WordCamp Athens 2017 // Φέτος πάμε Μέγαρο!

16 Νοεμβρίου 2017, από

Πότε πήγες τελευταία φορά στο Μέγαρο Μουσικής με t-shirt; Στις 9 Δεκεμβρίου ντύσου πρόχειρα κι έλα στο Μέγαρο, για να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για το διασημότερο CMS (Content Management System) -το WordPress.?

Το δεύτερο WordCamp Athens είναι γεγονός, κι ο χρόνος έχει ήδη ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα. Save the date! 9-10 Δεκεμβρίου οι πόρτες στο Μέγαρο Μουσικής θα ανοίξουν διάπλατα για να υποδεχτούν WordPress experts και ερασιτέχνες.

Τι είναι το WordCamp;

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι το WordCamp ή δεν έχεις ακούσει ξανά για το WordPress, η παρακάτω παράγραφος είναι αφιερωμένη σε σένα. ?

Περίπου το 77% των websites που χρησιμοποιούν CMS παγκοσμίως είναι κατασκευασμένα με βάση το ανοιχτό λογισμικό του WordPress, σύμφωνα με το wappalyzer. Πρόκειται για ένα δωρεάν λογισμικό κατασκευής website που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό, ενώ η επεκτασιμότητα του σταματάει εκεί που τελειώνει η δημιουργικότητα και η φαντασία μας. Εξελίσσεται με βάση τις ανάγκες που συνεχώς αλλάζουν και έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του κοινότητα, η οποία αποτελείται από έμπειρους αλλά και αρχάριους χρήστες.

Τα WordCamps είναι συνέδρια που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο από μέλη της κοινότητας και αφορούν στο WP, όχι όμως αποκλειστικά σε αυτό. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο από τον Matt Mullenweg το 2006 και από τότε οι τοπικές κοινότητες έχουν οργανώσει εκατοντάδες!

Ταξιδεύουμε και το ακολουθούμε

Στο Papaki δουλεύουμε με WordPress -μας ταιριάζει και το υποστηρίζουμε όποτε μας δοθεί η ευκαιρία! Θέλουμε να προσφέρουμε στην κοινότητα, με όποια μέσα διαθέτουμε, ενώ φροντίζουμε να το ακολουθούμε ώστε να ενημερωνόμαστε πάντα για τις τελευταίες εξελίξεις.
Το φετινό WordCamp Europe πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Παρίσι και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Παρακολουθήσαμε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσαμε με τα μέλη της κοινότητας και πήραμε πολλές νέες ιδέες για τo δημοφιλές λογισμικό κατασκευής website! Συνολικά φιλοξένησε 1.900 άτομα από 79 διαφορετικές χώρες, ενώ πάνω από 1.000 το παρακολούθησαν μέσω live streaming. Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε ο Marcel το παριζιάνικο Wapuu -WP μασκότ- το οποίο πέρασε από την αγκαλιά όλων των συμμετεχόντων.

Το WordCamp φέτος πάει Mέγαρο και ανοίγει τις πόρτες του για όλους!

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται WordCamp στη χώρα μας. Το WordCamp Athens πάει Μέγαρο Μουσικής στις 9 Δεκεμβρίου και έχει πολλά να σου πει!

Η κοινότητα του WordPress είναι πολυσυλλεκτική και περιλαμβάνει μια πληθώρα διαφορετικών τύπων ανθρώπων. Αυτή η πολυμορφία είναι το μυστικό της επιτυχίας της κοινότητας! Γι’ αυτό το λόγο θεμελιώδης στόχος της ελληνικής οργανωτικής ομάδας ήταν το συνέδριο να είναι προσβάσιμο για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει. Πιστεύουν ότι κάθε μέλος της κοινότητας είναι σημαντικό και αξίζει να έχει τη δυνατότητα να ζήσει την εμπειρία ενός WordCamp. Φέτος λοιπόν, για να το διασφαλίσουν αυτό, σε όλες τις ομιλίες του main event θα παρέχεται διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα! Θα είναι διαθέσιμη σε όλους με την αγορά του εισιτηρίου, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις κλείνοντας το εισιτήριό σου, είναι να επιλέξεις «Διερμηνεία στη νοηματική» στην ερώτηση αν χρειάζεσαι κάποια ειδική βοήθεια.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτό που προέβλεψαν! Αν είσαι γονιός και δεν έχεις τη δυνατότητα φύλαξης του παιδιού σου την ημέρα του συνεδρίου, μπορείς να έρθεις με το παιδί σου! Μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών θα αναλάβει την προσοχή και την διασκέδαση του, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους παιδικής μέριμνας.

