Τα 7 καλύτερα chatbot software

τα καλύτερα chatbot software

14 Φεβρουαρίου 2022, από

Τα chatbots είναι σήμερα από πολλές απόψεις ένα καταπληκτικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί από πολλούς τύπους επιχειρήσεων. Μπορεί να είναι ένας τέλειος 24ωρος ψηφιακός βοηθός, να απαντήσει σε ερωτήσεις, να φέρει πωλήσεις και leads, να κλείσει ραντεβού και να αλληλεπιδράσει συζητώντας με το κοινό σου. 

Έπειτα, τα chatbots που συνδυάζονται με τα social media, και ειδικότερα το Facebook Messenger και το Instagram DM, δίνουν ακόμα περισσότερα δυνατότητες, αφού αξιοποιούν τα ίδια πλεονεκτήματα και το κοινό των social media.

Στην πραγματικότητα, σήμερα υπάρχουν 3 τύποι chatbots software:

  1. Τα απλά, που ακολουθούν συγκεκριμένες ροές συνομιλίας (chat flows) που έχουμε προκαθορίσει
  2. Τα έξυπνα, που χρησιμοποιούν AI και δημιουργούν ροές συνομιλίας
  3. Τα υβριδικά, που κάνουν συνδυασμό των απλών και των έξυπνων chatbots.

Παρότι η δημιουργία ενός chatbot μπορει να γίνει μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη έτοιμων λύσεων για εφαρμογές chatbot έχει κάνει τα πράγματα αρκετά πιο εύκολα. 

Τα περισσότερα chatbot software, και ειδικά όσα θα δούμε παρακάτω, δεν απαιτούν κάποια γνώση κώδικα. Η εγκατάσταση τους είναι σχετικά απλή και η δημιουργία των chatflows γίνεται σε γραφικό περιβάλλον, παρέχοντας επιπλέον πολλά έτοιμα templates που θα κάνουν την δημιουργία του chatbot παιχνιδάκι.

ManyChat

Το Manychat προσφέρει μέσα από ένα αρκετά ευχάριστο και εύκολο περιβάλλον τη δυνατότητα να δημιουργήσεις chatbot τόσο για το Facebook Messenger, όσο και για το Instagram DM, αλλά πλέον και για SMS.

Παρέχει πολλά έτοιμα templates για ecommerce και για lead generation, ενώ υποστηρίζει και αρκετά integrations με το Shopify, το Paypal, το Stripe, τα Google Sheets, το Hubspot, και χιλιάδες apps μέσω του Zappier.

Είναι drag-n-drop και πραγματικά εύκολο στην εγκατάσταση για να ξεκινήσεις να δουλεύεις μαζί του. 

SurveySparrow

Το chatbot που προσφέρει το SurveySparrow είναι αρκετά προσανατολισμένο στη δημιουργία προσαρμοσμένων ερευνών μέσω συνομιλίας. Ιδανικό για να παίρνεις feedback και πληροφορίες από τους πελάτες/επισκέπτες του site σου με έξυπνες έρευνες, με δυνατότητα διακλαδώσεων (if/else), πολυγλωσσικό και προσαρμόσιμο.

Είναι εξαιρετικά εύχρηστο στην δημιουργία του chatflow και φυσικά προσφέρει πλούσιο reporting και analytics και πολλαπλά integrations με Salesforce, Hubspot, Zappier κ.α.

Drift

Τα chatbots της Drift προσανατολίζονται κυρίως στο B2B και ακόμα περισσότερο στο lead generation χωρίς φόρμες. Σκοπός των Drift chatbots είναι να κάνουν ερωτήσεις και να συλλέγουν στοιχεία με σκοπό την δημιουργία δυνητικών πελατών στο CRM της επιχείρησής σου. 

Μπορεί να κλείνει αυτόματα ραντεβού για τις ομάδες πωλήσεων με βάση τη διαθεσιμότητα στα ημερολόγια. Μπορεί να συνεργαστεί με knowledge base tools (όπως το Zendesk) με σκοπό να εμφανίσει πληροφορίες σε ερωτήσεις των χρηστών. Είναι διαθέσιμο για να δουλεύει σε website, αλλά και Apps.

Zendesk Answer Bot

Το Answer Bot της Zendesk είναι μια λύση chatbot που συνεργάζεται άψογα με το Zendesk Knowledge Base. Έρχεται να καλύψει θέματα υποστήριξης και να βοηθήσει όσους δουλεύουν στο support της επιχείρησής σου εξυπηρετώντας τους πελάτες σου.

Τo Answer Bot χρησιμοποιεί τα σχετικά άρθρα βοήθειας της βάσης για να αντλήσει πληροφορίες για τις ερωτήσεις των χρηστών, είναι πολυγλωσσικό, δημιουργεί support tickets και χρησιμοποιεί deep learning. 

MobileMonkey

Το chatbot της MobileMonkey προσφέρει μια λύση Omni-Chat, καθώς μπορεί να υποστηρίξει Instagram, Web, Facebook Messenger και SMS. Προσφέρεται τόσο για agencies, όσο και για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Έχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί φυσικά και με τα Facebook Messenger Ads, καθιστώντας το ένα ισχυρό εργαλείο για περισσότερα leads και πωλήσεις. Εύκολο στη χρήση και με πραγματικά πολλά χρήσιμα features.

Chatfuel

Το Chatfuel είναι ένα εξαιρετικό και απλό στη χρήση chatbot για Facebook Messenger και Instagram. Φυσικά, ως Facebook Messenger μπορεί να εγκατασταθεί και στο website σου. Το Chatfuel χρησιμοποιεί NLP (Natural  Language Processing) για να κατανοήσει και να αναγνωρίσει ανθρώπινες φράσεις προκειμένου να στείλει προκαθορισμένες απαντήσεις.

Συλλέγει πληροφορίες από τα άτομα που αλληλεπιδρούν μαζί του και δεδομένα σχετικά με την απόδοσή του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Facebook Messenger Ads, για lead generation, support και όχι μόνο.

Olark

Το Olark είναι μια πολύ καλή επιλογή για chatbot που προσανατολίζεται στο lead-generation, την αύξηση των πωλήσεων και στην παροχή υποστήριξης – εξυπηρέτησης πελατών. Παρέχει προσαρμοστικότητα στο πεδίο συνομιλίας, πλήρες ιστορικό συνομιλιών, παρακολούθηση απόδοσης σε πραγματικό χρόνο, στόχευση και αυτοματισμούς.

Φυσικά, και εδώ έχουμε πολλά integrations, πλατφόρμα για live chat support ομάδες και πολύ καλή διαχείριση. Το Olark υπερέχει φανερά σε αυτό.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!