Νέα εποχή πληρωμών: Βάλε κάρτα!

Card payments

16 Οκτωβρίου 2015, από

Card payments

Μήπως είσαι κι εσύ ένας από εμάς; Από αυτούς που έχουν καταλάβει ότι κρατάμε το ρευστό και χρησιμοποιούμε τις κάρτες μας, όσο περισσότερο μπορούμε; Είτε ναι είτε όχι, το παρακάτω θα σε ενδιαφέρει: θα σου εξηγήσω γιατί και πώς να αποθηκεύσεις την κάρτα σου στο Papaki για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη!

Λόγω των capital control, κατά τη διάρκεια του (περασμένου πια -αχ!) καλοκαιριού, σημειώθηκε πάνω από 50% αύξηση των συναλλαγών μέσω κάρτας στην Ελλάδα. Οι καταναλωτές στη χώρα μας, μπήκαν σιγά-σιγά σε μια νέα εποχή -αυτή του “πληρώνω τσίχλες με πλαστικό χρήμα”. Πολλοί που ίσως δεν είχαν καν κάρτα πριν, όχι μόνο έβγαλαν, αλλά άρχισαν να τη χρησιμοποιούν άμεσα (ακόμη και για μικρά ποσά) για να αποφύγουν το γεγονός να μείνουν… με άδειες τσέπες.

Στα δικά μας τώρα. Εάν έχεις ενεργοποιήσει την αυτόματη ανανέωση του domain σου στο Papaki, είσαι πιο ανέμελος καθώς σίγουρα δε θα λήξει χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Για να μάθεις τι είναι η αυτόματη ανανέωση και πώς να την ενεργοποιήσεις, δες το παρακάτω κατατοπιστικό video.

https://www.youtube.com/watch?v=pL-SfoFqiYE

Είτε όμως έχεις επιλέξει την αυτόματη ανανέωση είτε όχι, μπορείς να αποθηκεύσεις την πιστωτική/χρεωστική κάρτα σου στο Control Panel του Papaki.

Γιατί να το κάνω;

  • Γλιτώνεις πολύ χρόνο

Όταν η κάρτα σου είναι αποθηκευμένη στο Control Panel, με ένα κλικ -κυριολεκτικά- γίνεται η άμεση ανανέωση του domain σου.

  • Το domain σου παραμένει δικό σου

Πες ότι το domain λήγει και το χάνεις. Από τη στιγμή που ξεκινάς τη διαδικασία επανα-κατοχύρωσής του μέχρι να την ολοκληρώσεις, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος άλλος προλαβαίνει το domain (συμβαίνει και εξαιτείας της υπηρεσίας backorder). Εάν η κάρτα σου είναι αποθηκευμένη, μειώνεις δραματικά το χρόνο κατοχύρωσης του domain, μαζί και τις πιθανότητες κατοχύρωσης του από κάποιον άλλο.

  • Κάνε την ιδέα σου πράξη, παντού

Την ώρα που σε παίρνει ο ύπνος, μες στη νύχτα, σου ήρθε μια υπέροχη ιδέα για ένα site και δε θες να χάσεις ούτε λεπτό! Εάν έχεις αποθηκεύσει την κάρτα σου στη διαχείριση του Papaki, μπορείς να κατοχυρώσεις το φανταστικό domain σου όπου κι αν είσαι και σε ό,τι φάση κι αν βρίσκεσαι.

  • Safety first

Όταν η κάρτα σου είναι αποθηκευμένη, δε χρειάζεται να εισάγεις τα στοιχεία σου σε άλλους υπολογιστές. Εάν ο υπολογιστής δεν είναι δικός σου, δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για την ασφάλειά του ή και για τυχόν υποκλοπές.

Θέλω αλλά φοβάμαι…

Ωραία. Κατάλαβες πώς σου διευκολύνει τη ζωή η αποθήκευση της κάρτας σου στο Papaki Control Panel. Σίγουρα όμως έχεις ακούσει πολλά (και κυρίως τρομακτικά) σχετικά με την ασφάλεια των online συναλλαγών. Η αλήθεια είναι ότι η ασφάλεια είναι το Νο1 που πρέπει κανείς να προσέξει πριν κάνει οτιδήποτε στο διαδίκτυο.

Γι’ αυτό και το Papaki, από μεριάς του, έχει εκμηδενίσει όλες τις πιθανότητες υποκλοπής προσωπικών και τραπεζικών στοιχείων.

Πώς γίνεται αυτό;

  • Η δική σου εμπιστοσύνη σε εμάς είναι η αρχή και η βάση της σχέσης μας. Εσύ μας εμπιστεύεσαι ως πάροχο και βάζεις τα στοιχεία πληρωμής και εμείς δε σε προδίδουμε.
  • Οι διαδικτυακές υποκλοπές γίνονται είτε τη στιγμή που βάζει κανείς τα στοιχεία του ή από βάσεις δεδομένων που τα συγκρατούν.

Για τη στιγμή που πραγματοποιείται η εγγραφή: χρησιμοποιούμε ισχυρά πιστοποιητικά ασφάλειας SSL που κρυπτογραφούν τα στοιχεία σου σε περίπλοκους αλγόριθμους ώστε δεν μπορεί να τα ‘διαβάσει’ κάποιος. Επιπλέον, η ολοκλήρωση της συναλλαγής ακολουθεί τους κανόνες του συστήματος ProxyPay της Τράπεζας Eurobank η οποία πρωτοπορεί στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Για τις βάσεις δεδομένων: εμείς ως εταιρεία ουσιαστικά ΔΕΝ αποθηκεύουμε τα στοιχεία της κάρτας σου. Συνεργαζόμαστε με έναν εξωτερικό server που είναι PCI compliant -δηλαδή έναν ειδικό, ασφαλή server όπου αποθηκεύονται τα στοιχεία πληρωμής. Τα ευαίσθητα στοιχεία δεν γνωστοποιούνται σε καμία περίπτωση σε εμάς και η κάρτα σου δεν υπάρχει πουθενά αλλού εγγεγραμμένη. Όταν κάποιος server είναι “συμμορφωμένος” στις -ιδιαίτερα αυστηρές- προϋποθέσεις ασφάλειας, είναι αδύνατο να υποκλαπούν ευαίσθητα στοιχεία.

Οκ, μέσα. Τώρα τι;

Είναι πανεύκολο. Κάνεις log in στο Control Panel του Papaki. Εκεί, πατάς στο εικονίδιο “O Λογαριασμός μου” και επιλέγεις “Διαχείριση προφίλ”.

diaxirisi profil 1
Διαχείριση προφίλ

Επάνω, υπάρχει η καρτέλα “Τρόποι πληρωμής”. Tην επιλέγεις. 

tropoi pliromis
Καρτέλα “Τρόποι Πληρωμής”

Στο κάτω μέρος, βλέπεις το κουμπί “Προσθήκη νέας κάρτας”. 

card details
Go for it! Είναι ασφαλές.

Βάζεις τα στοιχεία και αποθηκεύεις.

*Ευχαριστώ πολύ τους φανταστικούς μας devs για την αναλυτική επεξήγηση στα τεχνικά θέματα ασφάλειας:)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!