Ανακάλυψε 5 Top Portfolio WP Themes για να αναδείξεις το personal brand σου!

09 Σεπτεμβρίου 2015, από

blogimages_papaki-portfoliowp

Στο μυαλό των περισσότερων users, το WordPress έχει συνδεθεί με μια πλατφόρμα για blogging. Στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Είτε είσαι φωτογράφος, αρχιτέκτονας, γραφίστας, designer ή visual artist, το WordPress σου προσφέρει ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να αναδείξεις τη δημιουργικότητα, τον επαγγελματισμό και τα projects σου online! Σε συνδυασμό μάλιστα με τον πλούτο των διαθέσιμων plugins και themes που υπάρχουν, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα ελκυστικό online portfolio, που πολλοί θα ζήλευαν. ;)

Γιατί χρειάζομαι online portfolio;

Σκέψου λιγάκι το εξής απλό και σύνηθες σενάριο: Θέλεις να βρεις την πρώτη σου δουλειά ή θέλεις να βρεις μια νέα δουλειά ή αναζητάς έξυπνους τρόπους για να προσελκύσεις νέους πελάτες. Με την προσφορά εργασίας να έχει εκτοξευθεί στα ύψη, όσο εκπαιδευμένος κι αν είσαι, όσα πτυχία κι αν κατέχεις… συγγνώμη αλλά από μόνα τους δεν αρκούν για να αναδείξουν το επαγγελματικό σου προφίλ! Χρειάζεται, λοιπόν, το κάτι παραπάνω. Μια “πινελιά” που θα κάνει τη διαφορά και θα αποτελέσει το προσωπικό, ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα. Ένα εργαλείο, που θα αναδείξει τη δουλειά σου και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού που στοχεύεις!

Παρακάτω συγκέντρωσα μια σύντομη λίστα με 5 δημοφιλή portfolio WP Themes, όλα responsive και δωρεάν, ιδανικά για να παρουσιάσεις τα projects σου. Ρίξε μια ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους και μη διστάσεις να αφήσεις τα σχόλιά σου παρακάτω.

1. Hatch – Download

hatch

Απλό, λιτό και minimal. Ιδανικό για φωτογράφους, illustrators, designers και όσους ασχολούνται με το photoblogging καθώς οι φωτογραφίες αποτελούν το βασικό περιεχόμενο του. Άλλα, βασικά χαρακτηριστικά του, περιλαμβάνουν:

  • Δυνατότητα να “ανεβάσεις” τη δική σου, προσαρμοσμένη εικόνα στην επικεφαλίδα και το φόντο του WP site (Custom Header & Background),
  • Συμβατότητα με plugins, που σου επιτρέπουν να προσθέσεις φόρμα επικοινωνίας στο site,
  • Μπορείς να προσαρμόσεις advanced widgets για να ενισχύσεις τη λειτουργικότητα του site σου,
  • Είναι translation ready, που σημαίνει ότι, εάν θέλεις να δημιουργήσεις ένα site ή blog σε διαφορετική γλώσσα από την αγγλική, έχεις τα εργαλεία που χρειάζονται. Το Hatch theme περιέχει .po και .mo αρχεία γι’ αυτό το σκοπό.
2. Portfolio Press – Download

portfolio press

Αν θέλεις να αναδείξεις τις φωτογραφικές σου ικανότητες ή τα website που κατασκευάζεις ή εάν ασχολείσαι με την τέχνη και σε ενδιαφέρει να προωθήσεις αποτελεσματικά το περιεχόμενο της δουλειάς σου, το Portfolio Press είναι ό,τι χρειάζεσαι! Έχει ξεπεράσει τις 480 χιλιάδες downloads και έχει 5/5 αστέρια! Ο δημιουργός του, Devin Price, έχει δημιουργήσει ένα σύντομο tutorial μαζί με χρήσιμες faqs και προτεινόμενα plugins, που θα σου λύσουν κάθε απορία!

