Γιατί να επιλέξεις ένα .art domain 

why to choose a .art

15 Απριλίου 2024, από

Η 15η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης αλλά η τέχνη και η δημιουργία αξίζει να γιορτάζεται κάθε μέρα! Αν θέλεις να ξεχωρίσεις στην καλλιτεχνική κοινότητα, η κατάληξη .art μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις αξέχαστα, μοναδικά και σαφή domain names που ταιριάζουν απόλυτα στο site σου. Υπάρχουν περίπου 1.589 TLDs, καθένα από τα οποία προορίζεται για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Αλλά, όπως μπορείς εύκολα να μαντέψεις, το .art domain απευθύνεται σε sites που περιέχουν καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Γιατί αξίζει να επιλέξεις ένα .art domain  

Ανάμεσα σε πολλά ασαφή TLDs που οι άνθρωποι δεν μοιάζει να δίνουν αρκετή προσοχή, το .art domain αποτελεί μια ελκυστική και αξιόλογη επιλογή που θα πρέπει σίγουρα να σκεφτείς. 

Ας δούμε μερικούς λόγους που ένα .art domain είναι η ιδανική επιλογή για το site σου. 

Σύντομο, δημοφιλές και σαφές 

Τα domain names στο διαδίκτυο είναι ανάλογα με τις πινακίδες στον πραγματικό κόσμο. Έτσι, αν θέλεις να γίνει αντιληπτή η παρουσία σου εύκολα και γρήγορα, ένα σύντομο και σχετικό όνομα domain είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ένα .art domain ικανοποιεί απόλυτα αυτές τις προϋποθέσεις. Έτσι, το προτιμούν καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες που θέλουν να τραβήξουν άμεσα την προσοχή του κοινού-στόχου τους. 

Το .art είναι ένα σύντομο domain name τριών γραμμάτων, το οποίο όχι μόνο είναι αξιομνημόνευτο, αλλά προσθέτει και στην αισθητική του site σου. 

Το .art domain είναι αρκετά δημοφιλές. Πολύ μεγάλα ονόματα, όπως το Marina Abramovic Institute και η Porsche, χρησιμοποιούν .art domains. Συνεπώς, μια κοινότητα με κύρος υποστηρίζει το .art domain και αυτό δίνει αξία και στο δικό σου brand. Έτσι, οι browsers που αναζητούν καλλιτεχνικό περιεχόμενο online θα είναι πιο θετικοί για το site σου, αν αυτό έχει κατάληξη .art. 

Επίσης, γιατί να συμβιβαστείς με ονόματα με παύλα ή παραλλαγές ενός δημοφιλούς domain name; Με ένα .art μπορείς να έχεις περισσότερες επιλογές, καθώς είναι σχετικά πρόσφατο σε σύγκριση με τα παραδοσιακά .com domain names. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από πολλά διαθέσιμα ονόματα στο .art. 

Υψηλή αξία επένδυσης 

Το .art domain συνεχίζει να αυξάνει τη δημοτικότητά του και έχει υψηλή κατάταξη μεταξύ των εναλλακτικών TLDs. Μέχρι σήμερα, η κοινότητα .art μετράει περισσότερους από 250.000 domains και ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει.  

Μάλιστα, παρουσιάζει μια τεράστια δυναμική, δεδομένου ότι όλοι οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με την τέχνη, τα μουσεία και οι γκαλερί σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να έχουν τα δικά τους .art domains. Είναι επίσης μια ιδανική κατάληξη για επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκταθούν στο δημιουργικό τους κομμάτι.  

Συνεπώς, παρέχει υψηλή αξία είτε για προσωπική χρήση είτε ως επένδυση μελλοντικά. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσεις σε .art domains, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος σε σύγκριση με τα άλλα συνήθη domain names. 

