελέσματα! Αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών που θέλεις να εμπιστευτούν οι πελάτες σου, οπότε θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι είναι ξεχωριστό και αντιπροσωπεύει μόνο την επιχείρηση σου. Η κατοχύρωση ενός domain name αποτελεί το πρώτο βήμα για να δημιουργήσεις την online παρουσία σου. Ένα “έξυπνο” domain, μπορεί να βοηθήσει στην διαδικτυακή πορεία του website σου και να ενδυναμώσει το brand σου σημαντικά! Η κατάληξη .EU αποτελεί μια καλή επένδυση, όχι μόνο αν τώρα ξεκινάς να δημιουργείς την ηλεκτρονική σου ταυτότητα. Είναι ιδανικό αν έχεις ήδη δημιουργήσει ένα online προφίλ αλλά θέλεις να αποκτήσεις γρήγορα γεωγραφική αναγνώριση και να κάνεις ένα νέο άνοιγμα σε αγορές της Ευρώπης. Με ένα .ΕU η προβολή και η διαφήμιση που θα κάνεις σε ένα πιο ευρύ κοινό γίνεται πιο εύκολη. Παράλληλα προσθέτει κύρος, ενώ προστατεύει το brand σου από κάποια ενδεχόμενη κακόβουλη χρήση. Κατοχύρωσε σήμερα το δικό σου .EU μόνο με €4.90/έτος από €6.99 και προώθησε δυναμικά την επιχείρηση σου σε ένα νέο ευρύ κοινό.

Αν έχεις ή εκπροσωπείς μια μεγάλη επιχείρηση και σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να την προστατεύσεις κατοχυρώνοντας τα κατάλληλα domain names, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας. Το τμήμα Corporate Υπηρεσιών μας μπορεί να σε κατευθύνει για το πώς μπορείς να προστατεύσεις το brand σου και να σε βοηθήσει στη διαχείριση του domain portfolio της εταιρίας σου, παρέχοντας τις κατάλληλες λύσεις για να εξασφαλίσεις τον αδιάλειπτο έλεγχο των domains σου.

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!