Boost your WP site! 5 δωρεάν themes για μικρές επιχειρήσεις & start ups.

17 Ιουλίου 2015, από

blogimages_businesswpthemes

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εμπιστεύονται την πλατφόρμα WordPress για να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο site! Αυτή η αυξημένη ζήτηση έχει οδηγήσει τους WP theme developers στη δημιουργία όλο και περισσότερων business themes, με στόχο να διευρύνουν τις επιλογές και να καλύψουν περισσότερες ανάγκες και απαιτήσεις όσων επιχειρήσεων επιλέγουν το WordPress CMS.

Σε τι διαφέρει ένα business theme από τα υπόλοιπα;

Ένα Business WordPress theme, κατά κανόνα, δίνει λιγότερη ή και καθόλου έμφαση στο blogging. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα δει τα “latest posts” (αν υπάρχουν) σε περίοπτη θέση στη homepage του business site.

Ένα τυπικό business theme εμφανίζει συνήθως μια μεγάλη περιοχή στο επάνω μέρος της σελίδας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως billboard για ανακοινώσεις όλων των ειδών. Τα περισσότερα business themes χρησιμοποιούν sliders σε αυτό το σημείο, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τα κύρια μήνυμά τους ώστε να ενημερωθεί ο χρήστης άμεσα για την επιχείρηση.

Παρακάτω θα βρεις μια σύντομη λίστα με 5 professional business themes, ιδανικά για κάθε μικρή επιχείρηση και start up εταιρεία:

1. Zerif Lite – Download

zerif lite

Μπορείς να προσελκύσεις το ενδιαφέρον του χρήστη και να επικοινωνήσεις όλα τα σημαντικά στοιχεία της επιχείρησής σου σε μία και μοναδική σελίδα; Όλα τα μπορείς με αυτό το one page WP theme! Σημαντικά features που υποστηρίζει:

  • Parallax scrolling,
  • Modern, flat & minimal design,
  • Συμβατό με το WooCommerce,
  • Retina ready για μεγαλύτερη ευκρίνεια στις εικόνες & καλύτερη αισθητική στη responsive version,
  • SEO friendly για να κατακτήσεις καλύτερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Για όσους αναζητούν ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες υπάρχει και η Zerif Pro version. ;)

2. Moesia – Download

moesia

Ένα καλαίσθητο business theme για να δημιουργήσεις ένα ωραίο και λειτουργικό site! Ανάμεσα στα δυνατά του σημεία διακρίνω:

  • Theme options: Χρησιμοποιώντας το Theme Customizer μπορείς να προσαρμόσεις το layout της front page και να πειραματιστείς με τα διαθέσιμα χρώματα,
  • 100% translation ready μαζί με όλα τα απαραίτητα files για να μεταφράσεις το site στη γλώσσα που επιθυμείς,
  • Περιλαμβάνει social media icons.

Αν αναζητάς περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως πχ. Google Fonts, shortcodes ή Contact Page template, ρίξε μια ματιά στο Moesia Pro version.

3. Sydney – Download

sydney

Το συγκεκριμένο theme σου προσφέρει πολλές επιλογές για customization, όπως:

  • Πρόσβαση σε όλα τα Google Fonts,
  • Upload του business logo σου,
  • Fullscreen slider,
  • Header image.

Ιδανική επιλογή για freelancers και μικρές επιχειρήσεις, που αναζητούν ένα ισχυρό WP theme για να κάνουν εντύπωση! ;)

4. Business One – Download

businessone

Πλήρως παραμετροποιήσιμο και SEO friendly! Το Business One theme σου προσφέρει επίσης:

  • Τη δυνατότητα να προσθέσεις Contact Form & Google Maps στην contact us page,
  • Fully responsive slider,
  • Customization σε πολλαπλά σημεία: custom menus, custom colours, custom post types.
5. THBusiness – Download

thbusiness

Το συγκεκριμένο theme εστιάζει κυρίως στο business home page layout, ωστόσο διακρίνουμε απλά και κομψά χαρακτηριστικά, κατάλληλα για να αναδείξουν κι ένα blog. Σημαντικά features:

  • Το Theme Customizer σε συνδυασμό με το theme options panel σε βοηθούν να παραμετροποιήσεις πλήρως το site, όπως επιθυμείς,
  • Χτίζεις το business site σου εύκολα και γρήγορα με ένα απλό drag and drop των widgets στην αντίστοιχη widget area.

Το συγκεκριμένο theme δεν έχει περίπλοκες επιλογές και η απλότητά του σε βοηθάει να διαμορφώσεις τη σελίδα σου γρήγορα, χωρίς να “αγγίξεις” τον κώδικα! Simple as that!

Θα ακολουθήσουν κι άλλα ενημερωτικά άρθρα με παρουσίαση φρέσκων WP Themes, που διευκολύνουν τον απλό χρήστη και του προσφέρουν πολλές δυνατότητες! Κι επειδή μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτή τη λίστα ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, γράψε μου στα σχόλια παρακάτω ποιο WP theme χρησιμοποιείς για το δικό σου site μαζί με εκείνα τα σημαντικά χαρακτηριστικά που σε έπεισαν να το επιλέξεις!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!