7 απλά βήματα για να προσελκύσεις πιστούς αναγνώστες!

23 Ιουλίου 2013, από

blogging_tipsPCs, laptops, tablets, smartphones, ipads… τόσες πολλές και διαφορετικές συσκευές για να ακουστεί η φωνή σου! Είναι αρκετά εύκολο να δημιουργήσεις το δικό σου blog και να αρχίσεις να το γεμίζεις με ποιοτικό περιεχόμενο. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να ακουστείς και να ξεχωρίσεις μέσα σε όλο αυτό τον “θόρυβο” που έχει δημιουργηθεί και συνεχώς αυξάνεται; Πόσο εύκολο είναι να προσελκύσεις το κοινό σου και να δημιουργήσεις πιστούς αναγνώστες;

Διάβασε παρακάτω 7 τεχνικές που συγκεντρώσαμε για εσένα για να μάθεις πώς θα κάνεις την φωνή σου να ακουστεί και την ηλεκτρονική σου πένα να αποκτήσει δύναμη!

Μάθε το κοινό σου

Τα άρθρα σου θα αποκτήσουν χαρακτήρα και προσωπικότητα εάν απευθύνονται και διαβάζονται από τους κατάλληλους αναγνώστες. Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να σκιαγραφήσεις το προφίλ των αναγνωστών σου, να εντοπίσεις δημογραφικά χαρακτηριστικά και οτιδήποτε θα βοηθούσε για να γράψεις άρθρα που μιλάνε απευθείας στην καρδιά και το μυαλό τους. Για παράδειγμα, για εσένα που διατηρείς fashion blog και θέλεις να προσελκύσεις fashion lovers νεαρής ηλικίας, 18-25 ετών, που διαθέτουν περιορισμένο budget, σκέψου να γράψεις ένα άρθρο με “5 fashion tips για να συνδυάσεις το little black dress με ό,τι κρύβεις στην ντουλάπα!” ή ένα άρθρο για “Μαθήματα μόδας από το YouTube, απλά και ανέξοδα!”

 

Ξεκίνα με έναν ισχυρό τίτλο

Δημιούργησε blog headlines που θα δελεάσουν, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών και θα αποτελέσουν κίνητρο για ανάγνωση του άρθρου. Χρησιμοποίησε την φαντασία σου και γράψε τίτλους που αναφέρουν οφέλη, μοιράζονται μυστικά, δίνουν υποσχέσεις και προσφέρουν λύσεις σε προβλήματα. Ένας τίτλος άρθρου με αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με ένα ποιοτικό body κειμένου θα αποτελέσουν αφορμή για comment, like και share του post στα social media!

 

Συγκέντρωσέ τα όλα στην πρώτη παράγραφο

Η σωστή δομή ενός blog post έχει αρχή, μέση και τέλος και η πρώτη παράγραφος αποτελεί την κινητήριο δύναμη του άρθρου. Φρόντισε ώστε το άρθρο σου να τηρεί την υπόσχεση που δίνεται στον τίτλο και να ελκύει το ενδιαφέρον των αναγνωστών για να συνεχίσουν να διαβάζουν παρακάτω. Επιπλέον, είναι σημαντικό να τηρείς κάποιες προϋποθέσεις για σωστό SEO στις μηχανές αναζήτησης, προκειμένου να εμφανίζεται το άρθρο σου “ψηλά” στα αποτελέσματα της Google, Yahoo, Bing κ.ο.κ.

 

Επικοινώνησε με τους αναγνώστες σου

Για να ξεκινήσει ένας διάλογος χρειάζεται τα 2 μέρη να επικοινωνούν στην ίδια γλώσσα, οπότε φρόντισε να μιλάς όπως και οι αναγνώστες σου. Εάν διατηρείς εταιρικό blog και ανεβάζεις άρθρα για τα προϊόντα σου ή παρέχεις online tutorials καλό είναι να θυμάσαι ότι, οι εταιρικές ασυναρτηρίες και η επιστημονική ορολογία είναι πλεον ξεπερασμένες. Αντικατέστησε την ξύλινη και απρόσωπη εταιρική γλώσσα με φιλικό και προσιτό περιεχόμενο, σύντομες προτάσεις, ζωηρούς και ενθουσιώδεις τίτλους.

 

Δημιούργησε ζωντανό περιεχόμενο

Σημασία έχει η ποιότητα, συνεπώς φρόντισε να εμπλουτίσεις τα άρθρα σου με εικόνες, φωτογραφίες, videos, infographics, slideshares και τόσα ακόμη συναρπαστικά εργαλεία, που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις το συναισθηματικό engagement με τον αναγνώστη.

 

Περιεχόμενο εύκολο, προσιτό και to-the-point

Ο αναγνώστης δεν ενδιαφέρεται εάν κατανάλωσες πολύ χρόνο και κόπο για να συντάξεις ένα άρθρο. Σημασία έχει να βρεί αυτό που αναζητά στο άρθρο σου, κάτι που θα τον βοηθήσει, θα τον εκπαιδεύσει, θα τον διασκεδάσει, θα τον ενημερώσει.

 

“Τακτοποίησε” το άρθρο

Βοήθησε τον αναγνώστη να βρεί εύκολα στο άρθρο σου ότι αναζητά και χρησιμοποίησε λίστες με κουκίδες ή αρίθμηση, κάποιες λέξεις ή φράσεις σε bold ή italic γραφή. Κανείς δεν θέλει να διαβάζει άρθρα με ορθογραφικά, γραμματικά  ή συντακτικά λάθη γι’ αυτό φρόντισε να διπλο-ελέγχεις το περιεχόμενο του άρθρου προτού το δημοσιεύσεις.

 

Εσύ, ποιά tips ακολουθείς κάθε φορά που συντάσσεις ένα νέο άρθρο και τί αποφεύγεις συνήθως; Άφησε τα σχόλιά σου παρακάτω!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!