6 πράγματα που μάθαμε στο SEO Vibes on Tour Athens 

SEO Vibes Athens

02 Μαΐου 2024, από

Το SEO Vibes ήρθε στην Αθήνα για 2η χρονιά και το Papaki το στήριξε ως χορηγός! Η ομάδα μας βρέθηκε στο Impact Hub, συνομίλησε με τον κόσμο και παρακολούθησε τις ενδιαφέρουσες ομιλίες που έδωσαν SEO experts από διάφορους κλάδους. 

Και μιας και η εκδήλωση έγινε sold out, κρατήσαμε για σένα μερικές σημειώσεις που θα σου φανούν χρήσιμες αν έχεις site! Παρακάτω, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου 6 πράγματα που μάθαμε στο SEO Vibes Athens. 

1. Η επισκεψιμότητα δεν είναι ο μοναδικός στόχος 

Πολλές φορές για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα (traffic) στο site σου στοχεύεις σε high volume keywords. Όμως, το conversion rate, δηλαδή το ποσοστό των επισκεπτών που τελικά θα καταλήξει σε αγορά από το site σου είναι μικρό. Έτσι, η επισκεψιμότητα δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο, όπως ανέφερε και ο Αλέξανδρος Γαληνός, Head Of SEO της hoppa και Co-Founder & Marketing Manager του Parents Hub, στην παρουσίασή του.  

Μπορείς λοιπόν να στοχεύσεις σε keywords με χαμηλότερο, 3ψήφιο volume, αλλά μεγαλύτερη αξία για την επιχείρησή σου. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο κάνεις καλύτερη στόχευση κοινού και αυξάνεις την πιθανότητα οι επισκέπτες που θα έρθουν στο site σου τελικά να προχωρήσουν σε αγορά.  

2. To ΑΙ δεν είναι πάντα χρήσιμο για SEO 

Το ΑΙ είναι χρήσιμο για την αυτοματοποίηση εργασιών. Πού δεν είναι αποτελεσματικό; Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα κυρίως, όπως εξήγησε ο Krešimir Ćorlukić, CEO του Canonical SEO agency.  

Για παράδειγμα, για τη συγγραφή περιεχομένου είναι πολύ βοηθητικό, αλλά χρειάζεται να εισάγεις αρκετά στοιχεία και να δώσεις μια σειρά εντολών για να λάβεις μια ολοκληρωμένη απάντηση. Επίσης, δεν είναι αποτελεσματικό σε keyword research, υπολογισμούς, για να σου παρέχει ακριβείς πληροφορίες ή να σε βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων. 

3. Μια καλή στρατηγική SEO έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες του πελάτη 

Η SEO στρατηγική, όπως ανέφερε ο Χρήστος Μαναγγούδης, Head of Performance της Spotawheel, θα πρέπει να επικεντρώνεται στη δημιουργία ξεχωριστού περιεχομένου που θα απαντά στις ανάγκες και τις αναζητήσεις των πελατών. Έτσι, με βάση την αγορά, την ψυχολογία του χρήστη, την κατάλληλη στόχευση keywords και το feedback των πελατών μπορείς να δημιουργήσεις χρήσιμο περιεχόμενο για τους επισκέπτες σου που θα τους παρέχει λύσεις ώστε να γίνουν πελάτες σου. 

4. Υπάρχει τρόπος να διαχειριστείς σωστά ένα ξαφνικό drop 

Ένα ξαφνικό drop στη σελίδα σου δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε πανικοβάλει μάς είπε η Ελεάννα Πέτσα, SEO Manager της Kaizen Gaming. Μπορείς να δεις τα Google Analytics για να έχεις μια πρώτη εικόνα γιατί συνέβη αυτό, να ελέγξεις το Google search console να δεις από ποια σελίδα χάθηκε το traffic συγκεκριμένα και να προχωρήσεις σε ανάλογες ενέργειες συγκρίνοντας τα στοιχεία πριν και μετά το συμβάν. Φυσικά, να έχεις πάντα στο νου σου την ποιότητα του περιεχομένου. 

5. Σκέψου συνολικά πριν δραστηριοποιηθείς σε άλλη χώρα 

Αν θέλεις να αναπτύξεις την επιχείρησή σου και σε άλλες χώρες, πρέπει να κάνεις μια συνολική έρευνα και να ελέγξεις πριν από όλα τη νομοθεσία, όπως επεσήμανε ο Βασίλης Φαρούπος, Group SEO Director της Novibet. Και φυσικά, ανέφερε ότι θα πρέπει να κατοχυρώσεις το domain σου με τις ανάλογες καταλήξεις (π.χ. tositemou.fr αν δραστηριοποιείσαι στη Γαλλία) ή να χρησιμοποιήσεις subsidiaries (π.χ. tositemou.com/fr). 

6. Είναι σημαντικό να συμμετέχεις σε community events  

Αν κάτι μπορούμε να σου επιβεβαιώσουμε, είναι πως σίγουρα αξίζει να συμμετέχεις σε community events και να ενημερώνεσαι συνεχώς για τις εξελίξεις στον κλάδο σου, ειδικά αν ασχολείσαι με το SEO και το eCommerce γενικότερα. Εμείς το απολαύσαμε και πιστεύουμε πως πάντα έχει αξία να μοιραζόμαστε πρακτικές που εξελίσσουν τους επαγγελματίες και τον κλάδο. 

Το Papaki βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια δίπλα σε όλους τους επαγγελματίες με κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες και στηρίζει σταθερά κάθε πρωτοβουλία που προωθεί την online επιχειρηματικότητα. 

Ευχαριστούμε την Whitepress Ελλάδας και το Impact Hub για τη φιλοξενία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε κάποιο επόμενο event. Stay tuned! 

Μπες στη συζήτηση

  • Πολύ χρήσιμο άρθρο για το SEO. Το θέμα του περιεχομένου που αναφέρεται στην ενότητα 3 είναι ολοένα και αυξανόμενης σημασίας. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε περιεχόμενο που παρέχει αξία στο κοινό που στοχεύεται το οποία ταυτόχρονα να είναι πρωτότυπο. Επίσης να προσθέσω ότι σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση αναλυτή της Google η σημασία των backlinks μειώνεται.

Πες μας τη γνώμη σου!