Νέες ταχύτητες στο Managed WordPress!

31 Ιουλίου 2017, από

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου website βρίσκεται στην ταχύτητα με την οποία αυτό “φορτώνει”. Εκτός από την κατάταξη του στα αποτελέσματα της Google -SEO- η ταχύτητα ανταπόκρισης της ιστοσελίδας σου επηρεάζει σημαντικά και την επισκεψιμότητα του. Ακόμα κι αν δεν έχει τύχει να διαβάσεις κάποια σχετική έρευνα που το αποδεικνύουν με στοιχεία και αριθμούς, μπορείς από προσωπική εμπειρία να καταλάβεις ότι η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική εμπειρία του χρήστη.

Πάνω από το 50% των online χρηστών θα προτιμήσει να επισκεφθεί ένα ανταγωνιστικό website, από το να περιμένει να φορτώσει μια αργή σελίδα. Σε ένα κόσμο που κινείται τόσο γρήγορα κανείς δεν θα χάσει το χρόνο του -ούτε ένα λεπτό κυριολεκτικά- μέχρι να “ανοίξει” η δική σου σελίδα! Γι’ αυτό και πρέπει να δημιουργήσεις ένα γρήγορο και ελκυστικό website για τους επισκέπτες, προκειμένου να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Όπως αναφέρουμε και στο άρθρο μας “5 τρόποι για να βελτιώσεις την ταχύτητα του WordPress”, η σωστή επιλογή πακέτου φιλοξενίας και server μπορεί να επηρεάσει τις επιδόσεις του WordPress site σου. Στο Papaki αναβαθμίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τις υπηρεσίες φιλοξενίας μας με νέες έξυπνες τεχνολογίες! Συγκεκριμένα, στα πακέτα Managed WordPress Hosting αναπτύξαμε μια νέα διαδικασία caching σε διάφορα επίπεδα για να εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό, να κάνει το website σου λίγο ακόμα πιο γρήγορο!

Τι είναι η προσωρινή μνήμη -cache;

Μόλις ο επισκέπτης ενός website “υποβάλει αίτημα” στον web server για να ανοίξει μία σελίδα, γίνεται ανάκτηση των δεδομένων από τον σκληρό δίσκο στη μνήμη RAM και στη συνέχεια η αποστολή τους γίνεται διαδικτυακά. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε σελίδα που βλέπει κάποιος, πρέπει να γίνουν δεκάδες κλήσεις μεταξύ του θέματος WP και του server. Η επικοινωνία για την ανάκτηση δεδομένων είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς για κάθε σελίδα το WordPress δημιουργεί δυναμικά το περιεχόμενο.

Η προσωρινή μνήμη ή cache δίνει τη δυνατότητα να “αποθηκεύεται” μια στατική HTML εκδοχή του website σου, ώστε κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα σου, να μην χρειάζεται να φορτώνονται εκ νέου όλα τα PHP scripts. Έτσι με τη διαδικασία αυτή βελτιώνεται αισθητά η ταχύτητα φόρτωσης καθώς τα στατικά αντίγραφα των σελίδων που έχουν αποθηκευτεί εμφανίζονται απευθείας στο χρήστη.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείς να δεις ακριβώς τη διαδικασία που πραγματοποιείται όταν ο επισκέπτης δίνει εντολή για να δει μια σελίδα ενός website.

 

Όσο πιο σύντομα λοιπόν εκτελείται η μετακίνηση των δεδομένων από τον δίσκο στη μνήμη, τόσο πιο γρήγορη είναι και η φόρτωση της σελίδας.

H νέα ΑΙ Cache που ενσωματώθηκε στα πακέτα Managed WordPress Hosting ήρθε για να αυξήσει τη συγκεκριμένη ταχύτητα ανάκτησης, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποιο plugin προσωρινής αποθήκευσης Google.