3. Snaps – Download

snaps

Το συγκεκριμένο theme δεν θα σε κουράσει καθόλου με τις παραμετροποιήσεις! Μπορείς πανεύκολα να αλλάξεις εικόνες στην επικεφαλίδα (header) και το φόντο (background), να προσθέσεις λογότυπο και favicon, να δημιουργήσεις τα δικά σου, προσαρμοσμένα μενού, να επιλέξεις custom fonts και να ενισχύσεις τη λειτουργικότητα του site με την προσθήκη widgets. Ταυτόχρονα, είναι και ευέλικτο γιατί εκτός από εικόνες, μπορείς να ποστάρεις videos, να δημιουργήσεις γκάλερι φωτογραφιών, αρχεία ήχου, quotes και links. Αμέτρητες επιλογές!

4. Evolve – Download

evolve

Μινιμαλισμός και ευελιξία, οι 2 λέξεις που χαρακτηρίζουν το evolve theme.

Ξεκίνα καλωσορίζοντας τους online επισκέπτες με το Parallax slider και στη συνέχεια εντυπωσίασέ τους προσθέτοντας κινούμενα εφέ στις εικόνες σου. Περισσότερα πλεονεκτήματα:

  • 500+ Google web γραμματοσειρές, για να “ντύσεις” αρμονικά κατηγορίες (headings), υπο-κατηγορίες (sub-headings) και ολόκληρο το περιεχόμενο του site,
  • Πολλά και διαφορετικά layouts για να επιλέξεις εκείνο που ανταποκρίνεται στο ύφος και χαρακτήρα του blog σου,
  • 2 ενσωματωμένα widgets: Tabs & Carousel slider. Ιδανική επιλογή για να παρουσιάσεις πρόσθετο περιεχόμενο στην αρχική σελίδα του site, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να παραμείνει περισσότερο χρόνο στη σελίδα σου.
  • Υποστηρίζει 10 πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπου μπορείς να ενσωματώσεις τους διαφορετικούς social media λογαριασμούς σου για να δημιουργήσεις online buzz,
  • Περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία εύκολης πλοήγησης προσφέροντας τη φιλικότητα που αναζητά κάθε χρήστης,
  • Περιλαμβάνει μια πρότυπη φόρμα επικοινωνίας, στην οποία είναι ενσωματωμένο το Google Maps.
5. Accelerate – Download

accelerate

Το Accelerate theme μπορεί να αναδείξει επιτυχημένα κάθε εταιρικό site, blog και online portfolio χάρη στην άψογη εμφάνισή του και το flat design του. Στην αρχική του σελίδα θα βρεις ένα μεγάλο slider, στο οποίο μπορείς να προσθέσεις ελκυστικές εικόνες για να προσελκύσεις το ενδιαφέρον του χρήστη από την πρώτη στιγμή. Επίσης, εάν θέλεις να “ξεφύγεις” από τα συνηθισμένα άρθρα τύπου κείμενα, μπορείς να πειραματιστείς με τα διάφορα post formats! Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, με το συγκεκριμένο theme, έχεις την δυνατότητα να οπτικοποιήσεις ένα άρθρο δημιουργώντας διαφορετικούς τύπους περιεχομένου, όπως π.χ. άρθρο σε μορφή video ή ήχου. Εξίσου σημαντικό είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις μια απόλυτα αντιπροσωπευτική εικόνα προσαρμόζοντας το theme στο δικό σου, προσωπικό ή εταιρικό brand, αλλάζοντας εύκολα το header ή/και το background image και ρυθμίζοντας τα χρώματα αναλόγως.

Με τα παραπάνω, δημοφιλή WP Themes έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα αξιόλογο και επαγγελματικό online portfolio, με το οποίο θα προσελκύσεις το ενδιαφέρον εργοδοτών, πελατών και followers, θα ενισχύσεις την αναγνωρισιμότητα και την online προβολή σου και θα κάνεις τη διαφορά!

Γράψε στα σχόλια παρακάτω το link του δικού σου portfolio, αν έχεις ένα, διαφορετικά, νομίζω πως ήρθε η στιγμή να το κάνεις πράξη! Καλή επιτυχία! ;)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!