7 tips για να ενδυναμώσεις το brand σου με το Quora

29 Μαρτίου 2021, από

Το Quora ίσως θεωρείται λίγο το outsider των social media. Ωστόσο, η αυξανόμενη κοινότητα χρηστών του, το μετατρέπει σε ένα εξαιρετικό μέσο για έρευνα αλλά και βελτίωση των διαφημιστικών καμπανιών σου.

Το Quora είναι ένας πολύ καλός τρόπος ώστε τα brands να ανακαλύψουν μερικές από τις βασικές ερωτήσεις και ανησυχίες των πελατών τους. Σε αυτό το άρθρο θα δεις πώς μπορείς να το κάνεις κι εσύ. Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις πληροφορίες για να σχεδιάσεις το περιεχόμενο σου και να βεβαιωθείς ότι ενδιαφέρει το κοινό σου.

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να χρησιμοποιήσεις αυτήν την κοινωνική πλατφόρμα είναι να μιλήσεις για την εμπειρία σου στον κλάδο και να βελτιώσεις την εικόνα της επιχείρησής σου απαντώντας σε ερωτήσεις.

Εκτός από αυτά, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, το Quora σου δίνει επίσης την ευκαιρία να επηρεάσεις τους χρήστες. Έχεις τη δυνατότητα να τους κατευθύνεις στο να αρχίσουν να σκέφτονται τα προβλήματά τους διαφορετικά, βρίσκοντας λύση στα προϊόντα σου. Μπορείς ας πούμε να χρησιμοποιήσεις τις ερωτήσεις των χρηστών για να τους εξηγήσεις πώς το προϊόν σου μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος τους.

Ακολουθούν μερικά tips σχετικά με το πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Quora για την ενδυνάμωση του brand σου.

1. Φτιάξε ένα υπέροχο website

Για να χτίσεις το brand σου, χρειάζεσαι πρώτα μια σταθερή βάση και αυτό ξεκινά με τον ιστότοπό σου. Δεν πρόκειται μόνο για το σχεδιασμό ενός όμορφου website με εξαιρετικό περιεχόμενο αλλά και για τη φροντίδα «μικρών» πραγμάτων όπως το domain σου. Με εκατοντάδες επιλογές, μπορείς να δώσεις στην ιδέα σου ένα εκπληκτικό όνομα που θα σε βοηθήσει να ξεχωρίζεις. Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος που ασχολείται με τεχνολογία θα μπορούσε να έχει μια κατάληξη .TECH, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα .STORE, co-working χώροι ή δημιουργικά γραφεία θα μπορούσαν να επιλέξουν το .SPACE.

2. Κέρδισε το Quora πλεονέκτημα

Πρέπει να βεβαιωθείς ότι η επιχείρησή σου είναι παρούσα σε διάφορα κανάλια που επισκέπτεται συχνά το κοινό σου, συμπεριλαμβανομένου του Quora. Η δημιουργία ενός ισχυρού προφίλ στην πλατφόρμα σημαίνει ότι κερδίζεις πλεονέκτημα στο να ανάπτυξεις την εικόνα του brand σου με το πέρασμα του χρόνου. Συμπλήρωσε τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το προφίλ σου στο Quora. Πρόσθεσε:

  • Ένα δελεαστικό βιογραφικό
  • Ένα call to action προς κάποια σελίδα
  • Έναν σύνδεσμο προς την καλύτερη δουλειά σου ή με απαντήσεις και την αγαπημένη σου θεματολογία

Μόλις αυτά είναι έτοιμα ξεκίνα να αλληλεπιδράς με άτομα. Η δραστηριότητά σου στο Quora θα γίνει σιγά σιγά αντιληπτή από την κοινότητα και οι καλές απαντήσεις θα εντοπιστούν και ίσως ψηφιστούν ή κοινοποιηθούν. Οι χρήστες θα αρχίσουν να σε ακολουθούν και ορισμένοι θα επισκεφτούν ακόμη και τον ιστότοπό σου για να δουν τι έχεις να προσφέρεις.

