Τα Comodo SSL γίνονται Sectigo: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

COMODO-SECTIGO

21 Ιανουαρίου 2019, από

Στο Papaki, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να μαθαίνεις από τους πρώτους νέα που αφορούν την online παρουσία σου! Σε αυτή την κατεύθυνση, μοιραζόμαστε μαζί σου μια εξέλιξη για τα Comodo SSL πιστοποιητικά και φυσικά προσπαθούμε να λύσουμε κάθε σχετική σου απορία.

Είναι πάνω από 1 έτος, λοιπόν, που η Francisco Partners προχώρησε σε εξαγορά της Comodo CA, της εκδούσας αρχής των Comodo SSL πιστοποιητικών. H Comodo Group που κατείχε προηγουμένως την Comodo CA συνεχίζει να υφίσταται, χωρίς όμως να εκδίδει πλέον πιστοποιητικά SSL.

Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καμία ιδιαίτερη επίδραση στους χρήστες που επέλεγαν Comodo SSL. Τώρα όμως υπάρχει μια αλλαγή στο branding που θα παρατηρήσεις, αργά ή γρήγορα, σε περίπτωση που είσαι κι εσύ ανάμεσα στους εκατομμύρια χρήστες που έχουν επιλέξει ένα τέτοιο πιστοποιητικό: Τα Comodo SSL μετονομάζονται σε Sectigo SSL!comodo_sectigo

Πρόκειται ουσιαστικά για rebranding, το οποίο η Fransisco Partnters έκρινε απαραίτητο, μιας και ήθελε να διαφοροποιηθεί από την επωνυμία των προκατόχων αλλά και προς αποφυγή  σύγχυσης του κοινού. Σχετικά λοιπόν με αυτή την εξέλιξη, μοιραζόμαστε μαζί σου πράγματα που είναι σημαντικό να γνωρίζεις.

Τι πρέπει να ξέρεις

1) H νέα ταυτότητα των συγκεκριμένων SSL δεν αλλάζει την αξιοπιστία τους. Η Comodo CA που πλέον θα λέμε Sectigo (προφέρεται σεκτίγκο), είναι η μεγαλύτερη εκδούσα αρχή πιστοποιητικών SSL και μετράει πάνω από 100 εκατ. εκδόσεις, σε χρήστες από 150 χώρες.

2) Αν έχεις ήδη εγκατεστημένο ένα Comodo SSL, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα ενόψει αυτής της αλλαγής. Για ήδη εγκατεστημένα Comodo SSL που έχεις αγοράσει από το Papaki, θα συνεχίσεις να βλέπεις ως εκδούσα αρχή Comodo μέχρι τη λήξη τους.

3) Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να κάνεις reissue το Comodo SSL πιστοποιητικό σου, απλά μετά το reissue θα βλέπεις ως εκδούσα αρχή “Sectigo”. Αυτό δεν δημιουργεί απολύτως κανένα πρόβλημα.

4) Για όσα Comodo SSL αγοράζονται από τις 14 Ιανουαρίου 2019 και έπειτα, εκδούσα αρχή εμφανίζεται η Sectigo!

5) Η Fransisco Partnters θα ολοκληρώσει το rebranding από Comodo σε Sectigo στα τέλη του 2019. Η περίοδος που μεσολαβεί είναι μεταβατική.

6) Καμία επιπλέον χρέωση δε θα προκύψει για τον τελικό χρήστη, από τη διαδικασία του rebranding. Εάν μελλοντικά η Fransisco Partnters αποφασίσει να αναπροσαρμόσει τον τιμοκατάλογό της, θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση των τιμών και από τη δική μας πλευρά.

7) Δεν αλλάζει η γκάμα των πιστοποιητικών που παρείχε έως τώρα η πρώην Comodo CA, παρά μόνο η επωνυμία τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Sectigo, οι αλλαγές έχουν ως εξής:

Comodo-sectigo

8) Όπως αναφέρει η Sectigo, το rebranding δεν έχει επίδραση στην διαρκώς αναπτυσσόμενη ομάδα της παγκοσμίως, από executives έως managers. Διατηρείται η υπάρχουσα τεχνογνωσία και στόχος είναι η συνέχιση της παροχής καινοτόμων λύσεων για το μέλλον. Όλα αυτά, υπό την ομπρέλα της Αμερικανικής Francisco Partners φυσικά, που ιδρύθηκε το 1999 και έκτοτε αναπτύσσεται διαρκώς επενδύοντας στην τεχνολογία.

9) Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην εξυπηρέτηση που παρέχεται από την Sectigo, ούτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας. Σταδιακά θα γίνουν αλλαγές στα emails, αλλά σε κάθε περίπτωση αν στείλεις το μήνυμά σου σε ένα mail με κατάληξη “comodoca.com” θα προωθηθεί αυτόματα στις νέες διευθύνσεις.

10) Σύντομα θα προχωρήσουμε και στο Papaki στην αντικατάσταση των ονομάτων και των σημάτων των Comodo SSL σε Sectigo. Θα σε ενημερώνουμε, φυσικά, για τις αλλαγές που θα γίνονται!

Φαντάσου πώς αυτή η αλλαγή είναι λειτουργικά παρόμοια με τότε που εμείς αποφασίσαμε από “Papaki.gr” να γίνουμε “Papaki” -σκέτο. Το rebranding είναι πολύ συνηθισμένο και πρόκειται για μια διαδικασία που δεν χρειάζεται να σε τρομάζει ή να σε αγχώνει, έχεις απλά να μάθεις ένα νέο όνομα: “Sectigo”!

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!