5 WordPress plugins που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν!

05 Ιουνίου 2014, από

5_wordpress_plugins

Το WordPress Plugin Repository έχει μια λίστα από πολλά και ενδιαφέροντα Plugin! Ακόμη περισσότερα μπορείς να βρεις στα διάφορα marketplace, αλλά και με μια απλή αναζήτηση στο Google. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε 5 plugins, που ίσως να μην είχες ακούσει μέχρι τώρα αλλά θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το WordPress blog σου.

1. Widget Importer & Exporter

Η διαχείριση των Widget είναι δύσκολη υπόθεση, κατά τη μεταφορά μιας σελίδας και των δεδομένων της από τον έναν Server στον άλλον. Με την χρήση του Widget Importer & Exporter η διαδικασία γίνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα!

2. Avatar Manager

Το WordPress χρησιμοποιεί το Gravatar για τα Avatar των χρηστών του. Το Avatar Manager plugin σου επιτρέπει να διαχειριστείς τα avatar του blog σου, μέσα απο το User Management. Εγκατέστησε το Plugin και δώσε στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέξουν το δικό τους Avatar, εύκολα και γρήγορα.

3. Job Manager

Σίγουρα θα έχεις προσέξει αρκετά themes, που σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου Job Board, εαν θέλεις μέσα απο την ιστοσελίδα σου να δημοσιεύσεις αγγελίες. Γιατί όμως να μπεις στη διαδικασία να επιλέξεις ένα theme ειδικά γι’ αυτή τη δουλειά; Μπορείς, εναλλακτικά, να εγκαταστήσεις ένα Plugin και να το προσαρμόσεις επάνω στο theme που χρησιμοποιείς. Δες τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Job Manager plugin μέσα από το WordPress Repository.

4. SportPress

Το συγκεκριμένο Plugin είναι κάπως πιο εξειδικευμένο και απευθύνεται σε websites/blogs αθλητικού περιεχομένου. Μπορεί να αποτελέσει μεγάλη βοήθεια καθώς σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου Score Board! Το plugin θα το βρεις στη σελίδα Github, οπου φιλοξενείται.

5. Multiple Passwords Page Protection

Γιατί μπορεί κάποιος να θέλει να δώσει διαφορετικούς πολλαπλούς κωδικούς σε μια σελίδα; Ένας σημαντικός λόγος είναι επειδή μπορεί να βλέπουν τη σελίδα πολλαπλοί διαφορετικοί χρήστες. Γι’ αυτό, η καλύτερη λύση είναι να φτιάξεις ένα μοναδικό κωδικό, που θα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του κάθε χρήστη. Κατάλληλο plugin γι αυτη τη δουλειά είναι το Multiple Pass for Protected Pages και θα το βρεις στο WordPress Plugin Repository.

Τα plugins δίνουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα ή παρέχουν επιπλέον λειτουργίες για να βελτιώσεις το WordPress blog σου. Προτού προχωρήσεις στην αναζήτηση και εγκατάσταση κάποιου plugin, βεβαιώσου καταρχήν για ποιό λόγο το χρειάζεσαι και ποιές συγκεκριμένες απαιτήσεις και ανάγκες θέλεις να καλύψεις με αυτό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι τα plugins, που έχεις εγκαταστήσει και δεν σου χρησιμεύουν πλέον, πρέπει να γίνονται uninstall για να μην καταναλώνουν πολύτιμους πόρους από το site σου, αλλά και για λόγους ασφάλειας.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!