4 υπέροχα εργαλεία αποστολής newsletter

Blog Image Papaki Tools Newsletter

20 Απριλίου 2021, από και

Σκέφτεσαι να αξιοποιήσεις στο έπακρο την email λίστα σου; Ψάχνεις τρόπους για να μετατρέψεις περισσότερους subscribers σου σε πελάτες και περισσότερους πελάτες σε πιστούς fans; Πες “ναι” στα newsletters.

Σύμφωνα με το Smart Insights, τα newsletters έχουν ένα open rate περίπου 22%. Αυτό σημαίνει πως το 22% του email κοινού σου θα δει το content σου! Επιπλέον, σε μελέτη του Content Marketing Institute, διαπιστώθηκε ότι το 83% των B2B marketers χρησιμοποιεί τα newsletters για content marketing.

Τα newsletters είναι αποτελεσματικά στο χτίσιμο μιας πιστής βάσης πελατών και καλό θα ήταν να τα συμπεριλάβεις στην marketing στρατηγική σου. Αλλά για να το κάνεις αυτό, χρειάζεσαι ένα δυνατό εργαλείο αποστολής newsletter που θα σου επιτρέπει να τρέξεις αποδοτικές email καμπάνιες. Παρακάτω θα βρεις 4! Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να κάνεις τη σωστή επιλογή και να ξεκινήσεις άμεσα να στέλνεις email στους πελάτες σου.

Mailchimp

Το Mailchimp είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία αποστολής newsletter, στον κόσμο. Προσφέρει αρκετά προσιτά πλάνα καθώς κι ένα δωρεάν πλάνο για νέους χρήστες.

Το Mailchimp επικεντρώνεται στο να είναι φιλικό στο χρήστη, ώστε κάποιος που δεν έχει καμιά τεχνική γνώση να μπορεί να δημιουργήσει εύκολα αποδοτικές email marketing καμπάνιες. Επιπλέον, έχει χρήσιμα features που σου επιτρέπουν να δημιουργείς ads, landing pages και άλλα, από ένα μόνο σημείο.

Ένα από τα δυνατότερα οφέλη του Mailchimp είναι ότι κάνει εύκολο για σένα να ενσωματώσεις στον λογαριασμό σου πάρα πολλά softwares, όπως το WordPress, το Zapier και το Shopify.

Το MailChimp έχει ένα δωρεάν πλάνο με 2.000 subscribers και 12.000 emails ανά μήνα. To Premium πλάνο ξεκινά από τα $10 ανά μήνα και σου επιτρέπει να στείλεις απεριόριστα emails σε πάνω από 50.000 subscribers καθώς επίσης, προσφέρει χρήσιμα features όπως το A/B testing και 24ωρη υποστήριξη.

Benchmark

Το Benchmark σού δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείς εύκολα email newsletter μέσω της λειτουργίας drag-and-drop. Ακόμα και χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις όμορφα newsletters. Διαθέτει επίσης μια καλή παλέτα από newsletter templates που μπορείς να επιλέξεις.

Κάποια από τα πιο χρήσιμα features του Benchmark είναι τα λεπτομερή analytics στο πως η κάθε email καμπάνια αποδίδει, A/B split testing για να βεβαιώσεις ότι στέλνεις τα καλύτερα emails και spam testing εργαλεία που επιβεβαιώνουν πως τα emails σου πηγαίνουν στα “Εισερχόμενα”.

Η δύναμη του Benchmark είναι η διεθνής εμβέλεια του – αν θέλεις να καλύψεις πολλές γλώσσες αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για σένα. Είναι διαθέσιμο σε εννέα διαφορετικές γλώσσες. Άλλη μια δύναμη του Benchmark είναι η υψηλή ποιότητα του customer support που παρέχει.

Υπάρχει ένα δωρεάν πλάνο, παρόλα αυτά σου επιτρέπει να στείλεις έως 250 emails τον μήνα. To Pro πλάνο, με $13/μήνα, παρέχει απεριόριστα emails και πολλά δυνατά features, όπως αναλυτικό reporting, segmentation και pre-built customer journey.

Moosend

O email editor του Moosend σού επιτρέπει να δημιουργήσεις εύκολα newsletters τα οποία είναι προσωποποιημένα και περιέχουν διαδραστικά στοιχεία όπως videos, gifs και εικόνες. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως επιλέγοντας ένα από τα έτοιμα templates που είναι διαθέσιμα.

Επίσης, περιέχει landing pages και subscription forms τα οποία σε βοηθάνε να ενισχύσεις τις προσπάθειές σου για την δημιουργία νέων leads. Επιπλέον, προσφέρει λεπτομερές reporting και analytics, γεγονός που σε βοηθά να παίρνεις data-driven αποφάσεις.

Το Moosend προσφέρει ένα Free Forever πλάνο για έως και 1.000 μοναδικούς subscribers και απεριόριστα emails. Η τιμή των πληρωμένων πλάνων ανέρχεται στα €8/μήνα, κάνοντάς το μία από τις πιο οικονομικές επιλογές γι’ αυτά που προσφέρει.

Από την άλλη πλευρά, το Moosend είναι κάπως περιορισμένο στο reporting. Το analytics του Moosend περιορίζεται ως επί το πλείστον σε βασικές πληροφορίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όπως open rates και unsubscribes), σε αντίθεση με άλλα εργαλεία αυτού του οδηγού που εστιάζουν περισσότερο στο αντίκτυπο της καμπάνιας σου στις πωλήσεις και στα έσοδα.

AWeber

Το AWeber είναι ένα από τα πιο παλιά email marketing εργαλεία. Έρχεται ως ένα πλήρες email marketing πακέτο ώστε να σε βοηθήσει να αυξήσεις το τζίρο του email marketing σου.

Το δωρεάν Smart Designer του είναι ένα υπέροχο feature που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις templates που φαίνονται φανταστικά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Άλλα υπέροχα χαρακτηριστικά του AWeber είναι η αυτόματη δημιουργία emails από blog post, ένας drag and drop editor με πάνω από 700 mobile responsive email templates και ακόμα η επιλογή να βάλεις tags ενεργοποιώντας αυτοματοποιημένες email καμπάνιες.

Επιπλέον έχει μία καλή ποικιλία από suite mobile apps για να χρησιμοποιήσεις, διαχείριση και τμηματοποίηση subscribers και email tracking για να μετρήσεις την απόδοση με τα analytics.

Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, μπορείς να προσθέσεις εντυπωσιακές φόρμες εγγραφής στον ιστότοπό σου και στα social accounts και να συλλέξεις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (με προσοχή πάντα στον GDPR).

Τα προγράμματα τιμολόγησης ξεκινούν από $ 19 το μήνα για έως και 500 subscribers και απεριόριστα email. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις πριν δαπανήσεις χρήματα, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το free trial των 30 ημερών.

 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!