6 plugins που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε WooCommerce κατάστημα

6 plugins for every WooCommerce eshop

26 Νοεμβρίου 2021, από

Αναζητάς τα καλύτερα WooCommerce plugins για το eshop σου; Τα plugins είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος με WooCommerce. Σου επιτρέπουν να προσθέσεις νέες δυνατότητες και να αναπτύξεις την επιχείρησή σου. Υπάρχουν άπειρα δωρεάν αλλά και premium plugins που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις όσα περισσότερα μπορείς.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε κάποια plugins τα οποία πιστεύουμε ότι σχεδόν κάθε κατάστημα πρέπει να χρησιμοποιεί για να αυξήσει τις πωλήσεις και να αναπτύξει την επιχείρησή του. Δεν θα αναφερθούμε όμως σε plugins πληρωμών σε αυτό το άρθρο, καθώς έχουμε ήδη ένα ξεχωριστό άρθρο ειδικά για εκείνα, λόγω της λειτουργικής τους σημασίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα plugins WooCommerce για το WordPress!

1. TrustPulse

Το TrustPulse είναι ένα ισχυρό social proof plugin που μπορεί να αυξήσει άμεσα τα conversions του καταστήματός σου. Εμφανίζει τις πρόσφατες αλληλεπιδράσεις πελατών στον ιστότοπό σου (social proof), γεγονός που αποδεικνύεται ότι αυξάνει την εμπιστοσύνη, αυξάνει τα conversions και τις πωλήσεις. Αυτό, γιατί στους ανθρώπους αρέσει πριν κάνουν μια επιλογή, να βλέπουν ότι την έχουν κάνει κι άλλοι ανθρωποι ήδη. Με την social proof προσθήκη, τους επιτρέπεται να το δουν αυτό στον ιστότοπό σου και έτσι τους δίνεις την ώθηση να ολοκληρώσουν μια αγορά.

Το TrustPulse έχει σχεδιαστεί για να είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση, ακόμη και για αρχάριους. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ρυθμιστεί (δεν απαιτείται coding) και λειτουργεί κατευθείαν. Διαθέτει επίσης προσαρμογή σε βάθος και μια πλήρη live stream γκάμα ενεργειών που πραγματοποιούνται από χρήστες, όπως επίσης και  λεπτομερείς αναφορές analytics για να σε βοηθήσουν να βελτιστοποιήσεις τις καμπάνιες σου.

2. OptinMonster

Το OptinMonster είναι ίσως το πιο ισχυρό λογισμικό βελτιστοποίησης conversion rate στην αγορά. Σου επιτρέπει να δημιουργήσεις όμορφες φόρμες popups, subscription μέσω email, slider ανακοινώσεων (hello bar) και άλλους τύπους διαδραστικών popups παραθύρων για τον ιστότοπό σου, σε λίγα λεπτά!

Είναι ένα πολύ χρήσιμο plugin για οποιοδήποτε eCommerce website, καθώς συμβάλλει στη μείωση της εγκατάλειψης καλαθιού αγορών, στην αύξηση των πωλήσεων, στην ανάπτυξη της email λίστας σου, στην εμφάνιση στοχευμένων μηνυμάτων ιστότοπου και σε πολλά άλλα.

Εάν θέλεις να αυξήσεις την email λίστα σου και τις πωλήσεις, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτό το εργαλείο βελτιστοποίησης conversion rate.

3. Advanced Coupons

Το Advanced Coupons είναι το καλύτερο plugin code κουπονιού WooCommerce στην αγορά. Επεκτείνει την περιορισμένη λειτουργικότητα κουπονιού WooCommerce και σου επιτρέπει περισσότερη ευελιξία για να δημιουργήσεις καλύτερες προσφορές κουπονιών με περισσότερους τύπους εκπτώσεων.

Σου επιτρέπει:

  • προσφορές WooCommerce BOGO (Buy One Get One deals)
  • έκπτωση με τους Όρους Καλαθιού (coupon rules)
  • οργάνωση των κουπονιών WooCommerce σε κατηγορίες 
  • εφαρμογή URL κουπονιών 
  • περιορισμό κουπονιών WooCommerce ανά ρόλο χρήστη
  • εμφάνιση κουπονιών WooCommerce στο πλαίσιο προεπισκόπησης γρήγορης παραγγελίας

… και πολλά ακόμα!