3. Χρησιμοποιήσε το Quora ως κανάλι επικοινωνίας του brand σου

Το Quora μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εξαιρετικό κανάλι επικοινωνίας και να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο website σου αλλά και στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand σου. Μπορείς να συμπεριλάβεις αποσπάσματα από αναρτήσεις του blog σου για να απαντήσεις σε ερωτήσεις των χρηστών στο Quora. Εάν ο αναγνώστης θέλει να διαβάσει παραπάνω για το συγκεκριμένο θέμα θα κλικάρει την απάντηση και θα βρεθεί στο blog σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να ενδυναμώσεις την παρουσία του brand σου αλλά και να κατευθύνει το κοινό στην ιστοσελίδα σου. Εδώ μερικά tips για να βελτιστοποιήσεις τις προσπάθειες παρουσίας του brand σου στο Quora:

  • Δείξε την εξειδίκευσή σου σε ένα θέμα απαντώντας σε ερωτήσεις
  • Δημιούργησε μέσα από τα features της κοινωνικής δικτύωσης του Quora ένα κοινό που θα σε ακολουθεί
  • Οδήγησε τα άτομα που ενδιαφέρονται πίσω στην ιστοσελίδα σου και μετέτρεψε τα σε τακτικούς επισκέπτες
  • Δώσε λύσεις στους χρήστες και ενίσχυσε την εικόνα του brand σου

4. Χρησιμοποίησε φωτογραφίες για να προσελκύσεις το κοινό σου

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο Quora είναι να γράφουν μεγάλες απαντήσεις χωρίς να χρησιμοποιούν φωτογραφίες. Αυτό που μπορεί να καταφερει μια εικόνα, συνήθως δεν μπορεί να το καταφέρει μια γραπτή απάντηση 500 λέξεων!
Ένας καλός χρήστης Quora επιλέγει εξαιρετικές εικόνες για να υποστηρίξει την απάντησή του. Μερικοί δημιουργούν ακόμη και νέες εικόνες για κάθε απάντηση προκειμένου να υποστηρίξουν τη θέση τους. Εκτός αυτού, όταν οι απαντήσεις προβάλλονται σε μορφή λίστας, η πρώτη εικόνα εμφανίζεται σε μικρογραφία μαζί με την προεπισκόπηση κειμένου. Αυτό προσελκύει τους αναγνώστες ευκολότερα, ακόμη και στο να κλικάρουν και να διαβάσουν ολόκληρο το θέμα.

5. Μην απαντάς απλώς, κάνε και ερωτήσεις

Το Quora δεν είναι καλό μόνο για τις απαντήσεις του αλλά και για να θέτεις κι εσύ ερωτήσεις. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ερωτήσεις είναι ίσως πιο σημαντικές από τις απαντήσεις. Το Quora ενθαρρύνει τους χρήστες όχι μόνο να παρέχουν καλές απαντήσεις αλλά και να υποβάλλουν σχετικές ερωτήσεις. Εδώ, η αξία βρίσκεται στο γεγονός ότι μπορεί να έχεις μια ενδιαφέρουσα ερώτηση να κάνεις και να λάβεις ενδιαφέρουσες απαντήσεις και σχόλια από τους χρήστες του Quora.
Το να έχεις βαθιά γνώση των βασικών αποριών και προβληματισμών του κλάδου σου είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Απλώς προσπάθησε να θέσεις την σωστή ερώτηση και άσε τις απαντήσεις να έρθουν.

