To WordCamp Europe γιόρτασε τα 20 χρόνια WordPress στην Αθήνα!

WordCamp Europe 2023

20 Ιουνίου 2023, από

Αν έχεις site, eShop, blog, είσαι developer ή απλά αγαπάς το WordPress, τότε το WordCamp Europe ήταν το event που περίμενες και ειδικά φέτος που… ήρθε στην Αθήνα, από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου! 

Φυσικά, η ομάδα του Papaki, δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε αυτή, από τη μεγαλύτερη γιορτή της Ευρωπαϊκής WordPress κοινότητας που συγκεντρώνει τους φίλους του πιο δημοφιλούς συστήματος διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο.  

Είτε ήσουν κάπου τριγύρω είτε το… έχασες, εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Καταγράψαμε όλα όσα ζήσαμε και τα μοιραζόμαστε μαζί σου σε αυτό το post!  

Το φετινό WordCamp είχε τα πάντα 

Και φέτος, λοιπόν, το πρόγραμμα του WordCamp είχε τα πάντα: contributor day για την εξέλιξη του WordPress, κορυφαίες ομιλίες, workshops, εντυπωσιακά booths με πολλά δώρα, διαγωνισμούς και swags, networking, και ένα after party που δεν έλειψε κανείς.  

Contributor Day, Ομιλίες & Workshops 

Το WordCamp Europe 2023 ξεκίνησε με το Contributor Day, όπου συγκεντρώθηκαν 658 χρήστες του WordPress με σκοπό να το εξελίξουν, να συζητήσουν, να προτείνουν λύσεις, και φυσικά να γνωριστούν. 

Όπως κι αν χρησιμοποιείς το WP, το πρόγραμμα φέτος είχε συνολικά 43 ομιλίες και περισσότερους από 100 ομιλητές σε 3 αμφιθέατρα (Track 1,2 και 3) και 18 Workshops που κάλυψαν όλα τα ενδιαφέροντα. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο WordPress, όπως μετάφραση με AI, δημιουργία περιεχομένου και μεγαλύτερη προσβασιμότητα, τα WP plugins και τι να αποφύγεις, το μέλλον του e-commerce, το online security, η χρήση του Gutenberg για την βέλτιστη εμπειρία του πελάτη, είναι μόνο μερικά από όσα συζητήθηκαν.  

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Matt Mullenweg, του ιδρυτή της Automattic και δημιουργού του WordPress.org. Μίλησε, λοιπόν, για τις παραλλαγές στα themes και φυσικά για τα 20 χρόνια του αγαπημένου WordPress. 

Μάλιστα, μπορείς να παρακολουθήσεις όλες τις ομιλίες online, αφού είναι διαθέσιμες ανά ημέρα και ανά αίθουσα (Track 1,2,3) στο YouTube κανάλι του WordPress. 

Εθελοντές WordCamp

Τίποτε από όλα αυτά, όμως, δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς το έργο των εθελοντών. Φέτος συμμετείχαν περισσότεροι από 140 εθελοντές από όλο τον κόσμο, ενώ πάνω από 100 ήταν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.  

Και η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί ανάμεσά τους, στην οργανωτική επιτροπή και συγκεκριμένα στην ομάδα Attendees, βρισκόταν και η συνάδελφός μας, Μαριέτα Χριστοπούλου, Marketing Communications Manager στο Papaki.  

Το WordCamp βασίζεται στη συνεργασία και τον εθελοντισμό των ανθρώπων της κοινότητας του WordPress. Όλες τις ημέρες σε κάθε πόστο, σε όλους τους χώρους υπήρχαν εθελοντές με τις λευκές χαρακτηρίστικές μπλούζες και το σήμα της διοργάνωσης, πάντοτε πρόθυμοι να βοηθήσουν με χαμόγελο. Και όλοι μαζί κατάφεραν να φέρουν εις πέρας μια κορυφαία διοργάνωση που φέτος συγκέντρωσε 2.600 συμμετέχοντες από 94 χώρες! 

Σας ευχαριστούμε! 

Χορηγοί WordCamp & δώρα για όλους 

Όλη η διοργάνωση του WordCamp στηρίζεται οικονομικά στις χορηγίες. Φέτος συμμετείχαν 65 χορηγοί και το Sponsors Area γέμισε με τα ευφάνταστα και εντυπωσιακά booths των εταιρειών που προσέλκυσαν όλους τους παρευρισκόμενους. 

Παιχνίδια με στόχους, “αγώνες δρόμου”, photo booths, διαγωνισμοί και κληρώσεις, δώρα, έξυπνα και χρήσιμα swags “έκλεψαν” την παράσταση και μοίρασαν ακόμα περισσότερα χαμόγελα και ευκαιρίες για networking. 

Βέβαια, και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα περίπτερα των χορηγών. Παίξαμε, συμμετείχαμε σε διαγωνισμούς και κερδίσαμε δώρα. Εδώ μπορείς να πάρεις μια ιδέα από τα swags που κερδίσαμε, και αυτά ήταν μόνο μερικά!  

Χορηγοί WordCamp Europe 2023

Networking & After party 

Οι βόλτες στα booths των χορηγών, οι ομιλίες, τα workshops, τα παιχνίδια, σε κάθε περίσταση είχες την ευκαιρία για networking, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους της κοινότητας και να ανταλλάξεις εμπειρίες. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο highlight του event η καλή διάθεση και ότι όλοι στο τέλος γινόμαστε μια μεγάλη παρέα.  

WordCamp Europe photo

Το WordCamp Europe ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς ξεκίνησε, με πολύ κέφι και διάθεση! Το “After Party: Happy 20th Birthday, WordPress!” στο Lohan Club ήταν ό,τι χρειαζόμασταν για να κλείσει αυτή η όμορφη συνάντηση με πολλή μουσική και χορό. 

Χρόνια πολλά WordPress! 

Επόμενο ραντεβού… 

Μετά από όλα αυτά, μήπως σκέφτεσαι να συμμετέχεις κι εσύ στο επόμενο WordPress event;  

Το WordCamp Europe 2024 ανακοινώθηκε και θα μας ταξιδέψει στο Τορίνο της Ιταλίας.  

Ραντεβού εκεί λοιπόν, ή συντονίσου εδώ για τα επόμενα νέα, γιατί εκτός από τα WordCamp Europe events υπάρχουν φυσικά και αυτά της ελληνικής κοινότητας. 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!