Τώρα μπορείς να γίνεις δημιουργικός/ή με τις προσφορές στο WooCommerce κατάστημά σου. 

4. LiveChat

Το LiveChat είναι ένα από τα πιο χρήσιμα προγράμματα live chat support. Σου επιτρέπει να προσθέσεις εύκολα ζωντανή συνομιλία στο WooCommerce κατάστημά σου. Έτσι, σου επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με τους on-site επισκέπτες και πελάτες σου και την άμεση επίλυση τυχόν ερωτήσεων ή ανησυχιών που μπορεί να έχουν.

Γνώριζες ότι κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το Baymard Institute, το 69,57% των online shopping carts εγκαταλείπεται πριν από την ολοκλήρωση μιας αγοράς; Αυτό συμβαίνει, μεταξύ άλλων, και επειδή οι πελάτες θέλουν άμεσες απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Αυτό το plugin σου προσφέρει μια ευκαιρία να μετατρέψεις τους χρήστες σε πελάτες προτού έχουν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν τα καλάθια τους. Το LiveChat λειτουργεί με το Google Analytics, το κορυφαίο λογισμικό email marketing, το λογισμικό CRM και άλλα.

5. YITH WooCommerce Wishlist

Το YITH WooCommerce Wishlist είναι ένα plugin για τη wishlist. Η wishlist είναι ένα από τα πιο ισχυρά και δημοφιλή εργαλεία σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Χάρη στη wishlist, οι χρήστες μπορούν:

  • να αποθηκεύουν τα αγαπημένα τους προϊόντα και να τα βρίσκουν γρήγορα και εύκολα σε δεύτερο χρόνο για να τα αγοράσουν.
  • να μοιραστούν τη wishlist με συγγενείς και φίλους για Χριστούγεννα, γενέθλια και παρόμοιες περιστάσεις, ώστε να μπορούν να τους αγοράσουν ένα από τα προϊόντα από τη λίστα.
  • να μοιραστούν τη wishlist στα social media και να κάνουν έμμεση διαφήμιση στο κατάστημά σου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις τους πελάτες σου πιστούς, να τους ωθήσεις να αγοράσουν και να προσελκύσουν νέους πελάτες κάθε φορά που μοιράζονται μια wishlist. Κι όλα αυτά, μόνο με ένα plugin.

Eίναι ένα πολύ καλό addon για το ηλεκτρονικό σου κατάστημα, ειδικά κατά τη διάρκεια των περιόδων διακοπών, όταν οι χρήστες κάνουν τις λίστες αγορών τους και αγοράζουν δώρα.

6. PW WooCommerce Gift Cards

Το PW WooCommerce Gift Cards plugin σε διευκολύνει να πουλάς gift cards στο κατάστημά σου. Η λήψη ενός δώρου είναι πάντα διασκεδαστική και συναρπαστική και οι κάρτες δώρων είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, καθώς μπορούν να αγοράσουν ένα δώρο της δικής τους επιλογής.

Με αυτό το plugin, μπορείς να επιτρέψεις στους πελάτες σου να αγοράσουν gift cards, να τις μοιραστούν με φίλους ή συγγενείς και να τις εξαργυρώσουν στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα. Παρόμοια με τις gift cards του Amazon.com, ο πελάτης μπορεί να καθορίσει το ποσό, τον παραλήπτη και το μήνυμα κατά την αγορά.

Το plugin έρχεται επίσης με ένα όμορφο gift card email template και ένα admin section για να δεις τις λεπτομέρειες των gift card σου.

Καταλήγοντας

Τα plugins είναι το “δυνατό χαρτί’ των WooCommerce eShops. Αξιοποίησέ τα! Όσο για εσένα που έφτασες ως εδώ αλλά δεν έχεις ξεκινήσει ακόμα το διαδικτυακό σου κατάστημα, τότε έχουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να ξεκινήσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το WooCommerce. Σε καθοδηγεί στο πώς να ρυθμίσεις το WooCommerce, να επιλέξεις ένα θέμα, να προσθέσεις προϊόντα και όλα όσα χρειάζεσαι. Καλή επιτυχία!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!