Τι είναι το AI Content και πώς θα επηρεάσει το marketing στο μέλλον;

AI content

17 Αυγούστου 2022, από

Είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει για το AI content, και σίγουρα έχεις χρησιμοποιήσει AI-εφαρμογές, όπως η αυτόματη μετάφραση. Το AI είναι τα αρχικά για το Artificial Intelligence, δηλαδή την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα μιας μηχανής, συλλέγοντας δεδομένα, να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως η μάθηση και η δημιουργικότητα. Θα εκπλαγείς αν σκεφτείς πόσες εφαρμογές μπορεί να έχει!

Μία από τις εφαρμογές αυτές, όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, είναι και η δυνατότητα συγγραφής κειμένου με εργαλεία AI. Το περιεχόμενο που προκύπτει, ονομάζεται AI Content. Επομένως, υπάρχουν AI εργαλεία (software) που μπορούν να σε βοηθήσουν να παράγεις, πιο εύκολα, ποιοτικό περιεχόμενο για το κοινό σου και να βελτιώσεις τη marketing στρατηγική σου.

Ας δούμε περισσότερα!

Πού χρησιμεύει το AI Content;

Στις μέρες μας, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμεύει κυρίως για τη δημιουργία AI περιεχομένου στα social media και στις αυτοματοποιημένες απαντήσεις μέσω e-mail. Επίσης, με την όλο και αυξανόμενη χρήση των τεχνικών του digital marketing, οι επιχειρήσεις αναπτύσσουν στρατηγικές βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης (SEO strategies) που η βάση τους είναι στην επέκταση του ΑΙ. Εκμεταλλεύονται, δηλαδή, τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης, για να αυξήσουν την απήχησή τους στο κοινό.

Πέρα από τις τεχνικές SEO, υπάρχει και η δημιουργία AI Content μέσω άρθρων, όπου στην ανάλυση ενός συγκεκριμένου θέματος, ειδικά software σού εμφανίζουν τα κατάλληλα keywords που σχετίζονται άμεσα με το θέμα σου. Με αυτό τον τρόπο, βοηθάς το περιεχόμενο που αναρτάς να είναι στις πρώτες θέσεις του ranking της Google. Το AI χρησιμεύει ακόμη και σε περιπτώσεις δημιουργίας περιεχομένου video ή podcast. Γενικότερα, το AI Content είναι από τα βασικότερα στοιχεία του Content Marketing στις μέρες μας.

Μάλιστα, σε έναν κειμενογράφο μπορεί να παρέχει πολλές ευκολίες:

  • Προτεινόμενα θέματα για Newsletters
  • Βοήθεια για την περιγραφή προϊόντων
  • Εύρεση των κατάλληλων επικεφαλίδων
  • Εύρεση των κατάλληλων keywords
  • Προτεινόμενα θέματα για έρευνα
  • Εύρεση φωτογραφιών
  • Έλεγχος γραμματικής και λεξιλογίου
  • Έλεγχος λογοκλοπής για τα κείμενα

Έχει μεγάλη σημασία να δημιουργείς ποιοτικό περιεχόμενο για το blog ή το website σου. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς όλα τα εργαλεία που συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Τα στατιστικά στοιχεία μέχρι σήμερα δείχνουν μεγάλη απήχηση του AI Content στον χώρο του marketing περιεχομένου. Από αυτά τα στατιστικά, τα πιο βασικά είναι:

  1. 37 % των επιχειρήσεων σήμερα χρησιμοποιούν την ΑΙ για δημιουργία περιεχομένου.
  2. Η εκτίμηση είναι ότι σε 3 χρόνια από σήμερα τα κέρδη για την βιομηχανία του AI στον τομέα του Content Marketing θα είναι 118 δισεκατομμύρια δολάρια.
  3. Μεγάλη απήχηση έχουν επίσης και οι voice assistants, ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του AI.

Πλεονεκτήματα του AI Content στο Marketing

AI content writing

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα εργαλεία του AI Content για την επιχείρησή σου είναι αρκετά και είναι τα εξής:

1) Δημιουργία περιεχομένου με απλές κινήσεις 

Η συγγραφή περιεχομένου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η δημιουργία ενός κειμένου από το μηδέν είναι δύσκολη και χρονοβόρα και είναι σημαντική οποιαδήποτε βοήθεια. Η χρήση του κατάλληλου AI software θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τη δημιουργικότητά σου και να ολοκληρώσεις κείμενα με τη μέγιστη δυνατή ποιότητα.

