10 μυστικά για σωστά blog headlines… που λίγοι γνωρίζουν!

04 Ιουλίου 2013, από

woman_blogΑμέτρητα άρθρα έχουν γραφτεί γύρω από το blogging και την ουσία και δυναμική του περιεχομένου των blog posts. Εαν υποθέσουμε ότι η blog-όσφαιρα έχει χωριστεί σε 2 ομάδες, σίγουρα θα ονομάζαμε την μία ομάδα: “write content for humans” και την άλλη “write content for robots”. Σε αυτό το post δεν θα επεκταθούμε σε επιχειρήματα υπέρ της μίας ή άλλης κατηγορίας content creators ούτε θα εκθειάσουμε τα πλεονεκτήματα του να αποτελείς κι εσύ μέλος της πιό εξελιγμένης παγκόσμιας κοινότητας. Θα ανακαλύψουμε, ωστόσο, εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το περιεχόμενο ενός blog ποιοτικό καθώς και τους λόγους που επιβάλλουν να δημιουργείς τίτλους ελκυστικούς, αποτελεσματικούς και χρήσιμους. Είτε διατηρείς blog για το αγαπημένο σου hobby, είτε μοιράζεσαι τις γνώσεις σου γύρω από το αντικείμενο που γνωρίζεις καλύτερα, είτε χτίζεις το social profile της εταιρείας σου, ακολούθησε τις συμβουλές μας για να δημιουργήσεις συναρπαστικούς τίτλους για τα επόμενα άρθρα που θα συντάξεις!

Γιατί το άρθρο σου χρειάζεται ένα συναρπαστικό τίτλο!

 

Εάν σκεφτείς ότι, οι 8/10 αναγνώστες συναντούν τα άρθρα σου και μόλις οι 2/10 τα διαβάζουν μπορείς να καταλάβεις ότι η μάχη κερδίζεται ή χάνεται στον τίτλο. Ο τίτλος θα καθορίσει την επιτυχία του άρθρου, γι’αυτό καλό είναι να σκεφτείς κάτι έξυπνο και δελεαστικό με βασικό στόχο να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Σκέψου ότι, ο αναγνώστης θα αφιερώσει κάποια λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του για να διαβάσει το άρθρο σου, οπότε φρόντισε κι εσύ να του προσφέρεις αξία και όφελος μέσα από αυτό. Καλό είναι να θυμάσαι ότι, οι τίτλοι που περιέχουν τις φράσεις “how-to” ή “do-it-yourself” και επικεντρώνονται στην περιγραφή “εύκολων” και “καλύτερων” μεθόδων έχουν την τάση να δημιουργούν ένα είδος συναισθηματικού engagement με τον αναγνώστη.

 

Εαν θέλεις να διαβάζουν τα άρθρα σου όλο και περισσότεροι αναγνώστες, να τα σχολιάζουν και να τα μοιράζονται με την παγκόσμια blogo-σφαιρα, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές.

 

1. Δοκίμασε σε 1 τίτλο να συμπεριλάβεις 2 οφέλη, μαζί με τεχνικές how-to ή DIY.

π.χ. Πώς να κάνεις οικονομικές διακοπές στις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης!

 

2. Σίγουρα κάτι θα υπάρχει που γνωρίζεις καλά, ό,τι κι αν είναι αυτό. Φρόντισε να αναδείξεις τις γνώσεις σου και να το επικοινωνήσεις σωστά στο κοινό σου.

π.χ. 10 τρόποι για να συνδυάσεις τις μαύρες γόβες σου!

 

3. Δείξε ότι συμπάσχεις με τον αναγνώστη, ξέρεις για τί μιλάς και το άρθρο σου καθορίζει την λύση του προβλήματος.

π.χ. Πώς θα λύσεις γρήγορα και οικονομικά το πρόβλημα της θέρμανσης!

     Διώξε το άγχος στην 1η συνέντευξη και κέρδισε την δουλειά των ονείρων σου!

 

4. Χρησιμοποίησε αριθμούς και ελκυστικούς επιθετικούς προσδιορισμούς.

π.χ. 3 γευστικοί τρόποι για να μαγειρέψεις το κοτόπουλο!

 

5. Μοιράσου μυστικά με το κοινό σου.

π.χ. 4 μυστικά για να αυξήσεις τους followers στο blog σου!

     Μυστικά επιτυχίας για αποτελεσματικό twitter marketing… που λίγοι γνωρίζουν!

 

6. Δώσε την υπόσχεση στον τίτλο και τήρησέ την στο κείμενο του άρθρου.

π.χ. Μια αποτελεσματική μέθοδος για να επενδύσεις σωστά το budget στο AdWords!

 

7. “Κάνε το όπως ο …” και χρησιμοποίησε παραδείγματα από την showbizz.

π.χ. Ντύσου όπως η Paris Hilton και κέρδισε τις εντυπώσεις!

 

8. Οι αναγνώστες εκτιμούν τις πληροφορίες, το αληθινό και τεκμηριωμένο περιεχόμενο. Φρόντισε να ανακοινώνεις συναρπαστικά νέα στον τίτλο και απέφυγε να διαφημίζεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.

π.χ. Απόκτησε το σώμα που πάντα ονειρευόσουν > ο τίτλος δίνει μια υπόσχεση στον αναγνώστη χωρίς να διαφημίζει κάποιο προϊόν

 

9. Όλοι μας θέλουμε να διαβάζουμε άρθρα με χρήσιμους, ζωηρούς και ενθουσιώδεις τίτλους

π.χ. Tel-εφωνησέ μου! Νέα αριθμητικά .tel domains!

 

10. Οι ελκυστικοί τίτλοι είναι και οι πιό δελεαστικοί για να συνεχίσει ο αναγνώστης να διαβάζει.

π.χ.  3 Συμβουλές για να οργανώσεις τον γάμο των ονείρων σου!

 

Ξέχασε τα ελληνικά που έμαθες στο Λύκειο και τις αμέτρητες εκθέσεις που έγραψες για να προετοιμαστείς για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Το blogging “επιβάλλει” πληροφορίες σύντομες, χρήσιμες και μοναδικές, χωρίς πλατειασμούς και όλα αυτά κάτω από τίτλους, ξεκάθαρους, ελκυστικούς και έξυπνους. Είτε γράφεις για μόδα, για αρχιτεκτονική, για το παιδί σου ή προσφέρεις online tutorials για photoshop ή μαθήματα γαλλικής κουζίνας φρόντισε να ξεχωρίσεις με τον δικό σου, μοναδικό τρόπο και να μεταδώσεις στον αναγνώστη ακριβώς την πληροφορία που χρειάζεται, χωρίς να τον κουράσεις. Έτσι θα χτίσεις το κοινό και την φήμη σου online. =)

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!