Το Papaki χορηγός στο IGF Greece 2021

19 Νοεμβρίου 2021, από

Το Internet Governance Forum Greece 2021 (IGF Greece) πέρασε στην ιστορία και το Papaki είχε τη μεγάλη χαρά να είναι χορηγός. Στις 13 και 14 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ), αλλά συντονιστήκαμε και online στο igfgreece.eu, καθώς η διοργάνωση είχε υβριδική μορφή – το κοινό μπορούσε να συμμετέχει με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω live streaming.  Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε την εμπειρία συμμετοχής μας και πληροφορίες που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες!

Τι είναι το IGF Greece

To Internet Governance Forum Greece αποτελεί μια ελληνική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου IGF των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών σχετικά με το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες. Διοργανώνεται από το Ινστιτούτο για το Ίντερνετ και τη Δίκαιη Κοινωνία (Institute for the Internet and the Just Society) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων και των Ηνωμένων Εθνών. 

Η φετινή διοργάνωση

Τα θέματα των ομιλιών

Το Internet Governance Forum Greece πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πιλοτικά, και το Papaki δε θα μπορούσε να μη σταθεί αρωγός. Στη διοργάνωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ακαδημαϊκοί, τεχνικοί εμπειρογνώμονες, μέλη της κυβέρνησης και της Κοινωνίας των Πολιτών σε μια εκτενή συζήτηση για τη διακυβέρνηση του ψηφιακού περιβάλλοντος στην ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα. 

Το IGF Greece 2021 παρακολούθησαν δωρεάν περισσότερα από 800 άτομα συνολικά, με το βασικό ερώτημα της διοργάνωσης να είναι: Πώς και ποιος κυβερνά το Ίντερνετ στην Ελλάδα του 2021; 

Η απάντηση αναζητήθηκε μέσα από ομιλίες όπως “Δίκαιο και Διαδίκτυο”, “Πολυφωνία στο διαδίκτυο”, “Προσβασιμότητα”. Διαδίκτυο, ασφάλεια στο διαδίκτυο, προσβασιμότητα, προστασία προσωπικών δεδομένων, ψηφιακός μετασχηματισμός κρατών και επιχειρήσεων, κυκλική οικονομία και e-waste management, Τεχνητή Νοημοσύνη, ήταν μερικά από τα κεντρικά θέματα συζήτησης. 

Workshops

Workshop Speech
H Ελπίδα Βαμβακά στο Workshop “Από την ιδεοποίηση στην υλοποίηση: Πώς να βγάλεις την ιδέα σου online”

Εκτός από τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, το πρόγραμμα του IGF Greece 2021, περιελάμβανε και πολύ χρήσιμα Workshops. Σε ένα από αυτά, συμμετείχε και η Ελπίδα Βαμβακά, Legal Associate στο Papaki, Πρόεδρος της Homo Digitalis, και μέλος της Πολυμερούς Επιτροπής του IGF Greece. Συγκεκριμένα, ήταν συνδιοργανώτρια του Workshop “Από την ιδεοποίηση στην υλοποίηση: Πώς να βγάλεις την ιδέα σου online” μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζηστάμου από τη EURid και τον Γιώργο Αγγελόπουλο από την IpHost. 

Το Workshop εξηγούσε με πολύ απλό τρόπο τη σωστή επιλογή και κατοχύρωση του domain name και τη σημασία της εμπορικής εικόνας, τις επιλογές σε web hosting, και το website development. Στόχος ήταν οι συμμετέχοντες να καταλάβουν πώς μπορούν να αποφύγουν συνήθη λάθη στην online παρουσία τους. Γι’ αυτό, το workshop ολοκληρώθηκε με ένα χιουμοριστικό παιχνίδι- quiz με καθημερινά και αστεία παραδείγματα και όλοι κέρδισαν ένα .eu domain.

Επιλογή domain
Quiz για την επιλογή domain

Το μήνυμα του Workshop ήταν ότι όλοι μπορούν να δημιουργήσουν με απλά βήματα τη δική τους ψηφιακή παρουσία και παρότι οι εισηγητές προέρχονται από διαφορετικές, ακόμη και ανταγωνιστικές εταιρείες με πολυετή πείρα, στην τεχνολογία υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.

Εάν όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, σε έκαναν να πεις “κρίμα που το έχασα”, σου έχουμε καλά νέα. Μπορείς να παρακολουθήσεις τις παρουσιάσεις online ακόμα και τώρα, μέσα από το  link  https://2021.igfgreece.eu/live/

Εμείς ευχόμαστε το έργο του IGF Greece να συνεχιστεί και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που έχουν ως στόχο ένα καλύτερο ίντερνετ, ένα καλύτερο μέλλον.  

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!