2) Ταχύτατη δημιουργία περιεχομένου

Τα AI software όχι μόνο αυξάνουν τη δημιουργικότητά σου, αλλά σε βοηθούν και να ολοκληρώσεις τα κείμενά σου σε ελάχιστο χρόνο. Το να φέρνεις εις πέρας όλα τα deadlines που έχεις είναι μια πρόκληση από μόνο του. Με τη βοήθεια του κατάλληλου AI content generation tool μπορείς να πληκτρολογήσεις τα keywords που θέλεις και θα βοηθηθείς πολύ για την πορεία του κειμένου.

3) Προσέλκυση του επιθυμητού κοινού 

Με τη χρήση του κατάλληλου AI generated content είσαι σε θέση να προσελκύσεις το κοινό που θέλεις να επισκέπτεται την ιστοσελίδα σου και να βλέπει τα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρεις. Σημαντικό ρόλο, ακόμα μια φορά, έχουν τα keywords που θα χρησιμοποιήσεις.

4) Επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνεις 

Οι πληροφορίες που δίνουν τα AI εργαλεία είναι πολύ σημαντικές, καθώς μέσω αυτών παράγεται ένας μεγάλος αριθμός δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν και πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά των πελατών της επιχείρησής σου. Η κατανόηση των συμπεριφορών και των προσδοκιών των πελατών του brand name σου θα σε βοηθήσει να προβλέψεις πιθανές μελλοντικές τους αναζητήσεις και να κάνεις τις ανάλογες κινήσεις.

Εργαλεία για AI Content

Τα βασικότερα εργαλεία για να δημιουργήσεις περιεχόμενο με βάση το AI είναι τα ακόλουθα:

  • SEO Content Machine

To SEO Content Machine είναι ένα πρόγραμμα που αφορά στη δημιουργία περιεχομένου. Υποστηρίζεται σε όλες τις βασικές γλώσσες του κόσμου και λειτουργεί με φιλικό τρόπο προς τις SEO τεχνικές.

  • Bramework 

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμεύει στην κειμενογραφία με βάση το κοινό που στοχεύεις να προσελκύσεις. Επίσης, σε βοηθάει να βελτιώσεις και το χρόνο που χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις ένα κείμενο.

  • Scoop.it 

Σε περίπτωση που θέλεις να προσελκύσεις καινούργιο κοινό για το brand name σου, είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για σένα. Θα σε βοηθήσει να προωθήσεις το περιεχόμενό σου σε κόσμο που δεν είχε ακούσει για τις υπηρεσίες σου μέχρι στιγμής.

Πιθανά μειονεκτήματα

Μια στρατηγική Content Marketing με AI, πέρα από τα σημαντικά πλεονεκτήματά της, έχει και μειονεκτήματα. Το περιεχόμενο που προέρχεται από τη χρήση εργαλείων AI, μπορεί να είναι ενάντια στα guidelines που έχει θέσει η Google. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση τέτοιων εργαλείων θεωρείται spam. Έτσι, υπάρχει έντονο παρασκήνιο για το τι θα πρέπει να γίνει στο μέλλον.

Το μέλλον του AI Writing στο Marketing

To 2015 μόνο 10 % των επιχειρήσεων χρησιμοποιούσαν AI Content. Το 2019 το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε στο 37%, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2027 η αγορά του AI content θα φτάσει τα 267 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες. Στο μέλλον, λοιπόν, ενδεχομένως να συμβούν κάποιες από τις παρακάτω εξελίξεις:

1. Χρήση τεχνητών βοηθών: Οι τεχνητοί αυτοί βοηθοί θα λαμβάνουν υπόψη την εικόνα της εταιρείας σου στα social media και θα δημιουργούν περιεχόμενο και προβλέψεις για τη συμπεριφορά των καταναλωτών με αρκετά ακριβείς εκτιμήσεις.

2. Δημιουργία πολύπλοκου AI Content: Υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον τα εργαλεία του AI Copywriting να προχωρούν στην συγγραφή πολύπλοκου περιεχομένου, όπως κεφάλαια ή ολόκληρα βιβλία.

Σε κάθε περίπτωση, όσο και να προχωρήσει η συγκεκριμένη τεχνολογία, οι καλοί και εξειδικευμένοι κειμενογράφοι και επαγγελματίες στη δημιουργία περιεχομένου δεν θα αντικατασταθούν από AI εργαλεία.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!