Στο Papaki κόψαμε την βασιλόπιτα με… φαντασία!

vasilopita_papaki_out

31 Ιανουαρίου 2019, από

Για εμάς στο Papaki, και ευρύτερα στον όμιλο της Enartia στον οποίο ανήκουμε, η κοπή της πίτας δεν είναι μια τυπική εκδήλωση που απλά πρέπει να γίνεται στις αρχές κάθε χρόνου. Αντίθετα, θέλουμε να τη ζούμε σαν μια αξέχαστη εμπειρία. Αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή να μάθουμε καινούργια πράγματα, να εμπνευστούμε, να διασκεδάσουμε και να μοιραστούμε στιγμές σαν μια μεγάλη οικογένεια!

Με αυτή τη φιλοσοφία λοιπόν, το HR τμήμα είχε και φέτος ετοιμάσει τα καλύτερα! Αφού τα απολαύσαμε, σκεφτήκαμε ότι είναι καλή ιδέα να μοιραστούμε μαζί σου περισσότερες λεπτομέρειες, ώστε να μας γνωρίσεις ακόμα καλύτερα ή να εμπνευστείς για δικές σου αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Προετοιμασία

Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης: Imagine ‘19! Το είδαμε πάνω στις προσκλήσεις που έφτασαν στα εισερχόμενά μας, αμέσως μόλις επιστρέψαμε από τις διακοπές μας. Το ραντεβού ήταν για τις 13 Ιανουαρίου (μάλλον σπάσαμε κάποιο ρεκόρ!), σε γνωστό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Κρήτης -όπου είναι και η έδρα μας.

Στο μεταξύ, έπρεπε να κανονιστούν τα δώρα της βραδιάς. Όχι μόνο αυτά που αντιστοιχούν στα 4 (!) φλουριά της πίτας, αλλά και αυτά που θα έβρισκε ο κάθε ένας από εμάς στη θέση του. Όσον αφορά τα φλουριά, οι δωροεπιταγές από αγαπημένα μαγαζιά αξιολογήθηκαν ως η καλύτερη επιλογή. Όσον αφορά τα δώρα για όλους, το τμήμα Marketing έστησε… γραμμή παραγωγής και τα ετοίμαζε (πάντα διακριτικά)!

Η εκδήλωση

Ξεκινήσαμε να μαζευόμαστε στις 3 το μεσημέρι. Ήπιαμε τον καφέ μας, ανταλλάξαμε νέα (γιατί μη ξεχνάς έχουμε και remote συναδέλφους) και σύντομα καθίσαμε στις θέσεις μας, γιατί η εκδήλωση ξεκινούσε. Το πρώτο μέρος είχε παρουσιάσεις, το δεύτερο μέρος ένα session αυτοβελτίωσης και το τρίτο μέρος… πάρτι!

Ομιλίες

Οι παρουσιάσεις ίσως μοιάζουν το πιο βαρετό κομμάτι αλλά δεν ήταν και λέμε αλήθεια! Πρώτος ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Ανθουλάκης, CEO και συνιδρυτής της Enartia, ο οποίος μας μίλησε για όλα όσα καταφέραμε το 2018. Μοιράστηκε μαζί μας δεδομένα που μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε συνολικά την πορεία μας, αλλά και να κατανοήσουμε τη θέση της εταιρείας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος και συνιδρυτής της Enartia, Φρανκ Μαούνης, πήρε το λόγο. Μας μίλησε για το μέλλον, για τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε.

vasilopita_papaki_in4

 

Μέσα από αυτές τις δύο ομιλίες, καταλάβαμε ότι αυτή η χρονιά το “Imagine” θα μπει στην to-do list μας. Πώς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα, τι θα θέλαμε να γίνει για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι; Πατάμε ON στη φαντασία! Αυτό μας παρακίνησαν να κάνουμε και οι managers κάθε τμήματος που μέσα από συνοπτικές ομιλίες παρουσίασαν τη χρονιά που πέρασε και τους στόχους αυτής που μόλις ήρθε.

