3 λόγοι γιατί χρειάζεσαι νέο gTLD!

new-gtlds-launch

07 Νοεμβρίου 2013, από

why_your_brand_needs_a_new_tld

Το λανσάρισμα των νέων gTLDs θα θέσει τις βάσεις για το Internet του 21ου αιώνα και οι αλλαγές που έρχονται αναμένεται να είναι συναρπαστικές! Τα νέα, περιγραφικά domain names θα δημιουργήσουν αμέτρητες ευκαιρίες σε όλους, είτε πρόκειται για start ups, ισχυρά brands, SMBs ή personal blogs, αλλάζοντας ουσιαστικά την εικόνα του Internet, όπως την γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..

Τι σημαίνει new gTLD (ngTLD);

Πρόκειται για νέους, προτεινόμενους τύπους domain names.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να κατοχυρώσουν domains σύμφωνα με τα hobby τους, το αντικείμενο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, τον κλάδο τους, τα ενδιαφέροντα, την κοινότητα που ανήκουν, την πόλη που κατοικούν. Για παράδειγμα, εάν έχεις online shop με αξεσουάρ για ποδήλατα μπορείς να κατοχυρώσεις το .bike ή εάν έχεις ξενοδοχείο σε κάποιο νησί, το .hotel είναι σίγουρα πιο αντιπροσωπευτικό από το .gr.

3 βασικοί λόγοι γιατί είναι απαραίτητο ένα νέο gTLD:

– Τα νέα TLDs δεν έχουν όρια

Οι καταλήξεις .com και .gr είναι περιζήτητες στη χώρα μας, οπότε πιθανότατα να σου έχει τύχει να θέλεις να κατοχυρώσεις ένα domain name αλλά να μην είναι διαθέσιμο στην κατάληξη που επιθυμείς! Με τις νέες καταλήξεις ο δρόμος για να υλοποιήσεις τις ιδέες σου είναι πιο εύκολος από ποτέ γιατί με με τα νέα TLDs δημιουργούνται χιλιάδες επιλογές, πιο σχετικές και αντιπροσωπευτικές.

– Αποτελεσματική στόχευση και βελτιωμένο online branding

Το online branding θα αποκτήσει νέο, εξελιγμένο χαρακτήρα καθώς με τα νέα TLDs εξελίσσεις την online παρουσία σου, μεγενθύνεις το brand awareness, θεσπίζεις κύρος στο brand name σου και επιτυγχάνεις πιο αποτελεσματική στόχευση. Για παράδειγμα, εάν έχεις κατάστημα στο Παρίσι ή την Ν. Υόρκη θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό να κατοχυρώσεις το .paris ή το .nyc αντίστοιχα, εάν είσαι γιατρός να κατοχυρώσεις το .doctor και εάν προωθείς applications, το .app.

–  Δυνατότητα για καλύτερο, πιο αποτελεσματικό SEO

Η Google συνεχώς αναβαθμίζει τους αλγορίθμους της με στόχο να βελτιώσει την εμπειρία των users, παρουσιάζοντας σχετικά αποτελέσματα κάθε φορά που κάνουν μια αναζήτηση, αλλά και για να υποστηρίξει την εισαγωγή των νέων tlds. Είτε έχεις ένα e commerce site, ένα blog ή ένα forum, τα νέα content-oriented tlds σου δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσεις την κατάταξή σου στις μηχανές αναζήτησης, και αυτό γιατί θα υποδηλώνεις μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών στον κλάδο σου.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον τομέα του Internet γι’ αυτό φρόντισε να τις ακολουθείς προς όφελος του brand σου. Η νέα εποχή tlds έχει ξεκινήσει και το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις είναι να προ-κατοχυρώσεις δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις ένα ή περισσότερα νέα TLDs!

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!