Ποιους αφορά;

Ένα WordCamp event αφορά όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το WordPress, το tech friendly κοινό και όσους επιθυμούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα των web services. Ενδεικτικά μερικές από τις κατηγορίες επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο είναι: Web Developers, Web Designers, Βloggers, Δημοσιογράφοι, Content Editors, Web Editors, Social Media Managers κλπ.

 

Γιατί να συμμετέχω;

Στο WordCamp θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις ενδιαφέρουσες και χρήσιμες ομιλίες γύρω από θέματα όπως: web development, web design, social media, ανάπτυξη περιεχομένου, eShops, επιχειρηματικότητα και άλλα πολλά που σχετίζονται με το WordPress. Παράλληλα, θα γνωρίσεις ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα -αγάπη για τον κώδικά, την τεχνολογία και το Ίντερνετ. Πέρα από στοιχεία επικοινωνίας, θα ανταλλάξετε απόψεις, θα μιλήσετε για plugins και για ό,τι άλλο σας προβληματίζει γύρω από ένα WP -και όχι μόνο- website.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του WordCamp Athens αναπτύσσεται σε δύο ημέρες. Το main event το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και το Contributors Day την Κυριακή στις 10. Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή κι έχει κάτι διαφορετικό να σου δώσει!

Main Event

Στη σκηνή του μεγαλύτερου τεχνολογικού event της χώρας θα βρεθούν 17 ομιλητές για να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Συνολικά οι αιτήσεις που έγιναν για ομιλίες ήταν 68 και ήρθαν από 12 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Αντιλαμβάνεσαι ότι η τελική επιλογή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την οργανωτική ομάδα, όπως επίσης ότι οι ομιλίες θα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων για κάθε επίπεδο γνώσεων και κατηγορίας χρήστη, από τους αρχάριους μέχρι τους πιο έμπειρους. Μεταξύ άλλων, θα ακούσουμε για development, ηλεκτρονικό εμπόριο, βελτιστοποίηση, debugging, νομικά θέματα, την κοινότητα του WordPress και πολλά άλλα! Μπορείς αν δεις το αναλυτικό πρόγραμμά εδώ.

Μεταξύ των ομιλητών είναι και η δική μας αγαπημένη Product Manager, Μαριάννα Σιούτη! Ο τίτλος της ομιλίας της είναι “From trading goods to UberEats: Why now it’s the time to focus on eCommerce“ και όπως καταλαβαίνεις θα μιλήσει για ηλεκτρονικό εμπόριο, στρατηγική και μάρκετινγκ. Θα μας εξηγήσει γιατί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στην κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, θα αναφέρει τις αλλαγές σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που επηρεάζουν τη διαδικασία αυτή, θα εξηγήσει το σπουδαίο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το WooCommerce και γενικότερα το ανοιχτό λογισμικό, ενώ θα αναφέρει σε ποιους τομείς θα πρέπει να εστιάσει κανείς για να έχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος σε χρόνο και χρήμα. Μην τη χάσεις!

Contributor Day

Τι σημαίνει “Contributor Day”; Όποιος έχει όρεξη και διάθεση, μπορεί να συνεισφέρει στην κοινότητα του WordPress με όποιον τρόπο επιθυμεί, δουλεύοντας μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της ελληνικής κοινότητας! Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, στο coworking space του Found.ation.

