WP themes & plugins για γυμναστήρια, προπονητές & fitness sites!

20 Οκτωβρίου 2015, από

blogimages_fit

Αν αναζητάς το ιδανικό WordPress theme που θα αναδείξει το πάθος σου για τη yoga, το pilates, το crossfit ή κάθε μορφή άσκησης, που αναζωογονεί σώμα και νου, είσαι στο σωστό σημείο! Σε αυτό το άρθρο έχω επιλέξει 2 δωρεάν WP fitness themes μαζί με 3 προτεινόμενα plugins, ιδανικά για fitness studios, personal trainers, εκπαιδευτές yoga, γυμναστήρια και κάθε gym fan.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές σε δωρεάν WP themes για να κατασκευάσεις ένα fitness ή gym site είναι αρκετά περιορισμένες, εντός και εκτός του WP Directory. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν αξιόλογα free themes που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Σε αυτό το άρθρο θα σου παρουσιάσω τα 2, κατά τη γνώμη μου, πιο αντιπροσωπευτικά της κατηγορίας τα οποία συνδυάζουν πολλαπλές δυνατότητες και μπορούν να σταθούν αντάξια των προσδοκιών σου, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε 1€!

1. Fit Coach – Download

fitcoach

Η Modern Themes έχει κατασκευάσει το Fit Coach, το οποίο συνοδεύεται από προεπιλεγμένες Google γραμματοσειρές και προεγκατεστημένο colour picker για απεριόριστες επιλογές χρωμάτων. Είναι συμβατό με όλους τους browsers και έχει responsive design. Επίσης, είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης (seo conscious) και μπορείς πολύ εύκολα να το μεταφράσεις στη γλώσσα που επιθυμείς χρησιμοποιώντας το .pot αρχείο. Όλες οι επιλογές του theme παραμετροποιούνται πολύ εύκολα μέσα από το κλασσικό WordPress theme customizer. Κι αν χρειάζεσαι βοήθεια ή διευκρινίσεις, η Modern Themes έχει φροντίσει και γι’ αυτό: όλο το documentation είναι στη διάθεσή σου μαζί με χρήσιμα, εκπαιδευτικά video tutorials που θα λύσουν τις απορίες σου και θα σε κατευθύνουν σωστά.

2. Kundalini Yoga Club – Download

kundalini

Με το συγκεκριμένο theme μπορείς να δημιουργήσεις μια όμορφη και επαγγελματική online παρουσία προσαρμόζοντάς το εύκολα και γρήγορα στις ανάγκες του brand σου, “παίζοντας” με το built-in theme customizer. Είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης και περιλαμβάνει custom widgets για να ενισχύσεις τη λειτουργικότητά του. Οι επισκέπτες σου θα το αγαπήσουν πολύ γιατί προσφέρει μια ευχάριστη οπτική εμπειρία με το parallax scrolling και τα sliders.  

Όπως ανέφερα και παραπάνω, οι επιλογές που έχεις στα δωρεάν WP themes για το συγκεκριμένο κλάδο είναι αρκετά περιορισμένες, ωστόσο, αν ψάξεις online θα διαπιστώσεις ότι τα premium WP themes είναι, πράγματι, ανεξάντλητα. Για να επιλέξεις το ιδανικό theme, καλό είναι να σκεφτείς και να καταγράψεις τα εξής:

  • Ποιοι είναι οι online στόχοι που θέλεις να κατακτήσεις και πόσο καλά ταιριάζει το theme μαζί τους;
  • Πώς θα προσαρμόσεις εικαστικά το theme στην εταιρική σου εικόνα (brand image);
  • Ποιος είναι ο ανταγωνισμός και πώς θα σε βοηθήσει το theme να ξεχωρίσεις;

Γνωρίζοντας λοιπόν την εικόνα που θέλεις να προβάλλεις, το κοινό που στοχεύεις, τους online ανταγωνιστές σου και τους στόχους σου, θα καταλήξεις ευκολότερα στη δομή του site σου και σε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν την πλοήγηση του χρήστη ευκολότερη και την online εμπειρία του καλύτερη.

Για να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία ένα site για γυμναστήριο, fitness studio, κλπ. συγκέντρωσα παρακάτω 3 WP plugins κατάλληλα για όσους θέλουν να προσφέρουν το “κάτι παραπάνω” στον χρήστη, οδηγώντας την training εμπειρία του σε ανώτερο επίπεδο:

1. CF – Whiteboard

Το συγκεκριμένο plugin δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος του γυμναστηρίου σου να δημιουργήσει το ατομικό, αθλητικό προφίλ του στο site σου και μέσα από αυτό να καταγράφει και να τσεκάρει τις προπονήσεις του και την πρόοδό του με την πάροδο του χρόνου. Ταυτόχρονα, μπορεί να μοιράζεται τις αθλητικές του επιδόσεις με τους φίλους του στο Facebook.

Επιπλέον, προσθέτει ένα Whiteboard widget στα WOD (WorkOut of the Day) blog posts σου με στόχο να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο τη λειτουργικότητα του blog συνολικά.

2. CF WOD Posts

Eνεργοποιώντας το συγκεκριμένο plugin μπορείς να δημιουργήσεις ένα συγκεκριμένο τύπο άρθρων, ειδικά προσαρμοσμένο στο προπονητικό πρόγραμμα της ημέρας. Τα WOD post types δέχονται εικόνες, videos και links, όπως ακριβώς κι ένα blog post.

Που σου χρειάζεται κάτι τέτοιο; Σκέψου το εξής: στο γυμναστήριό σου κάνεις personal training σε 3 αθλητές, κάθε ένας από τους οποίους ακολουθεί διαφορετικό πρόγραμμα. Χρησιμοποιώντας τα CF WOD posts μπορείς να δημιουργήσεις 3 διαφορετικούς τύπους άρθρων (έναν για κάθε αθλητή), με το ατομικό προπονητικό πρόγραμμα του καθενός, να προσθέσεις videos από τις προπονήσεις και links με ασκήσεις για περισσότερη έμπνευση και να τα δημοσιεύσεις στο fitness site/blog σου.   

Έτσι έχεις όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να προσελκύσεις το ενδιαφέρον του κοινού σου και να αυξήσεις τα μέλη του γυμναστηρίου σου.

3. Booking Reservation System (WooCommerce)

Με το συγκεκριμένο plugin ενσωματώνεις ένα σύστημα κρατήσεων μέσα στο site σου. Έτσι, προσφέρεις τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει την εγγραφή του (sign up) και να “κλείσει” τη θέση του σε κάποιο πρόγραμμα, σεμινάριο ή οποιαδήποτε fitness δραστηριότητα δημιουργείς.

Είτε διευθύνεις ένα γυμναστήριο ή personal training studio, είτε απλά σε ενδιαφέρει να δημιουργήσεις έναν online χώρο για να μοιραστείς προπονητικά μυστικά και ιδέες με τους απανταχού λάτρεις της γυμναστικής, η WordPress πλατφόρμα είναι το εργαλείο που χρειάζεσαι!

Ξεκίνα με το Smart Managed WordPress Hosting πακέτο που καλύπτει τις ανάγκες σου, σύνδεσέ το με το domain σου και ξεκίνα να δημιουργείς. Και να θυμάσαι, στο Papaki Blog θα βρεις ιδέες, λύσεις και συμβουλές για να χτίσεις την online παρουσία σου με το WordPress CMS. Αν θέλεις να διαβάσεις κάτι πιο συγκεκριμένο για το WordPress, άφησέ μας τα σχόλιά σου παρακάτω. :)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!