Το ιδανικό domain για δημιουργικό περιεχόμενο 

γιατί να επιλέξεις ένα .art domain

Για να ξεχωρίσεις στο διαδίκτυο πρέπει να δώσεις έμφαση στη λεπτομέρεια. Έτσι, αν δημοσιεύεις δημιουργικό περιεχόμενο και εκφράζεις το προσωπικό brand name σου στο site σου, είναι λογικό να επιλέξεις ένα .art. Αυτό βοηθά τους επισκέπτες με ανάλογα ενδιαφέροντα να βρίσκουν πιο εύκολα το site σου και έτσι να συνδεθείς με το κοινό-στόχο σου πιο αποτελεσματικά. 

Μάλιστα, αποτελεί ιδανική επιλογή για sites που χρειάζονται δημιουργικό branding και το καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμο ως καλλιτεχνικό site. Επομένως, συνδέεσαι άμεσα με την καλλιτεχνική κοινότητα που συνεχώς αυξάνεται και το έργο σου αποκτά μεγαλύτερη προβολή. 

Καλό SEO  

Οι μηχανές αναζήτησης βελτιστοποιούν πάντα τον αλγόριθμό τους για να βρίσκουν σχετικό περιεχόμενο. Έτσι, αν παρέχεις δημιουργικό περιεχόμενο, η ονομασία του site σου με ένα εύστοχο domain name, όπως το .art, θα διευκολύνει τη βελτιστοποίηση για SEO. Μια μελέτη από το Domain Name Association το 2017 διαπίστωσε ότι τα εξαιρετικά συναφή TLDs χρειάζονται λιγότερους εισερχόμενους συνδέσμους σε σύγκριση με τα γενικά TLD για να αποκτήσουν υψηλότερη κατάταξη. 

Εύκολο και διαθέσιμο  

Αν έχεις site και διστάζεις να μεταβείς σε .art domain λόγω των αλλαγών που απαιτεί, σου έχουμε καλά νέα! Το να αποκτήσεις ένα .art είναι εύκολο και δεν απαιτεί σημαντικές αναπροσαρμογές από την πλευρά σου. Ονόματα που δεν θα έβρισκες εύκολα διαθέσιμα στις συνηθισμένες καταλήξεις, όπως το .com, είναι διαθέσιμα στο .art. 

Ακόμα και αν ήδη διαθέτεις ένα άλλο domain, μπορείς να αποκτήσεις και ένα .art και απλά να το ανακατευθύνεις στο υπάρχον site σου. Η κατοχύρωση ενός .art είναι εύκολη και συμφέρουσα αν σκεφτείς τον αυξανόμενο ανταγωνισμό online. Αν δεν το κάνεις εσύ, ίσως χάσεις την ευκαιρία να κατοχυρώσεις ένα σχετικό όνομα domain για το site σου. Τόσο ιδιώτες όσο και οργανισμοί σε όλο τον κόσμο, έχουν τη δυνατότητα κατοχύρωσης και μεταφοράς σε ένα .art. 

Συνεισφορά για καλό σκοπό 

Τώρα μπορείς να συνεισφέρεις για καλό σκοπό. Με κάθε αγορά .art συμβάλλεις στη χρηματοδότηση της Πρωτοβουλίας Art Therapy Initiative για την υποστήριξη και την προώθηση της θεραπευτικής δύναμης της τέχνης. Το .art έχει ήδη δεσμευτεί για μια υποτροφία ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για μεταπτυχιακές σπουδές Art Therapy στο The George Washington University. 

Επίλογος 

Συνοψίζοντας, οι δημιουργοί έχουν πολλούς σημαντικούς λόγους να επιλέξουν ένα .art domain. Όχι μόνο ενισχύει την αναγνωρισιμότητα του brand, αλλά καλλιεργεί και την αίσθηση του ανήκειν στην καλλιτεχνική κοινότητα. Καθώς το .art domain κερδίζει έδαφος, η υιοθέτησή του γίνεται μια έξυπνη επιλογή για τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια μοναδική online παρουσία. 

Αν θέλεις μπορείς να δεις μερικά .art sites που έχουν κατοχυρωθεί στο Papaki και να πάρεις ιδέες: johnmakris.art, panigyri.art, theintermission.art, artelio.art. 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!