Tι νέο φέρνει το ChatGpt-4o

chat gpt

16 Μαΐου 2024, από

To ChatGPT-4o είναι εδώ και η OpenAI το παρουσίασε τη Δευτέρα 13 Μαΐου! Καθώς στο Papaki αγαπάμε τις νέες τεχνολογίες και παρακολουθούμε την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, μοιραζόμαστε μαζί σου τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της νέας έκδοσης. Μπορεί να σου φανούν χρήσιμα τόσο στη δουλειά όσο και στην καθημερινότητά σου!

Υψηλότερη ταχύτητα και ευφυΐα

Το Gpt-4o (το “ο” προήλθε από το omnichannel) είναι σχεδιασμένο να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, με γρηγορότερη επεξεργασία δεδομένων και ακριβέστερες απαντήσεις σε πολύπλοκες ερωτήσεις. Η ενσωμάτωση της δυνατότητας κατανόησης και ανάλυσης εικόνων επιτρέπει στους χρήστες να συζητούν για φωτογραφίες ή να μεταφράζουν μενού σε ξένες γλώσσες. Αν χρησιμοποιούσες ως τώρα τη δωρεάν έκδοση, ξεκίνα να πειραματίζεσαι!

Υποστήριξη σε περισσότερες γλώσσες

Το GPT-4o έρχεται με υποστήριξη περισσότερων από 50 γλωσσών αλλά και τη δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης με ήχο. Θες να το δοκιμάσεις; Άνοιξε το application στο κινητό σου και πάτησε το εικονίδιο των ακουστικών. Μόλις ανοίξει η νέα οθόνη, πες κάτι όπως “Θέλω στο εξής όσα ακούς στα ελληνικά να τα μεταφράζεις στα ισπανικά και όσα ακούς στα ισπανικά να τα μεταφράζεις στα ελληνικά”. Τo ChatGPT γίνεται ο προσωπικός σου μεταφραστής!

Ενισχυμένες δυνατότητες φωνής και βίντεο

Το GPT-4o θα εντάξει σύντομα νέες δυνατότητες φωνής και βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Το πολυαναμενόμενο ενημερωμένο Voice Mode θα επιτρέπει πιιο φυσικές συζητήσεις, ενώ η δυνατότητα αλληλεπίδρασης μέσω βίντεο θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ζωντανά τα γεγονότα με το GPT-4o και να λαμβάνουν άμεσες απαντήσεις. Μια ιδέα πήραμε και από την επίσημη παρουσίαση, όπου είδαμε το GPT-4o να καταλαβαίνει τα συναισθήματα και να αποκρίνεται με φυσικότητα.

Νέες δυνατότητες για όλους τους χρήστες

Οι χρήστες της δωρεάν έκδοσης του GhatGPT (3.5), μπορούν να έχουν πρόσβαση πλέον στο GPT-4o και περισσότερες δυνατότητες συγκριτικά με πριν, όπως:

  • Ανάλυση δεδομένων και δημιουργία γραφημάτων
  • Συζήτηση για φωτογραφίες
  • Ανέβασμα αρχείων για βοήθεια με την περίληψη, τη σύνταξη ή την ανάλυσή τους.
  • Ανακάλυψη και χρήση GTPs και του GTP Store.

Ελπίζουμε σε αυτό το άρθρο να σου δώσαμε μια γενική εικόνα για τις νέες δυνατότητες αυτής της έκδοσης. Ξεκίνα τον πειραματισμό για να διαπιστώσεις και μόνος/η σου όλα όσα μπορείς να κάνεις με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης  και αυτού του προσιτού σε όλους εργαλείου. Σύντομα θα γίνει ευρέως διαθέσιμη και η εφαρμογή για υπολογιστές macOS, ωστόσο μέχρι τότε, μπορείς να δεις τις περισσότερες δυνατότητες του GPT-4o στο κινητό σου.

Διάβασε ακόμα

Artificial Intelligence (AI): Τι είναι & πώς θα διαμορφώσει το μέλλον
Τι είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!