Τα 10 κορυφαία εργαλεία AI του 2023

AI εργαλεία

09 Νοεμβρίου 2023, από

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) ή Artificial Intelligence (AI) γνωρίζει εκπληκτική εξέλιξη. Ήδη μετασχηματίζει διάφορους κλάδους και φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και ζούμε. Εν έτει 2023, παρατηρούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά καινοτόμα AI εργαλεία και τεχνολογίες που προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες.  

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα δούμε μαζί μερικά από τα κορυφαία AI εργαλεία που κάνουν θραύση. 

Πάμε να ξεκινήσουμε! 

1. ChatGPT 

Το ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer), που αναπτύχθηκε από την OpenAI, είναι ένα γλωσσικό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή και αναγνώριση. Πιο απλά, είναι ένα chatbot ικανό να παράγει κείμενο που μοιάζει εξαιρετικά με τον ανθρώπινο λόγο και να συμμετέχει σε ουσιαστικές συνομιλίες 

Για να δεις ποια είναι τα 7 καλύτερα chatbot software, δες το σχετικό άρθρο μας! 

Μάλιστα, το ChatGPT έχει επιδείξει εξαιρετικές δυνατότητες γλωσσικής επεξεργασίας, με κάποια από αυτά που μπορεί να κάνει να είναι: 

  • να γράψει κώδικα, 
  • να κάνει περίληψη ή μετάφραση, 
  • να γράψει ολόκληρα άρθρα ή εργασίες κ.α. 

Μη χάσεις την ευκαιρία να διαβάσεις το κατατοπιστικό κείμενό μας για να ανακαλύψεις περισσότερα αναφορικά με το τι είναι το ChatGPT! 

2. Jasper 

Το Jasper είναι ένα εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης γενικής χρήσης. Άλλωστε, έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες σε διάφορες εργασίες, κυρίως όμως στη δημιουργία περιεχομένου (content writing), αλλά και στη δημιουργία εικόνων. Έτσι, αποτελεί ένα από τα καταλληλότερα AI εργαλεία για συγγραφή άρθρων, λεζαντών κ.λπ.  

Αρχικά, του δίνεις κάποιες λέξεις, τις οποίες το Jasper στη συνέχεια αναλύει πριν δημιουργήσει φράσεις, παραγράφους ή ολόκληρα άρθρα με βάση το θέμα και τον τόνο της φωνής. Είναι σε θέση να παράγει ένα άρθρο 1.500 λέξεων σε λιγότερο από 15 λεπτά. 

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα διαθέτει περισσότερα από 50 πρότυπα δημιουργίας περιεχομένου AI. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται αναρτήσεις σε ιστολόγια, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαφημίσεις Facebook ή Google, δελτία τύπου κ.α. 

Εν κατακλείδι, το Jasper είναι ένα από τα καλύτερα AI εργαλεία για το (content) marketing και τις επιχειρήσεις. 

Αν, παρεμπιπτόντως, θέλεις να μάθεις πώς να δημιουργήσεις μια content marketing στρατηγική για την επιχείρησή σου, ρίξε μια ματιά στον οδηγό μας! 

3. Midjourney 

Το Midjourney είναι σίγουρα ένα από τα AI εργαλεία που πρέπει να ξέρεις, προορισμένο για δημιουργία εικόνων. 

Ουσιαστικά, αποτελεί ένα πρόγραμμα μετατροπής κειμένου σε εικόνα μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μοναδικά και συναρπαστικά οπτικά στοιχεία για διάφορους σκοπούς (για άρθρα σε blog, για social media κ.α.). 

Αρχικά, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο Discord. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσεις μηνύματα κειμένου ή προτροπές (prompts), όπου θα περιγράφεις στο Midjourney τι είδους εικόνα θέλεις να φτιάξει. Έπειτα, το εργαλείο μετατρέπει τα μηνύματα κειμένου σε εικόνες.

Και όπως καταλαβαίνεις, οι δυνατότητες που έχει το καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα AI εργαλεία για καλλιτέχνες. 

4. Pictory AI 

Το Pictory AI αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο ΤΝ για δημιουργία βίντεο (video generator). 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου εργαλείου είναι ότι δε χρειάζεται να έχεις κάποια προηγούμενη εμπειρία σε επεξεργασία βίντεο. 

