H Enartia συμμετέχει ενεργά στο GRNOG!

grnog enartia

20 Αυγούστου 2019, από

Σε ένα λεξικό του σύγχρονου ελληνικού διαδικτύου, δίπλα στο λήμμα GRNOG θα εμφανιζόταν μια παράγραφος η οποία θα έλεγε “Ελληνική Κοινότητα επαγγελματιών που ασχολούνται με τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, την παροχή και την λειτουργία των υποδομών, των δικτύων και των υπηρεσιών του ελληνικού Ίντερνετ” (ορισμός που το ίδιο το GRNOG δίνει στον εαυτό του).

Πολλές σελίδες νωρίτερα, στο γράμμα E και τη λέξη Enartia θα εμφανιζόταν το εξής: “Όμιλος εταιρειών που στόχο έχει την παροχή συναρπαστικών online λύσεων. Μητρική εταιρεία του Papaki, περήφανο μέλος της κοινότητας GRNOG”.

Ένα τέτοιο λεξικό βέβαια, δεν έχει εκδοθεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Γι’ αυτό κι εμείς είπαμε να καλύψουμε το κενό και να σου πούμε λίγα περισσότερα πράγματα για μια κοινότητα που θεωρούμε ότι είναι πολύτιμη για το ελληνικό διαδίκτυο αλλά και τη σχέση που έχουμε εμείς μαζί της.

GRNOG: Μια ζωντανή κοινότητα

Το GRNOG είναι ο κόμβος επικοινωνίας των επαγγελματιών του ελληνικού διαδικτυακού οικοσυστήματος. Εκεί, ενώνουν τους δρόμους τους οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ΟΤΕ, Wind, Forthnet) με άλλους παρόχους περιεχομένου (όπως εμάς, την Hostmein, τη Skroutz).

Δεν είναι μια συνάντηση που απλά λες “γειά” και αποχωρείς, όμως. Είναι παραγωγική, ενδιαφέρουσα και οδηγεί σε ένα καλύτερο ελληνικό ίντερνετ – δεν υπερβάλουμε. Το GRNOG υπάρχει ως το απόλυτο μέρος για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου. Εκεί, εφόσον ανήκεις σε αυτούς, μπορείς να εκφράσεις ανοιχτά μια απορία και να στη λύσει κάποιος που γνωρίζει. Επίσης, μπορείς να μοιραστείς την εμπειρία σου, το know-how, ώστε να βοηθήσεις κάποιον να μη χάσει χρόνο.

Τα εργαλεία του GRNOG

Οι βασικοί τρόποι που το GRNOG καταφέρνει τα παραπάνω είναι οι εξής: λίστα email και ετήσιο event. Ναι, δύο φαινομενικά απλά πράγματα, που κάνουν τη διαφορά!

Σε ό,τι αφορά τη λίστα email, είναι αυτή που φιλοξενεί όλες τις απορίες, τις λύσεις στα προβλήματα και τις πολύτιμες πληροφορίες. Τα μέλη της κοινότητας ρωτούν, απαντούν, μοιράζονται, ώστε η γνώση να μη μένει κλεισμένη σε ένα γραφείο ή σε μια ομάδα αλλά να ταξιδεύει σε κάθε επαγγελματία που μπορεί να την έχει ανάγκη.

Τα ίδια μέλη, έχουν τη δυνατότητα μια φορά το χρόνο να μιλήσουν κι από κοντά στο σχετικό event του GRNOG. Είναι μια μέρα το χρόνο που δίνει την ευκαιρία για networking (έχει προσέλευση άνω των 100 ατόμων – μελών) αλλά και για παρακολούθηση ομιλιών που αφορούν εξειδικευμένα αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματα (όπως π.χ. Τεχνητή Νοημοσύνη).

Η Enartia στο GRNOG

H Εnartia, μητρική εταιρεία του Papaki, δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει ενεργά σε μια τόσο ζωντανή και δραστήρια κοινότητα. Το πάθος γι’ αυτό που κάνουμε, η επιλογή μας να στοχεύουμε διαρκώς στην αυτοβελτίωσή μας και η προθυμία να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, μας οδήγησαν στο δρόμο του GRNOG. Οι κουλτούρες μας ταιριάζουν!

Τα μέλη της ομάδας μας, συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις που γίνονται στη mailing list της GRNOG. Μοιράζονται και λαμβάνουν πληροφορίες και συμβάλλουν στο να διατηρήσει και να ενισχύσει αυτή η κοινότητα τη δυναμική της.

Εκτός όμως από τη mailing list, η Enartia στηρίζει το GRNOG και στα φυσικά events που διοργανώνει. Οι εργαζόμενοι μας δίνουν το παρών χωρίς να χρειάζεται να κάνουν χρήση άδειας ενώ αν χρειάζεται να ταξιδέψουν, πράγμα πολύ πιθανό αφού η έδρα μας είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης, καλύπτονται όλα τα προβλεπόμενα έξοδα (αεροπορικά, διαμονή κλπ) από τον Όμιλο μας!

Πιστεύουμε ότι το GRNOG έχει μια μοναδική δυναμική και θα συνεχίζουμε να το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αν κι εσύ εργάζεσαι σε εταιρεία του κλάδου, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνεις τη σχετική αίτηση και να ενταχθείς στην κοινότητα. Θα διαπιστώσεις κι εσύ, ότι είναι ένα μέρος που κερδίζουν όλοι και περισσότερο το ελληνικό Ίντερνετ στο σύνολό του.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!