Τι αλλαγές κάναμε;

Το νέο caching layer είναι “έξυπνο” γι’ αυτό έχουμε εξελιγμένους κανόνες:

Α) αφορά μόνο περιεχόμενο το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη

Β) ανανεώνεται (η cache) σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να επηρεάζονται οι χρόνοι απόκρισης (response time)

Το νέο σύστημα caching που έχουμε εγκαταταστήσει στα πακέτα Managed WordPress φέρνει τα εξής χαρμόσυνα νέα:

  • Αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης του WordPress site σου. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο χρόνος απόκρισης ανέρχεται σε ~100ms.
  • Αποθήκευση της cache στη RAM, έτσι λειτουργεί ταχύτερα από το να την αποθηκεύαμε στο δίσκο.
  • Απομονωμένη και αποκλειστική cache για κάθε website, δεν επηρεάζεται το ένα website από το άλλο.
  • Απόλυτα συμβατή με κάθε WordPress site, δεν χρειάζεται να κάνεις αλλαγές στις εφαρμογές σου.
  • Λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν έρχεται σε αντίθεση με τα cache plugins, ούτε και με κάποιο άλλο plugin που έχεις εγκαταστήσει.
  • Δεν επηρεάζει και δεν επηρεάζεται από κανένα CDN.
  • Μπορεί να ανταπεξέλθει σε στιγμές αυξημένης επισκεψιμότητας.
  • Σου δίνει τη δυνατότητα να αυξήσεις την ανταπόκριση του website σου σε ταυτόχρονους χρήστες έως και x100.

Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή;

Πολύ ωραία ακούγονται, αλλά για μας τους αρχάριους που δεν καταλαβαίνουμε από όλα αυτά, πρακτικά αυτή η αλλαγή τι προσφέρει;

Ο σκοπός της cache είναι να επιταχύνει το website σου και να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία του χρήστη.

Η νέα cache είναι “plug and play”, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ! Εμείς την εγκαταστήσαμε και εσύ μπορείς να επωφεληθείς από τις νέες ταχύτητες που φέρνει, χωρίς να αγχώνεσαι για κάτι περισσότερο αφού δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αλλαγή στις υπάρχουσες εφαρμογές σου.

Προτερήματα Managed WP Hosting

Το WP είναι μια πλατφόρμα CMS η οποία σου επιτρέπει να δημιουργήσεις εύκολα το website σου. Το στήσιμο μιας σελίδας, μπορεί να είναι σχετικά εύκολο για κάποιον ο οποίος έχει τις γνώσεις, όμως σίγουρα, αναλόγως το αποτέλεσμα που θέλεις, απαιτεί χρόνο και ψάξιμο. Τα πακέτα Managed WordPress Hosting λύνουν τα χέρια, ειδικά σε αρχάριους χρήστες, καθώς όλες τις τεχνικές πτυχές της λειτουργίας του websites σου τις διαχειρίζεται μία εξειδικευμένη ομάδα σε θέματα WP από το τμήμα του Support μας.

Το Papaki ως “οικοδεσπότης” φροντίζει για θέματα που αφορούν την ασφάλεια, την ταχύτητα, τις διάφορες ενημερώσεις του WordPress και των plugins, τα καθημερινά backups, τη βελτιστοποίηση SEO και το χρόνο απόκρισης του website.
Η ιδέα πίσω από κάθε πακέτο Managed WordPress Ηosting είναι να μπορεί να προσφέρει μια ξεκούραστη WP εμπειρία, ώστε να μπορείς είτε είσαι εξοικειωμένος με το στήσιμο ενός website είτε όχι, να βγάλεις την ιδέα σου online, εστιάζοντας περισσότερο σε άλλα πράγματα όπως είναι η διαμόρφωση της σελίδας σου.

Μην διστάσεις να μας δώσεις feedback σχετικά με την υπηρεσία Managed WordPress Hosting.
Είναι κι αυτός ένας άμεσος τρόπος για να επικοινωνήσεις μαζί μας και να μας πεις τα σχόλια σου για να εξελίξουμε τις υπηρεσίες μας με βάση τις δικές σου επιθυμίες και ανάγκες. ;)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!