Ουσιαστικά, δίνεις στο Pictory AI ένα κειμενάκι ή ένα άρθρο που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για το βίντεο. Το εργαλείο απλά θα μετατρέψει το κείμενο που του παρέχεις σε υψηλής ποιότητας βίντεο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το blog σου ή για τα social media. 

Με την ευκαιρία, μάθε για τη σημασία του video marketing για την επιχείρησή σου στο σχετικό άρθρο μας!  

5. Copy.ai 

εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης 

Το Copy.ai είναι ένας κειμενογράφος (copywriter) Τεχνητής Νοημοσύνης που προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας κειμένων μάρκετινγκ για διάφορους σκοπούς, όπως σελίδες, τίτλους, σλόγκαν, λογότυπα, περιγραφές προϊόντων και πολλά άλλα.  

Απλά, αρκεί να εισαγάγεις ορισμένες λέξεις-κλειδιά ή μια σύντομη περιγραφή του προϊόντος ή της υπηρεσίας σου. Έπειτα, το Copy.ai θα δημιουργήσει δεκάδες δημιουργικές και συναρπαστικές παραλλαγές αντιγράφων για να διαλέξεις. 

Συνεπώς, το Copy.ai αποτελεί ένα από τα καλύτερα δωρεάν AI εργαλεία. Κι αυτό γιατί συνεισφέρει στο brainstorming, αλλά ενισχύει και τη δημιουργικότητα του copywriter, ενώ βοηθά και στην εξοικονόμηση χρόνου. 

6. Murf 

H λίστα με τα καλύτερα AI εργαλεία συνεχίζεται με το Murf, που δημιουργεί ομιλία από κείμενο. Ουσιαστικά, αποτελεί μια γεννήτρια φωνής (voice generator). 

Το Murf δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να μετατρέψει κείμενο σε ομιλία, voice-overs και υπαγορεύσεις. Μάλιστα, χρησιμοποιείται από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, όπως προγραμματιστές προϊόντων, podcasters, εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες.  

Συγκεκριμένα, το Murf προσφέρει πολλές επιλογές προσαρμογής για να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τις καλύτερες φωνές με φυσικό ήχο. Διαθέτει μια ποικιλία φωνών και διαλέκτων (πάνω από 100 φωνές από 15 γλώσσες) από τις οποίες μπορείς να επιλέξεις, καθώς και ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας. 

Επίσης, τα voiceovers που προσφέρει το Murf μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το ύψος, την ταχύτητα και την ένταση. Ενώ, μπορείς ακόμη και να προσθέσεις παύσεις και έμφαση ή να αλλάξεις την προφορά. 

7. Grammarly 

Το Grammarly είναι ένας βοηθός γραμματικής και γραφής με Τεχνητή Νοημοσύνη. Επομένως, βοηθά τους χρήστες να βελτιώσουν τα γραπτά τους. Εντοπίζει, δηλαδή, και διορθώνει λάθη γραμματικής, ορθογραφίας, στίξης και ύφους 

Το περιεχόμενο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του μάρκετινγκ, της επιχειρηματικής επικοινωνίας κ.λπ. Το Grammarly εξαφανίζει τα λάθη από το περιεχόμενο και το ετοιμάζει για τα μάτια του κοινού. 

8. GitHub Copilot 

Το GitHub Copilot είναι ένα εργαλείο προγραμματισμού, που βοηθά τους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Τι κάνει δηλαδή; Προτείνει σχετικά αποσπάσματα κώδικα και ολοκληρώνει γραμμές κώδικα με βάση την εισαγωγή του χρήστη.  

Εάν είσαι προγραμματιστής, άφησε το GitHub να συμπληρώσει αυτόματα κάποιες γραμμές κώδικα για εσένα. Μάλιστα, θα κάνει μέχρι και χρήσιμες σχετικές προτάσεις. Μάλιστα, υποστηρίζει αρκετές γλώσσες προγραμματισμού, όπως C++, Python, JavaScript, TypeScript κ.α. 

