WordCamp Greece 2021: Ήμασταν κι εμείς εκεί!

12 Μαΐου 2021, από

Ανυπομονούσαμε παραπάνω από ενάμιση χρόνο να επανέλθει ένας από τους αγαπημένους μας θεσμούς: το WordCamp Greece, λόγω πανδημίας, είχε αλλάξει τα σχέδιά του. Τελικά, το ραντεβού ανανεώθηκε διαδικτυακά για τις 16 Απρίλη 2021. Το Papaki ήταν εκεί ως χρυσός χορηγός, για άλλη μια χρονιά, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη διοργάνωση και την WordPress κοινότητα.

Τι είναι το WordCamp;

Σχεδόν τα μισά websites είναι φτιαγμένα με το ανοικτό λογισμικό WordPress. Πρόκειται για ένα CMS (Content Management System) μία πλατφόρμα κατασκευής ιστοτόπων, της οποίας η χρήση αυξάνεται διαρκώς, ειδικά στην Ελλάδα. Tα WordCamps είναι συνέδρια που μιλάνε για το WordPress αλλά και για το ίντερνετ και για τεχνολογίες γενικότερα. Συγκεντρώνουν επαγγελματίες από πολλούς και διαφορετικούς χώρους, όπως design, προγραμματισμό, marketing, startups, eCommerce, κ.ά και διεξάγονται σε περισσότερες από 120 χώρες παγκοσμίως!
Όλα τα events, όπως και της Ελλάδας, υποστηρίζονται από το WordPress Foundation, το οποίο έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress.

Γιατί WordPress;

Στο Papaki αγαπάμε το WordPress. Το χρησιμοποιούμε για εμάς τους ίδιους -το blog μας και άλλα projects είναι στημένα σε WordPress- αλλά το συστήνουμε και στους πελάτες μας. Εδώ θα βρεις υπηρεσίες όπως Managed WordPress Hosting αλλά και Managed WooCommerce για eShops. Η ομάδα μας έχει επίσης αναπτύξει μια σειρά από Plugins για να δώσουμε λύσεις σε κάθε χρήστη WordPress.

To WordCamp Greece 2021

Διαφορετικό από όλες τις άλλες χρονιές, το φετινό event φιλοξενήθηκε στην online πλατφόρμα του Airmeet, 16-18 Απριλίου, όπου είχαμε στήσει και το digital booth μας.
Εκεί, όπως και στα υπόλοιπα booth των χορηγών, είχαμε ένα video για το Papaki, πληροφορίες αλλά και virtual swags – δώρα για όσους μας “επισκέπτονταν”. Η ομάδα του Papaki ήταν σε βάρδιες στο booth ώστε να απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις επισκεπτών και πολλοί από εμάς παρακολουθήσαμε τις ομιλίες.

Ήταν φυσικό να μας λείψει έντονα το networking και οι παρέες που σχηματίζονται στα WordCamps. Ένα online συνέδριο είναι δύσκολο να προσφέρει την άμεση, ανθρώπινη επαφή. Παρ’όλα αυτά, η ομάδα διοργάνωσης έκανε τα πάντα για να στήσει ένα καλά οργανωμένο event.

Οι ομιλίες κράτησαν 2 ημέρες, ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και κάλυπταν ένα αρκετά μεγάλο εύρος θεμάτων. Είχαν ενδιαφέρον για επιχειρήσεις που αναζητούν online λύσεις: χρήσιμες συμβουλές για να μην “χακάρουν” το site σου, όπως και θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα, π.χ. στην online προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ (WCAG 2.0), την πολυγλωσσικότητα των websites αλλά και SEO συμβουλές. Υπήρξε αρκετή εκτενής αναφορά στα web vitals της Google και πώς αυτά θα βελτιώσουν ταχύτητες αλλά και εμπειρία χρήστη.
Υπήρχε επίσης ταυτόχρονη διερμηνεία για κωφούς, γεγονός που ήταν πολύ θετικό.

Τέλος, δεν έλειψε το After Party που αν και διαδικτυακό, κατάφερε να σπάσει λίγο τον πάγο του online event.

Είναι σημαντικό να υποστηρίζονται παρόμοιες διοργανώσεις, κυρίως για να μπορέσει να διατηρηθεί ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρα τους. Αλλά και για να έχει κανείς μια εικόνα του “τι παίζει” στο ίντερνετ, να παίρνει feedback και να γνωρίζει ένα σωρό κόσμο με τρομερό ενδιαφέρον. Ανυπομονούμε για το επόμενο WordCamp που πραγματικά ευχόμαστε να είναι live!

Δες το πρόγραμμα και άλλα εδώ: greece.wordcamp.org

 

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!