Κοινό σημείο όλων των ομιλιών ήταν ότι δεν γινόταν αναφορά μόνο στα καλά. Τα λάθη είναι μέρος της εξίσωσης και κανείς δεν παρέλειψε να τα αναφέρει και να δώσει τη δική του εκδοχή στο πώς θα τα αντιμετωπίσουμε με τρόπο τέτοιο που το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό! Let’s Imagine!

To session αυτοβελτίωσης

vasilopita_papaki_in3Μετά, κάναμε ένα διάλειμμα πριν υποδεχτούμε φίλους, συγγενείς και τον συγγραφέα, success coach, δημιουργό της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Success Philosophy) Νικόλα Σμυρνάκη!

O κ. Σμυρνάκης μάς μίλησε για την αυτο-ηγεσία και την ηγεσία, μοιράστηκε μαζί μας μερικές συμβουλές για την καθημερινότητά μας, μας ενέπνευσε ώστε να πάμε προς τα εκεί που επιθυμούμε ο καθένας. “Κάνε κάτι παραπάνω από αυτό που περιμένει ο άλλος από σένα. Από αυτό που περιμένεις εσύ από τον εαυτό σου” μας είπε. “Ένας τρόπος για να είσαι χαρούμενος είναι να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό σε ό,τι κι αν κάνεις. Δεν κάνεις χάρη ούτε στον εργοδότη σου, ούτε στα παιδιά σου, ούτε στον σύντροφό σου. Κάνεις χάρη σε εσένα!”

Party

Αφού κρατήσαμε σημειώσεις και ανταλλάξαμε εντυπώσεις για όσα είχαμε ακούσει αυτές τις ώρες, σειρά είχε το πάρτι. Στη διπλανή ακριβώς αίθουσα μάς περίμεναν η βασιλόπιτα, πολλές λιχουδιές, κεφάτη μουσική κι ένα mirror booth από το Μirror Booth Εvents.

Η πίτα κόπηκε χωρίς καθυστερήσεις, οι τυχεροί αναδείχθηκαν αλλά το πάρτι δε τελείωσε. Βγάζαμε φωτογραφίες διαρκώς, ενώ… το “floss” που βλέπαμε στην οθόνη του Mirror Booth ήταν και ο λόγος που κάποια στιγμή, μαζευτήκαμε όλοι μαζί προσπαθώντας να κάνουμε το γνωστό αυτό χορευτικό. Γελάσαμε πολύ μη μπορώντας οι περισσότεροι να συγχρονιστούμε (δε μοιραζόμαστε βίντεο για προφανείς λόγους).

vasilopita_papaki_in2

Κάπου εκεί η βραδιά τελείωσε, όμως όχι και η όρεξη μας. Συνεχίζουμε δυναμικά, μέσα σε αυτή την ομάδα, να προχωράμε προς το μέλλον που είναι γεμάτο προκλήσεις!

Αυτό που σίγουρα θέλουμε να μοιραστούμε με εσένα που έχεις τη δική σου εταιρεία, είναι πόσο σημαντικό είναι να φροντίζεις τους ανθρώπους σου. Μη το ξεχνάς! Κράτησε ενημερωμένο το προσωπικό σου για τους στόχους και τα επιτεύγματα της εταιρείας – αυτή την ενημέρωση δεν την έχουν ανάγκη μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη! Βρες ευκαιρίες να δημιουργείς ευχάριστες στιγμές που θα φέρουν χαμόγελα και θα κάνουν τους δεσμούς της ομάδας πιο ισχυρούς.

Αν πάλι δεν έχεις τη δική σου εταιρεία… ρίξε μια ματιά στις ανοικτές θέσεις εργασίας μας, πού ξέρεις; Ίσως είσαι και εσύ την επόμενη ομαδική φωτογραφία!

Όπως και να έχει, εμείς κρατώντας τις κούπες Enartia με το μότο “we hire smart people so they can tell us what to do”, αντλούμε δύναμη και γεμάτοι αυτοπεποίθηση ευχόμαστε μια ευτυχισμένη, φανταστική, δημιουργική χρονιά!

vasilopita_papaki_in1

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!