9. DALL-E 2  

Το DALL-E 2 του OpenAI είναι ένα προηγμένο εργαλείο Tεχνητής Νοημοσύνης που δημιουργεί εικόνες υψηλής ποιότητας από περιγραφές κειμένου. Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό είναι ικανό να παράγει ρεαλιστικές εικόνες αντικειμένων και σκηνών που δεν υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο. 

Αυτό το επιτυγχάνει χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης (machine learning). Έτσι, μαθαίνει μοτίβα και χαρακτηριστικά διαφορετικών αντικειμένων, υφών και υλικών για τη δημιουργία μοναδικών εικόνων. 

Επομένως, το συγκεκριμένο εργαλείο είναι ιδανικό για επαγγελματίες της διαφήμισης, του design και άλλων δημιουργικών κλάδων που θέλουν να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας οπτικά στοιχεία για τα έργα τους. 

10. Soundraw 

Το τελευταίο εργαλείο της λίστας μας είναι το Soundraw, που είναι ουσιαστικά μια αυτόματη γεννήτρια μουσικής. 

Με το Soundraw μπορείς να δημιουργήσεις μουσική χωρίς δικαιώματα μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης. Συνεπώς, μπορείς να επιλέξεις το είδος της μουσικής που θέλεις να δημιουργήσεις, τα όργανα που θα χρησιμοποιηθούν, την επιθυμητή διάθεση, αλλά και τη διάρκεια του κομματιού που θα παραχθεί. 

Στη συνέχεια, μπορείς απλά να καθίσεις αναπαυτικά και να αφήσεις την Τεχνητή Νοημοσύνη να συνθέσει μοναδικά κομμάτια. 

Τα καλύτερα AI εργαλεία του 2023 – Επίλογος 

Το τοπίο της Τεχνητής Νοημοσύνης εν έτει 2023 είναι ασφυκτικά γεμάτο από καινοτόμα AI εργαλεία για κάθε χρήση (και επαγγελματικό τομέα): κειμενογραφία, ερωτοαπαντήσεις, δημιουργία εικόνων, βίντεο, μουσικής, ομιλίας κ.α. 

Καθώς ο εν λόγω κλάδος, λοιπόν, θα συνεχίσει να εξελίσσεται, αυτά τα εξαιρετικά εργαλεία (όπως και πολλά ακόμα) θα διαδραματίσουν αναμφίβολα καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της τεχνολογίας και στην προώθηση της καινοτομίας σε κάθε επαγγελματικό κλάδο. 

Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς το AI content θα επηρεάσει το marketing στο μέλλον, μη διστάσεις να ρίξεις μια ματιά στο σχετικό άρθρο μας! 

Μπες στη συζήτηση

  • Ωραία η λίστα σας! Αλλά για τον αριθμό 9 δεν ισχύουν αυτα που περιγράφετε καθόλου για την εκδοση 2. Αν εννωείτε ομως το version 3 του Dall-E, τοτε Ναι. Η καινούργια του εκδοση προσπέρασε και την Midjourney. Η 3 εκδοσή του υπαρχει μονο στο Bing και στο ChatGPT μονο σε μηνιαίους συνδρομητές (Premium subscribers) που πληρώνουν με τον μηνα $20 για να εχουν προσβαση στην τελευταία έκδοση. Οι προηγούμενες εκδοσεις του Dalle πιάνουν πάτο όσον αφορά στην ποιότητα της εικόνας. Υπαρχουν κιαλες κορυφαίες ιστοσελίδες για παραγωγη εικόνων (Leonardo, Imagine_Ai, ideogram, Blue Willow, Adobe Firefly), και αλλα..

  • Λες και χαθήκανε οι καλλιτέχνες σε αυτό το κόσμο για να θέλουμε να τους αντικαταστήσουμε με τα άψυχα και χωρίς συνείδηση ΑΙ, που το μόνο που κάνουν είναι να κλέβουν και να βάζουνε στο μίξερ τους, τους πραγματικούς καλλιτέχνες, χωρίς να τους δίνουν ούτε τα credits ούτε και να τους πληρώνουν. Μέχρι να αλλάξει η νομοθεσία, έτσι ώστε να μην εκμεταλλεύονται τους καλλιτέχνες, δεν πρέπει να τα προωθούμε.
    Ας μπει ένα φρένο, πριν να είναι αργά.

Πες μας τη γνώμη σου!