Το Papaki πάει στο WordCamp Athens 2016

25 Οκτωβρίου 2016, από

Papaki-WordCamp-Athens

Είτε είσαι developer, designer, blogger, marketeer ή ιδιοκτήτης επιχείρησης, πάω στοίχημα ότι έστω και μία φορά στη ζωή σου θα έχεις ακούσει τη λέξη “WordPress”. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο, το WordPress είναι το διασημότερο CMS (Content Management System) για websites αυτή τη στιγμή. Το 51% των sites παγκοσμίως που χρησιμοποιούν CMS είναι κατασκευασμένα με WordPress -δηλαδή ένα στα δύο!

Πηγή: trends.builtwith.com
Πηγή: trends.builtwith.com

Κι αν αυτό δε σου λέει κάτι, να συμπληρώσω ότι το WP είναι δωρεάν και open-source. Επιπλέον, υπάρχει γύρω από αυτό μια ολόκληρη κοινότητα τεχνικών, developers, designers και απλών χρηστών που σε καθημερινή βάση εργάζονται και δημιουργούν πάνω σε WordPress και είναι στη διάθεση σου για να σε βοηθήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Αυτή η κοινότητα πραγματοποιεί events μέσα από τα οποία μοιράζεται γνώση, εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς. Τα WordCamp events -όπως αποκαλούνται- πραγματοποιούνται σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία τρία χρόνια πολλά άτομα από την ομάδα του Papaki έχουν παρακολουθήσει το WordCamp Europe -τη μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή του WP- που γίνεται κάθε χρόνο σε άλλη χώρα. Φέτος ταξιδέψαμε στη Βιέννη και του χρόνου θα βρεθούμε στο Παρίσι.

Φωτογραφία από το WordCamp Europe 2016 στη Βιέννη. Credits: Florian Ziegler

Εκτός όμως από το WordCamp Europe, κάθε οργανωμένη τοπική κοινότητα WP μπορεί να αιτηθεί και να διοργανώσει το δικό της WordCamp event. Είμαστε τυχεροί που στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια κοινότητα και στις 19-20 Νοεμβρίου θα διοργανώσει για πρώτη φορά το WordCamp Athens. To Papaki δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο γεγονός. Είμαστε χρυσοί χορηγοί του event και προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να υποδεχτούμε όλους τους συμμετέχοντες!

WordCamp-Athens
Credits: 2016.athens.wordcamp.org

Τι θα γίνει στο WordCamp Athens;

Πρόκειται για ένα διήμερο event. Το main event θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου, στο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 08:00 και οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 09:00. Στα διαλείμματα μεταξύ των ομιλιών υπάρχει πάντα χρόνος για κουβέντα και networking. Κάπου εκεί θα βρεις κι εμάς! Για το booth μας ετοιμάζουμε πολλές μικρές- ή και μεγαλύτερες- εκπλήξεις. Θα είμαστε εκεί για να δώσουμε πληροφορίες για τις νέες μας υπηρεσίες, να λύσουμε τυχόν απορίες και να συζητήσουμε μαζί σου για ό,τι σε απασχολεί σχετικά με το site σου ή το διαδίκτυο γενικότερα.

Οι ομιλίες

Πρόκειται για ένα event που απευθύνεται τόσο σε tech friendly κοινό, όσο και σε πιο αρχάριους χρήστες του WordPress, bloggers και επαγγελματίες που θέλουν να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στο θαυμαστό κόσμο του WP. Γι’ αυτό το λόγο οι ομιλίες ποικίλουν. Στη σκηνή του WordCamp θα ανέβουν: theme developers, WP enthusiasts, entrepreneurs, developers, security experts, web designers, bloggers, online advertisers και πολλοί ακόμη. Θα υπάρχουν δύο παράλληλα sessions, το ένα από τα δύο θα είναι περισσότερο tech oriented, για να μπορείς να επιλέγεις την ομιλία που ταιράζει σ’ εσένα. Το πρώτο session θα διεξαχθεί στο χώρο του Μηχανουργείου, ενώ το δεύτερο στην Αποθήκη Δ9. Εάν είσαι γονιός και δεν θέλεις να αποχωριστείς το μικρό σου ήρωα ή την πριγκίπισσα σου εκείνη την ημέρα, οι διοργανωτές φρόντισαν και γι’ αυτό. Οι φίλοι μας από τη Nannuka θα ασχοληθούν με τα πιτσιρίκια του event!
Μπορείς εδώ να δεις τους ομιλητές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του event θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Speakers-wordcamp

Contributors day

Η δεύτερη μέρα (20 Νοεμβρίου) είναι αφιερωμένη στη συνεισφορά. Το contributors day θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Found.ation και σκοπό έχει να συγκεντρώσει τους WP fans που θέλουν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του, ολοκληρώνοντας μικρά projects που καθορίζονται εκείνη την ημέρα. Όπως ενημέρωσε η οργανωτική ομάδα επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος για το contributors day, θα ανοίξει μία φόρμα εγγραφών στις 31 Οκτωβρίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τι λες, να πάω;

Αν πραγματικά με ρωτάς, θα σου πω ναι! Ναι, να πας αν είσαι developer ή designer -ανεξάρτητα αν είσαι WP fan. Να πας αν είσαι blogger, marketeer ή επαγγελματίας που θέλει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις web εξελίξεις. Να πας για να ακούσεις νέες ιδέες, να ενημερωθείς, να δεις πώς μπορείς να βελτιστοποιήσεις το site σου και να μοιραστείς τη γνώμη σου για το WordPress. Μην ξεχάσεις να περάσεις από το booth του Papaki -θα μας βρεις στο χώρο των χορηγών! Η ομάδα του Papaki που θα αποτελέσει το “πλήρωμα” μας για το event θα απαρτίζεται από developers, supporters και άτομα από το marketing. Έλα να μας πεις τι είναι αυτό που αγαπάς ή μισείς στο WordPress, τι είναι αυτό που σου αρέσει στο Papaki ή τι είναι αυτό που θα άλλαζες. Θα έχουμε κάτι να σου δώσουμε!

Σημείωση: Στο contributors day (2η ημέρα) έχει νόημα να συμμετέχουν κυρίως developers, designers και WP enthusiasts.

Πώς αγοράζω εισιτήριο;

Υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια για το event. Πρόλαβε τώρα και κλείσε το δικό σου από εδώ! Ελπίζω να σε δούμε από κοντά το Νοέμβριο στο WordCamp Athens ;)

 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!