6. Δες με προσοχή την ενότητα “knows about” του Quora

Παρόλο που η ενότητα αυτή είναι τεχνικά μέρος του προφίλ Quora, ο ρόλος της είναι κάτι περισσότερο από το να δείξει απλά τα προσόντα σου. Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να παρουσιάσεις όλα τα θέματα που γνωρίζεις ή σε ενδιαφέρουν.
Αυτό θα σε βοηθήσει επίσης να βρεις σχετικές ερωτήσεις στις οποίες μπορείς μετά να απαντήσεις. Όταν επεξεργαστείς την ενότητα αυτή, μπορείς να αναζητήσεις θέματα και λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τον κλάδο σου, ενώ βρίσκεις και χρήστες που έχουν εγγραφεί σε καθένα από αυτά. Αφού λοιπόν προσθέσεις σχετικά θέματα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη λίστα δημοφιλών ερωτήσεων που σχετίζονται άμεσα με καθένα από αυτά και να βρεις ερωτήσεις στις οποίες μετά μπορείς να απαντήσεις.
Τα θέματα με ένα μεσαίο αριθμό followers (ούτε πολύ χαμηλά ούτε τεράστια) είναι συνήθως τα καλύτερα για να προστεθούν σε αυτήν την ενότητα. Αυτό θα σε βοηθήσει να προσεγγίσεις αρκετό κόσμο γράφοντας μια χρήσιμη απάντηση.
Ακόμη κι αν δώσεις λίγες μόνο απαντήσεις σε δημοφιλή θέματα μπορείς να αποκτήσεις μεγάλη έκθεση στο Quora. Ολοκληρώνοντας την “knows about” ενότητα θα εξοικονομήσεις πολύ χρόνο για αργότερα. Αντί να αναζητάς σχετικές ερωτήσεις, θα χρησιμοποιείς αυτόν τον χρόνο για να δημιουργήσεις σημαντικές απαντήσεις.

7. Δημιούργησε πολύτιμο περιεχόμενο

Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δημιουργία πολύτιμου περιεχομένου. Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να γράψεις περισσότερες απαντήσεις, να θυμάσαι ότι η ποιότητα υπερβαίνει την ποσότητα.
Μην βλέπεις την κάθε κάθε απάντηση ως ευκαιρία για να προσθέσεις έναν σύνδεσμο για τον ιστότοπό σου. Κάν’το όταν είναι δυνατόν, αλλά όχι εάν σου κοστίζει από το να κοινοποιήσεις πολύτιμες πληροφορίες. Γράψε μια απάντηση μόνο όταν είσαι βέβαιος ότι μπορείς να προσφέρεις αξία στους αναγνώστες.
Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να εστιάσεις σε μια μονάχα ερώτηση και να εξετάσεις όλες τις υπάρχουσες απαντήσεις. Εάν αυτό που θες να πεις απλά επαναλαμβάνει τα σημεία που έχουν ήδη αναφερθεί, τότε δεν έχει  δεν έχει νόημα να το πεις. Ωστόσο, εάν έχεις κάτι να προσθέσεις στις υπάρχουσες απαντήσεις ή έχεις εντελώς διαφορετική οπτική να παρουσιάσεις τότε go for it.
Αφιέρωσε λίγο χρόνο διαβάζοντας τις δημοφιλείς απαντήσεις για να καταλάβεις τι ήταν αυτό που έκανε την απάντηση αγαπητή στους αναγνώστες. Θα σου δώσει επίσης μια ιδέα σχετικά με το στυλ και τη μορφή που έχουν συνήθως οι δημοφιλείς απαντήσεις. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις βέβαια την ίδια ακριβώς προσέγγιση με άλλους, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι προτιμούν συνήθως οι αναγνώστες.

Συμπέρασμα

Το Quora μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια στο να ενδυναμώσεις το brand σου. Υπάρχουν ένα σωρό tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τα αποτελέσματα που θα έχεις. Το κλειδί για την επιτυχία σου στο Quora είναι γίνεις μια χρήσιμη πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης. Πρόσεξε μόνο μην σπαμάρεις, αλλιώς το Quora θα μπορούσε να σε μπλοκάρει μόνιμα. Γράψε μονάχα όταν αυτό απαιτείται, όταν μπορείς να δώσεις στους αναγνώστες κάποια πολύτιμη πληροφόρηση δίνοντας αυθεντικές απαντήσεις σε ερωτήσεις.
Χρησιμοποιήσε τις παραπάνω συμβουλές και η παρουσία σου στο Quora θα ενδυναμωθεί και θα σου προσφέρει θετικά αποτελέσματα.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!