Τι χρειάζεται για να συμμετέχεις
Καλή διάθεση, όρεξη, ένα laptop και ελεύθερο χρόνο, που θέλεις να τον διαθέσεις για να βοηθήσεις άλλους χρήστες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Contributor Day θα βρεις εδώ. Πρόσεξε, θα πρέπει να δηλώσεις ξεχωριστά το ενδιαφέρον σου για να συμμετάσχεις σε αυτήν την ειδική μέρα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες οπότε μην χάνεις χρόνο και δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση.

Ποιος το διοργανώνει

Το WordCamp Athens 2017, διοργανώνεται από εθελοντές του WordPress Greek Community. Συγκεκριμένα, 16 μέλη της κοινότητας, μοιράστηκαν τις αρμοδιότητες και δουλεύουν πυρετωδώς για την υλοποίηση του event. Μεγάλο μέρος της χρημαδότησης του έρχεται από επίσημους υποστηρικτές του Foundation, αλλά και από εγχώριες χρηματικές χορηγίες ή προσφορές υπηρεσιών από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τo Papaki τι θα κάνει;

Η εμπειρία μας από το περσινό event ήταν μοναδική! Γι’ αυτό και ανυπομονούσαμε να έρθει η στιγμή για το δεύτερο -και να που ήρθε. ? Και φέτος θα είμαστε χρυσός χορηγός στο WordCamp Athens υποστηρίζοντας το αγαπημένο μας λογισμικό. Θα μας βρεις στη δική μας διαμορφωμένη “γωνιά”, όπου θα σε περιμένουμε για να σε ενημερώσουμε και να λύσουμε κάθε απορία που έχεις σχετικά με το WordPress και τις υπηρεσίες μας. Θα έχουμε ετοιμάσει εκπλήξεις και δώρα, γι’ αυτό να περάσεις οπωσδήποτε μια βόλτα για να μας πεις ένα γεια!

Αν συμμετείχες στο περσινό event, πολύ πιθανό να θυμάσαι τη φασαριόζικη ομάδα (!) με τη βολική πολυθρόνα. Φέτος η Αλεξάνδρα -η Marketing Manager μας- υπόσχεται να κάνει περισσότερη φασαρία. Μου είπε μάλιστα να μοιραστώ μαζί σου το εξής: πήγαινε βρες την, πες της το συνθηματικό “Talk WordPress to me!” και βγάλε μια φωτογραφία μαζί της… κάτι θα έχει για εσένα! Στο booth μας θα είναι άτομα από την ομάδα του Support, Developers, ακόμα και οι Co-Founders του Papaki. Θα σε περιμένουν για να μιλήσετε και να μοιραστούν μαζί σου μερικά WP μυστικά. ?

Αν δεν κατάφερες να παραβρεθείς πέρυσι και θέλεις να πάρεις μια γεύση, ή θέλεις να θυμηθείς πόσο ωραία είχαμε περάσει, δες μερικά από τα όσα διαδραματίστηκαν και κατάφερε η κάμερα να τα απαθανατίσει.

Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου για το WordCamp Athens 2017!

Με την αγορά ενός εισιτηρίου εξασφαλίζεις την είσοδο σου στο WordCamp Athens 2017– αυτό σημαίνει ότι έχεις πρόσβαση στις αίθουσες που θα πραγματοποιούνται οι ομιλίες, αλλά και στις παράλληλες δραστηριότητες που θα υπάρχουν. Επίσης μέσα στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται ένα γεύμα, σνακς και καφέδες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ένα μπλουζάκι, και άλλα όμορφα swags!

Υπάρχουν δύο τύποι εισιτηρίων: Normal και Microsponsor. Η διαφορά που έχουν είναι στην τιμή. Ο δεύτερος τύπος εισιτηρίου δημιουργήθηκε προκειμένου, αν το επιθυμείς, να βοηθήσεις λίγο παραπάνω στα οργανωτικά έξοδα, ώστε να γίνεις κι εσύ ένας μικρός χορηγός.

Δεν έχουν μείνει ακόμη πολλά εισιτήρια. Αγόρασε το δικό σου από εδώ!

Εξασφάλισε τη θέση σου γρήγορα και ζήσε την εμπειρία από κοντά.
Code is poetry! Learn, play and discover!

Θα σε δούμε εκεί!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!